Vilka Mercedes har MBUX?

Vilka Mercedes har MBUX?

MBUX eller Mercedes Benz User Experience är ett modernt infotainmentsystem för bilar från Mercedes. Systemet debuterade i A-klassens instegsmodell 2018, och sedan dess har det erbjudits i varje ny Mercedes-modell.
Detta är första gången som den banbrytande tekniken började i en A-klass, snarare än i en S-klass. Detta berodde främst på att Mercedes ville behaga den yngre teknikintresserade kundkretsen. MBUX anses allmänt vara ett av, om inte det bästa infotainmentsystemet som för närvarande erbjuds i hela bilindustrin.

MBUX: Mer än bara ett infotainmentsystem

Det här systemet syftar till att helt förändra ditt sätt att interagera med bilen, och det innehåller även många underhållnings- och säkerhetsfunktioner. Många moderna infotainmentsystem i bilar saknar processorkraft och är vanligtvis långsamma och känns som den senaste generationen, men MBUX erbjuder en upplevelse som liknar en modern smartphone.
Som standard levereras MBUX med en förardisplay och en central skärm, båda mäts på 7 tum. Den här versionen av MBUX är inte lika spännande som den uppgraderade versionen som följer med Premium-paketet och erbjuder två 10,25-tumsskärmar bakom en glaspanel som ger en infotainmentupplevelse av nästa generations slag.
MBUX-systemet erbjuder vackert utformade typsnitt och skarp grafik som ger ett premiumintryck. MBUX, BMW:s iDrive och Audis MMI är de tre branschledande systemen när det gäller infotainmentsystem, och resten av bilindustrin släpar långt efter.

MBUX-funktionalitet

MBUX kan styra i stort sett alla aspekter av bilen. Du kan styra dina vanliga navigations-, ljud- och samtalssystem. Du kan också styra sätesalternativen, och i vissa av de högre Mercedes-modellerna kan du även styra massagesätena.
Dessutom kan du ställa in dina körprofiler, omgivande belysning, störningar i säkerhetssystemen och mycket mer.
Den tidigare generationen av Mercedes COMMAND-systemet hade en kontrollratt i mittkonsolen som gjorde det möjligt att styra systemet. MBUX har dock ingen central kontrollratt och styrs med pekingångar, geststyrning, rattknappar och röststyrning.
Systemet kan också känna igen frekventa val av musik, rutt och destination som gör det lättare att njuta av resan.

  Vilken är den bästa Mercedes för långa förare?

MBUX Artificiell intelligens

En av de mest imponerande MBUX-funktionerna är den virtuella röstassistenten med artificiell intelligens LINGUATRONIC. Det här systemet aktiveras genom att säga ”Hej Mercedes” och gör det möjligt för dig att styra många olika aspekter av ditt infotainmentsystem genom att använda vardagliga fraser.
Detta system kan också lära sig med tiden och kommer säkert att förbättras med framtida versioner. Det nuvarande systemet fungerar via molnet och liknar till viss del Siri eller Google Assistant. MBUX-systemet kräver en anslutning till mobilnätet och kan hjälpa dig att bestämma vilken restaurang du ska gå till eller vilken väg du ska ta.
Du bör läsa användarhandboken om alla funktioner som systemet erbjuder så att du kan få ut det mesta av det. MBUX-systemet lyssnar alltid, med eller utan nätverksanslutning, och du kan styra den omgivande belysningen, sätespositioner, klimatkontroller, massage, sätesvärme och ventilationsalternativ.

MBUX förstärkt verklighet

MBUX AR är också en av de imponerande funktionerna i det nya MBUX-systemet. MBUX AR gör det möjligt att tydligt projicera riktlinjerna på din heads-up-display och i förarens cockpit, vilket gör det omöjligt för dig att ta fel väg.
Det här systemet ger tydliga, omisskännliga vägbeskrivningar som känns otroligt rymdåldersmässigt. MBUX-navigationssystemet är lika avancerat som resten av systemet. Om du är van vid att använda Apple Car Play eller Android Auto möjliggör systemet även trådlöst CarPlay på vissa marknader.

  Volvo vs. Mercedes: Tillförlitlighet

MBUX FAQ

Vilket är bäst, Mercedes MBUX, Audi MMI eller BMW iDrive?

Alla tre systemen är fantastiska eftersom de erbjuder jämförbara funktioner, och att välja något av de tre är tillräckligt bra. Det finns dock vissa skillnader. Även om alla tre systemen erbjuder AI-röstassistenter är den i Mercedes den mest avancerade.
När det gäller geststyrning är det BMW som erbjuder flest funktioner för geststyrning. Utformningen av dessa tre skiljer sig ganska mycket åt. BMW:s förarcockpit är inte lika anpassningsbar som de andra två och kan ibland kännas lite mörk.
Audis Virtual Cockpit är det bästa förarmätningssystemet av de tre, men den centrala skärmen kan verka lite enkel jämfört med MBUX. Audi och Mercedes verkar vara ett bättre val än BMW, men inte särskilt mycket.

Är det värt att uppgradera till Premium MBUX-systemet?

Kort sagt, ja, det är det. Det grundläggande MBUX-systemet ser dåligt ut och erbjuder tjocka ramar och begränsad funktionalitet. Det fullfjädrade MBUX-systemet ingår som en del av Premium-paketet, och Premium-paketet anses generellt vara ”ett måste” när det gäller andrahandsköpare.
Grundsystemet är helt enkelt för enkelt för en modern Mercedes, så det är starkt rekommenderat att du uppgraderar systemet till den fullständiga MBUX-upplevelsen. Det erbjuder mycket mer funktionalitet och är i alla avseenden mer tilltalande för ögonen.

Erbjuder AMG-versionen av MBUX någon ytterligare funktionalitet?

AMG-versioner av vanliga Mercedes-bilar brukar erbjuda ”mer av allt”, och det gäller delvis för MBUX. MBUX i moderna AMG-versioner erbjuder vissa specifika prestandainriktade mätare och information. MBUX i en AMG-version är också utrustad med en sportigare design som innehåller en växellampa för problemfri växling.

  Gör Mercedes elbilar?

Hur mycket kostar det fullständiga MBUX-systemet?

Som tidigare nämnts måste du, om du vill ha den fullständiga MBUX-upplevelsen i din A-klass, välja premiumpaketet, som kostar 2 950 dollar. Du måste också komma ihåg att Wi-Fi-hotspot i bilen levereras med 1 GB under en provperiod. Därefter måste du betala 35 dollar för 4 GB i månaden eller 70 dollar för 10 GB och 200 dollar för 20 GB per år.
Moderna planer för dataanvändning från din mobiltelefon är det bästa alternativet, eftersom de vanligtvis är billigare och bilen kan ansluta till en extern Wi-Fi-hotspot när som helst.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts