Vilka Mercedes-modeller har Apple Car Play?

Apple Car Play och Android Auto är två mjukvarutekniska nyheter som nyligen har introducerats i bilindustrin. Syftet med dessa system är att ersätta de klumpiga, icke-intuitiva infotainmentsystemen i bilar med en mer smartphonevänlig upplevelse.

Konsekvenserna av dessa tekniker är ganska positiva, eftersom i stort sett alla som äger en modern smartphone vet hur man använder mjukvaran på den smarttelefonen. Och dessa system speglar i princip smartphoneappar till bilens infotainmentskärm.

Så gott som alla nyare Mercedes-modeller erbjuder CarPlay-funktionen. De flesta Mercedes-modeller erbjöd den till och med redan 2016, och vissa modeller som C-Klass började erbjuda den först under modellåret 2018.

Apple Car Play

Att använda telefonen under körning är extremt farligt, och Apple Car Play erbjuder ett säkrare sätt att använda din iPhone under resan. Du kan ringa samtal, ta emot alla typer av notifikationer och meddelanden eller ta emot vägbeskrivningar och njuta av dina favoritmusik- och podcastappar när du är på språng.

Det som är bra är att du inte behöver ta upp telefonen när du aktiverar den här funktionen eftersom allt sker på den huvudsakliga infotainmentskärmen. Eftersom Mercedes erbjuder stora, otroligt avancerade infotainmentskärmar med hög upplösning som är lika responsiva som din iPhone-skärm är det lätt att använda den här tekniken.

Även om du inte väljer navigationssystemet i bilen kan du fortfarande använda Apple Maps eller Waze på din huvudsakliga infotainmentskärm. Och många människor föredrar de navigationssystem som finns i dagens iPhone. Du kan också använda röstassistenten Siri för många olika funktioner på samma sätt som du brukar göra på din iPhone.

  Vilken Mercedes har ett Moonroof?

Siri kan styra dina musikappar som Apple Music, Spotify, Deezer, Soundcloud, Tidal och många andra direkt i din synfält. Apple Car Play är korskonfigurerbart, så om du använder flera olika bilar använder du alltid samma system, vilket gör allt mycket enklare att styra och förstå.

Specifik design, anslutning och appar för Apple Car Play

Användargränssnittet för Apple Car Play är utformat så att det ser ut precis som gränssnittet för din smartphone, så det är ganska enkelt att navigera i det här systemet. Apple Car Play kan också utnyttja alla rattar på ditt infotainmentsystem, dessutom kan du navigera systemet med hjälp av touchinmatning eller med Siri.

Äldre Apple Car Play-system ansluts via en kabel till infotainmentsystemet i bilen, men den senaste versionen är trådlös. Detta innebär att när du startar bilen kan din Apple Car Play anslutas automatiskt och du behöver inte göra något.

Apple Car Play erbjuder många olika iPhone-appar för din infotainmentskärm. Appar som News+, Apple Podcasts, ljudböcker, WhatsApp, Audible, Amazon, Sirius FM, Google Play Music, Waze och många andra appar från tredje part också.

Systemet är sammanhängande, intuitivt och lätt att förstå. Dessutom gör användningen av det här systemet att du kan använda din smartphone under körning på ett säkert och smart sätt.

Android Auto

Om du inte använder en iPhone och känner till Android-ekosystemet behöver du inte oroa dig, för Android Auto är i princip samma handsfree infotainmentsystem för bilen, bara gjort för Android-programvaran. I stort sett alla nyare Mercedes-modeller erbjuder både Car Apple och Android Auto.

  Är en Mercedes SUV dyr att underhålla?

Android Auto gör det möjligt för dig att använda Google Assistant och det gör det också möjligt för dig att dra nytta av många andra navigations-, kommunikations- och underhållningsfunktioner. På sätt och vis är båda dessa system samma sak, men på vissa marknader är dessa system en extra funktion, men i USA brukar dessa två vara standard.

Båda dessa system gör ditt infotainmentsystem i bilen mycket lättare att förstå och navigera, och de flesta infotainmentsystem i bilen är inte lika avancerade. Med det sagt är Mercedes MBUX- eller Audi MMI-system otroligt avancerade, och vissa människor föredrar utformningen av dessa två framför Apple Car Play eller Android Auto.

FAQ-avdelning

Vilket är bäst, Apple Car Play eller Android Auto?

De nyaste Apple Car Play-systemen erbjuder en mer anpassningsbar layout, specifika mörka eller ljusa lägen eller specifika bakgrundsbilder. Alla dessa funktioner saknas i Android Auto världen. Men om du vill lägga till ytterligare appar måste du ta upp din iPhone, medan Android Auto gör det möjligt att göra det direkt på infotainmentskärmen.

Android Auto erbjuder också en väderapp, och Apple Car Play erbjuder ingen Apple-specifik väderapp, utan en app från tredje part. Apple gör det möjligt för dig att använda meddelanden på skärmen, medan Android Auto inte gör det. Det är ganska säkert att säga att dessa system inte skiljer sig mycket åt, och den enda avgörande faktorn mellan dessa två är din preferens för operativsystemet.

  Bästa Mercedes begagnade SUV

Vilken iPhone behöver jag skaffa för att använda Apple Car Play-funktionen?

Alla moderna iPhones har stöd för Apple Car Play, det är bara modeller som är äldre än iPhone 5 som inte har stöd för Apple Car Play, och det är ganska säkert att säga att de flesta människor är långt bortom en iPhone 5. Apple erbjuder Car Play-funktionen för nästan alla biltillverkare som finns tillgängliga, endast några ganska okända bilmärken har inte stöd för Apple Car Play.

För Android Auto är det i stort sett samma sak. Alla system som stöder Android 9 klarar Android Auto om du laddar ner appen från Google Play Store. Android 10 och nyare versioner har Android Auto-funktionen inbyggd.

Kräver Apple Car Play eller Android Auto några månatliga abonnemangsavgifter?

Varken Android Auto eller Apple Car Play kräver att du betalar något för att få full nytta av grundsystemet, som de flesta använder. Men om du vill dra nytta av vissa appar som ändå kräver att du betalar en månadsabonnemang, till exempel Spotify, kan du inte använda den typen av appar utan abonnemang.

Tidigare krävde vissa biltillverkare att du skulle betala en avgift på månadsbasis, men ingen biltillverkare gör det längre. Så det är säkert att säga att både Apple Car Play och Android Auto är gratis att använda, utan att några extra kostnader krävs.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts