Vilken är den bästa tiden att köpa en Mercedes?

Vilken är den bästa tiden att köpa en Mercedes?

Att köpa en Mercedes-Benz kan vara dyrt. Men om du identifierar rätt tid på året kan du få en rabatt och spara lite pengar.
Den bästa tiden att köpa en Mercedes är i slutet av året. Det spelar ingen roll om du köper en ny eller begagnad bil, du får fortfarande de bästa erbjudandena. En annan bra tidpunkt att köpa en bil är i slutet av varje kvartal. Försäljare och bilhandlare arbetar för att nå sina kvartalsmål.
Förutom tiden på året måste du också kontrollera bilens modell, lanseringen av nya modeller och slutet av bilens design. Exempelvis erbjuder E- och C-klassmodellerna mycket lägre rabatter än S- och G-klasserna.

Bästa tiden att köpa en Mercedes-Benz

I december

December är den bästa tiden på året för att köpa en ny eller begagnad Mercedes. Detta beror på att bilhandlare och försäljare erbjuder mycket lägre priser eftersom de vill uppfylla sina försäljningsmål för årets slut. Dessutom rullas de flesta nya Mercedes-modeller ut på våren eller hösten.

På måndagar

När det gäller veckodagar är måndagar den bästa tiden att köpa en Mercedes. Bilförsäljare och återförsäljare är mer benägna att lyssna på dig. Därför kan du förhandla och få en fantastisk affär. Men på helgerna är de väldigt upptagna och de kanske inte erbjuder en bra rabatt.

I slutet av månaden

Att handla din dröm-Benz blir lite billigare i slutet av månaden än i början. Återförsäljarna kommer att arbeta för att nå sina månadsmål och därför kommer de att ge dig en bättre rabatt.

I början av året

Om bilhandlaren inte når sitt försäljningsmål i november och december kan de förlänga erbjudandet fram till årets början. Detta pågår vanligtvis från den 1 till den 4 januari. Så om du missade bra erbjudanden på Mercedes under slutet av året har du fortfarande en chans i början av januari.

  Vilka Mercedes-modeller har Apple Car Play?

Maj månad

Maj månad sammanfaller med helgen Memorial Day. Det erbjuds många kampanjer den här helgen och många Mercedes-återförsäljare erbjuder också incitament. Det är också en bra tidpunkt att köpa en Mercedes SUV eftersom du kommer att vara bekant med bilen innan det dåliga vädret kommer tillbaka.

November månad

Bortsett från december är november en annan bra tid att köpa en ny eller begagnad Mercedesbil. Detta är den största shoppinghelgen eftersom den sammanfaller med Black Friday. Återförsäljarna ger de bästa erbjudandena eftersom folk är i spendervilja.
Dessutom förbereder sig många Mercedes-handlare inför lanseringen av nya Mercedes-modeller, så de strävar efter att rensa ut de gamla modellerna. Därför får du utmärkta erbjudanden under oktober och november månad. Du bör dock hålla dig borta från SUV:er och Crossovers vid den här tiden eftersom de är mycket efterfrågade.

I slutet av varje kvartal

Om du inte vill vänta fram till slutet av året för att få de bästa erbjudandena på Mercedes-Benz bör du köpa i slutet av något av de andra tre kvartalen på året. Många bilhandlare och försäljare arbetar med mål. Därför brukar de erbjuda kvartalsvisa rabatter. Slutet av varje kvartal är under månaderna mars, juni, september och december.

Vänta några månader efter lanseringen av en ny bilmodell.

Tillverkare kommer alltid med nya bilmodeller varje år. Om du är intresserad av en viss bilmodell men inte har råd med den kan du vänta på lanseringen av den nya bilmodellen innan du köper den. Vid denna tidpunkt kommer det att bli mindre snack om den tidigare modellen och dess pris kommer att sjunka något.

  Vilken är den dyraste Mercedes?

När du är redo

På det hela taget är den bästa tiden att köpa en bil när du är redo. Du behöver inte ta ett lån eller köpa en bil som du inte vill ha på grund av ett bra erbjudande. Köp en bil när du är redo, så att du kan gå därifrån med din drömbil och inte bara på grund av en rabatt.

Vanliga frågor om när man ska köpa en ny bil

Vad är den sämsta tiden att köpa en Mercedes?

Den sämsta tiden att köpa en Mercedes är i början av månaden eller i slutet av veckan, till exempel fredag eller lördag. Bilhandlarna har ingen press på sig att ge utmärkta erbjudanden i början av månaden eller under helger då de är mycket upptagna.

Vilken är den bästa tiden att köpa en ny Mercedes-Benz?

Den bästa tiden att köpa en ny Mercedes-Benz är i slutet av året eller i början av året. Detta beror på att många bilhandlare och försäljare strävar efter att uppfylla sina mål vid denna tid. Erbjudandet brukar sträcka sig in i början av det nya året (1 till 4 januari) om de inte uppnår sina försäljningsmål i december.

Vilken är den bästa tiden att köpa en begagnad Mercedes-Benz?

Om du letar efter en begagnad Mercedes till ett exceptionellt pris kan du överväga att köpa din bil i mars eller september. Eftersom dessa månader är högsäsong för försäljningen av nya bilar kommer återförsäljarna att ha massor av begagnade bilar att sälja. Därför kan du lätt förhandla med återförsäljarna och hitta din drömbil till ett något lägre pris.

  Vilken är den bästa Mercedes Benz från 90-talet?

Vilken är den bästa veckodagen för att köpa en bil?

Bilhandlare eller bilförsäljare kan ha olika priser olika dagar i veckan. Men eftersom återförsäljaren inte vet vad han eller hon kan förvänta sig under veckan erbjuds de bästa erbjudandena på måndagar. Om du vill få det bästa priset på din nya bil är därför måndag den bästa dagen att förhandla.

Vilken är den sämsta månaden att köpa en Mercedes?

Februari månad är den sämsta tiden att köpa en ny Mercedes-Benz. Enligt MSRP har februari den minsta rabatten på cirka 5,7 %. Dessutom är försäljningen mycket långsam under denna tid, vilket också bidrar till den lilla rabatt som erbjuds.

Gör din research och köp när du är beredd.

Den bästa tiden att köpa en Mercedes är när du är redo och inte behöver vänta på en rabatt eller några erbjudanden. Mercedesbilar är inte billiga och du bör köpa en när du faktiskt är redo att göra det. Om du vill ha en rabatt eller få bra erbjudanden bör du köpa din bil i december eller början av januari.
Personer som letar efter de bästa erbjudandena på begagnade Mercedesbilar bör vänta till mars eller september för att få de bästa erbjudandena. Att vänta på bilerbjudanden innebär dock att man har färre bilalternativ. Dessutom måste du gå miste om nyare bilmodeller eftersom de vanligtvis inte har några rabatter.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts