Vilken är den bästa Mercedes Benz från 90-talet?

Vilken är den bästa Mercedes Benz från 90-talet?

Mercedes Benz är ett bilföretag som har funnits i över 100 år. Sedan dess har Mercedes skapat många olika modeller, men få av dem har varit lika uppskattade som modellerna från 1980- och 1990-talet.

Den bästa Mercedesmodellen från 90-talet är utan tvekan Mercedes 500E från 1991. Bilen är ett direkt resultat av ett samarbete mellan Porsche och Mercedes. 500E erbjuder en ikonisk Mercedes-design och har fått smeknamnet ”den fyradörrars Porsche”.
En annan utmärkt Mercedes från 90-talet är W140 S-klassen. Detta legendariska flaggskepp debuterade först med många funktioner som de flesta toppmoderna lyxbilar erbjuder idag.

Mercedes 500E

500E är en definition av en sovande eller en varg i fårakläder. Bilen var subtilt utformad, men erbjöd imponerande prestanda och en motorsportstamtavla med stöd av Porsche. 500E är en av de mest populära ”moderna klassiska” Mercedes-modellerna, och det finns en bra anledning till det.

500E kunde lätt ha misstagits för en vanlig Mercedes 90s sedan, men den här bilen erbjöd en 5,0-liters V8 med 326 hk, en 0-60-tid på 6,1 sekunder och en topphastighet på 250 km/tim (155mph). Dessa typer av siffror förknippades vanligtvis med de mest högpresterande sportbilarna från den här eran.

500E kostade nästan dubbelt så mycket som en vanlig 300E och mer än 10 000 enheter såldes. Att hitta en i hyggligt skick kan nuförtiden fortfarande kosta så mycket som 60 000 dollar.
Bilen tillverkades i Porsches fabrik i Sindelfingen och var den första bilen som införde en funktion som kallas ”standard deck engine”, vilket innebar att motorn satt lägre i bilen för att förbättra prestandan.

  Vilken är den bästa Mercedes för långa förare?

500E och Audi RS2 var bilar som i stort sett startade Mercedes AMG-divisionen och Audi RS-divisionen. Den status som moderna AMG- och RS-modeller åtnjuter har en direkt koppling till dessa två modeller, och på grund av detta, och många andra skäl, kommer dessa två för alltid att bli ihågkomna som ursprungliga autobahnraketer som tillverkades i samarbete med Porsche.

Mercedes W140 S-klass

En annan stor Mercedes från det tidiga 90-talet är W140 S-klassen. W140 anses allmänt vara en av de mest överkonstruerade Mercedes-modellerna genom tiderna. W140 S-klass är den första bilen i historien som erbjuder elektronisk stabilitetskontroll (ESP). Detta system är standard i alla nya bilar numera, men det debuterade i 90-talets Mercedes-flaggskepp.

En lyxsedan som W140 är en bil med målet att ge maximal komfort för passagerarna, så Mercedes debuterade med många nya funktioner för att förbättra körupplevelserna. Dessa inkluderar dubbla glasrutor för en tystare körning, 4 zoners klimatkontroll, traktionskontroll, navigering och till och med röststyrning.
Dessutom erbjöd W140 S-klass även sot-stängda dörrar, mjukstängande baklucka, sidokrockkuddar och vindrutetorkare med regnsensor. I stort sett alla dessa funktioner som är standard nuförtiden hade sin debut i W140.

Men det som skiljer W140 från resten mest är det faktum att denna S-klass är den sista sedanen som tillverkades av Mercedes med mentaliteten ”pengar är inget objekt”. S-klassen som följde var ingen match för W140 eftersom den var plågad av många olika kostnadsminskningar.

  Vilka Mercedes är supercharged?

Mercedes 190E

W140 och 500E var bilar som gjordes för att erbjuda den mest lyxiga och mest prestationsinriktade upplevelsen som Mercedes kunde erbjuda på 90-talet. Men 190E från 90-talet är var mans Mercedes.

190E såldes från början av 80-talet till början av 90-talet, och det är inte många andra modeller som kommer att bli ihågkomna lika ömt som 190E. Det beror främst på att 190E var och fortfarande är en skottsäker bil, högt ansedd för sin oförstörbarhet och sin förmåga att samla enorma mil på vägmätaren.

Mer om våra favorit-Mercedes från den gamla goda tiden

Vilken är den bästa Mercedes Benz-modellen genom tiderna?

Det är svårt att hitta en Mercedes som åtnjuter en mer legendarisk status än den ikoniska 300SL. Bilen lanserades 1954 och kunde nå 163 mph, vilket gav den titeln som den snabbaste bilen i världen på den tiden. Men det bästa med denna Mercedes var förmågan att resa i oöverträffad komfort i sådana hastigheter.

Dessutom anses denna bil ofta vara den vackraste bilen som någonsin tillverkats. Även om skönhet säkert ligger i betraktarens öga är 300SL:s utseende svårt att klandra. Efterfrågan på dessa är så stor att en 300SL numera kostar ett par miljoner dollar.

Vilken är den mest pålitliga Mercedes från 90-talet?

Mercedes erbjöd många pålitliga modeller på 90-talet, bland annat den tidigare nämnda 190E. Modeller som W124 anses också allmänt som otroligt pålitliga Mercedes-erbjudanden. Denna 3,0-liters turbodieselmotor byggdes som en stridsvagn och de finns fortfarande överallt.
Om någon ifrågasätter tillförlitligheten hos W124 Mercedes rekommenderas det starkt att de tittar på Grand Tour-avsnittet där James May använder en sådan här vagn för att transportera ett akvarium genom Afrika.
Ett annat bra exempel på Mercedes tillförlitlighet är W126. W126 är den andra generationen av S-klassen och anses också allmänt vara ett annat tillförlitligt fordon.

  Hur länge håller Mercedes torkarblad?

Vilken är den bästa Mercedes från 90-talet att köpa?

Mercedesbilar från 90-talet är otroliga, mycket välbyggda, ser bra ut och är ganska kraftfulla. En sådan modell är R129 Mercedes 500SL. 500SL erbjöd stil och substans med många olika säkerhets- och teknikfunktioner som fortfarande är relevanta i dag.

500SL erbjöds med en 5-0 liters V8 som gjorde 322 hk, som kunde åstadkomma imponerande accelerationstider och lät som en muskelbil i processen. Du kunde få en av dessa för så lite som 15 000 dollar, och en fin sådan dessutom.

Den största nackdelen med 500SL är dess pris. Den här bilen var billig under lång tid, och på grund av detta blev många av dem försummade, men om du lyckas hitta en i hyfsat skick ska du satsa på den, för 500SL är en av de bästa Mercedes cabrioleterna genom tiderna.

På 1990-talet var Mercedes den ledande biltillverkaren i världen. Inget annat märke kunde mäta sig med de nivåer av tekniska muskler som Mercedes visade upp, och just därför är en Benz från 90-talet vanligtvis ett gångbart alternativ.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts