Vilken är den bästa Mercedes SUV att köpa?

Vilken är den bästa Mercedes SUV att köpa?

Mercedes erbjuder för närvarande en SUV för alla tänkbara ändamål. SUV-sortimentet börjar med den minsta SUV-crossoveren, GLA, och går hela vägen upp till den fullstora 7-sitsiga GLS och G-klassen.

Att välja den bästa beror på en strikt balans mellan dina behov och önskemål. Men du skulle inte göra fel om du tror att G-klassen är den bästa SUV:n att köpa i Mercedes nuvarande sortiment. G-klassen börjar på 132 000 dollar, men efterfrågan på dessa är lika stor som prislappen.

Å andra sidan kan den bästa Mercedes-SUV:n för dig att köpa vara GLC eftersom den erbjuder nästan allt som en Mercedes-SUV kan erbjuda, men till ett mer lättillgängligt instegspris.

Stora Mercedes SUV:er

Större Mercedes SUV:er är rätt väg att gå om du behöver en rymlig, bekväm SUV med många funktioner som kan användas ibland eller till och med ofta i terräng med en trevlig statusuppgradering. Dessa SUV:er är dyra. Den tidigare nämnda G-klassen börjar på 132 000 dollar, men är ganska säker när det gäller värdeminskning jämfört med andra större Mercedes SUV:er.

Lägre G-klassmodeller förlorar upp till 50 % av sitt värde efter 5 år. Detta kan tyckas vara en dålig investering, men dessa siffror är de bästa när det gäller värdeminskning för stora Mercedes SUV:er. En GLS i grundutförande kostar till exempel cirka 80 000 dollar och förlorar cirka 60 % eller ännu mer under de första fem åren.
Om du behöver mer sittplatsutrymme än G-klassen är det vettigare att överväga GLS, som bekvämt rymmer 7 passagerare.
Om G-klassen inte är din kopp te och du inte är i behov av en 7-sitsig koloss som GLS, kan GLE vara det bästa alternativet.
En GLE 350 i basutförande kostar cirka 55 000 dollar, men den förlorar mer än 60 % av sitt värde efter fem år.
Som dessa siffror kan antyda kostar G-klassen mer i början, men kan vara en bättre investering efter ett par år. G-klassen är den mest åtråvärda Mercedes SUV som bara ökar i popularitet, är den mest kapabla offroad och erbjuder också bra prestanda på vägen.

  Det billigaste sättet att byta ut en Mercedesnyckel

Kompakta SUV:er i mellanstorlek

Mellanstora och kompakta SUV:er blir alltmer populära, och Mercedes fortsätter att utöka sitt SUV-utbud i detta segment.
Den mest populära Mercedes SUV:n i detta segment och en av de bästa Mercedes SUV:erna på marknaden är GLC. GLC är en nyligen utvecklad Mercedes-modell, ett resultat av en grundlig omkonstruktion av den sena GLK. Mercedes har insett att den här typen av SUV:er är otroligt populära, och med GLC har Mercedes verkligen gjort sin hemläxa.
GLC börjar på cirka 43 000 dollar, och avskrivningseffekterna av GLC motsvarar cirka 60 % av bilens värde på 5 år.
GLC erbjuder bekväma sittplatser för 5 passagerare, en raffinerad design både invändigt och utvändigt och en sofistikerad körupplevelse som inte är långt ifrån Mercedes större utbud.
GLC är verkligen en av de bästa Mercedes SUV:erna att köpa för tillfället, särskilt i det mindre SUV-segmentet eftersom den erbjuder de flesta funktioner som större modeller gör till en mer blygsam prislapp.

Nyligen släppte Mercedes också den minsta SUV:n i sin katalog som heter GLB-klassen. Och sedan dess håller GLB på att bli en succé. GLB har redan vunnit flera priser från biltidningar för att vara den bästa familjebil som finns, och det är inte utan anledning. GLB är ganska stor och rymlig, främst på grund av sin boxform, och erbjuder ett stort värde för cirka 38 000 dollar.

Överväganden om SUV-marknaden och äldre modeller

Om man bedömer SUV-marknaden i allmänhet är det ganska uppenbart att det inte finns några tecken på att bromsa in den rena popularitet som SUV:er genererar nuförtiden.

  Den lyxigaste Mercedes SUV:n?

För ett par år sedan var konsumentbilsmarknaden främst belägen kring sedans. Men numera är SUV:er på väg att bli de mest eftertraktade bilarna, och modeller som GLC ökar explosionsartat i popularitet. Men om du tycker att priserna på nya Mercedes SUV:er är ganska uppblåsta kan du välja ett mer beprövat alternativ på begagnatmarknaden.

Modeller som GLK eller de nyaste ML- och GL-modellerna har sett en hel del avskrivningar och kan köpas till blygsamma priser i dag. Dessa SUV:er kanske inte levererar allt som de nya gör, men för det mesta får du valuta för pengarna.

Ett bra skäl att överväga en tidstypisk begagnad modell är att de avskrivningseffekter som är förknippade med nyare modeller ännu inte har åtgärdats.

Mer om SUV:er

Vilka är alternativen till en Mercedes SUV?

Om en treuddig stjärna inte passar dig kan du alltid välja konkurrenterna. BMW och Audi erbjuder lika bra, eller ibland till och med bättre alternativ. Modeller som X6 och Q8 är otroligt populära och säljs i större mängder än GLE coupé.
Den största SUV som BMW för närvarande erbjuder är X7. Just nu skulle du inte göra fel om du väljer antingen GLS eller X7, för båda är fantastiska stora SUV-flaggskepp, men X7 verkar verkligen mer spännande, åtminstone för tillfället medan vi väntar på att en ny GLS ska komma.

Vilken är den bästa Mercedes elektriska SUV:n?

I segmentet för el-SUV:er erbjuder Mercedes för närvarande EQC, och många nya el-SUV-modeller kommer snart att släppas. Det här segmentet är något av ett skyltfönster för beprövade tyska tillverkare och du kan förvänta dig en rejäl ökning av tillgängliga modeller under de närmaste åren.
EQC är en något elektrifierad version av GLC, och de flesta för- och nackdelar med GLC gäller även här. EQC börjar på cirka 68 000 dollar och är ett hyfsat prisvärt alternativ om du letar efter en planetvänlig Mercedes SUV.

  Vilken begagnad SUV bör jag undvika?

Vad är skillnaden mellan att köra en SUV och en sedan?

Om du är någon som inte har gjort övergången till SUV:er från bilar med lägre tyngdpunkt bör du överväga dessa punkter som en referens för hur man använder en SUV i vardagen.
SUV:er erbjuder en högre tyngdpunkt som i hög grad påverkar hur en SUV körs, så om du är en prestationsinriktad förare och tenderar att njuta av sportig körning är SUV:er inte något för dig. Dessutom är SUV:er mindre effektiva, tyngre och större i alla dimensioner.
Dessutom är SUV:er inte lika bekväma som sedans eller mindre bilar. Det beror främst på att SUV:er har styvare fjädring för att motverka den lutning som en bil med högre tyngdpunkt utsätts för i kurvorna.
På den positiva sidan kommer du att känna dig mer behärskad när du kör på vägen, och du kommer att kunna ta dig igenom alla typer av terräng som en sedan eller en mindre bil aldrig skulle kunna göra.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts