Vilka Mercedes har luftfjädring?

Vilka Mercedes har luftfjädring?

Mercedes-Benz har alltid legat i framkant när det gäller tekniska innovationer inom bilindustrin. En av deras mest framstående innovationer har varit deras luftfjädringssystem, även känt som ”Airmatic suspension”.
Mercedes-Benz C-klass, CLS Coupe, E-klass, S-klass, S-klass Maybach, GLE Coupe och GLS SUV har luftfjädringssystem. Denna fjädring skiljer sig från stålfjädrande fjädringar eftersom den har justerbara luftfjädrar. Dessutom är den mer avancerad eftersom den kan justeras med en knapptryckning.
Mercedes luftfjädringssystem har påsar av gummi och polyuretan som är fyllda med luft. Eftersom denna fjädring kräver luft för att fungera är det här den har fått sitt namn. Den skiljer sig från traditionell stålfjädring eftersom den saknar spiralfjädrar eller stötdämpare i fjädringssystemet.

Mercedes-Benz-modeller med luftfjädringssystem

C-Klass

Mercedes-Benz C-klass är en av de få Mercedes-modeller som har ett luftfjädringssystem. Om du vill använda luftfjädringen på din C-Klass måste du använda den från Agility Select-omkopplaren. Med den här växeln kan du växla till lägena komfort, sport, sport+, eco eller individuellt läge. Dessa lägen ändrar hur körningen känns.
Mercedes C-Klass kostar för närvarande 42 600 dollar. Det är en kompaktbil med flera olika karosserityper att välja mellan. C-Klassen är utrustad med en 2,0-liters intercooled turbomotor. Eftersom den har bakhjulsdrift och ett sportigt utseende brukar den här bilen tilltala yngre förare.

CLS Coupe

En annan anmärkningsvärd Mercedes-modell med ett Airmatic-fjädringssystem är CLS Coupe. CLS Coupé kostar cirka 70 000 dollar och är en av de bästa sedanserna bland lyxbilar i mellanklassen. Den har en magnifik exteriördesign med vackra linjer och en omsorgsfullt utformad interiör.
Du kommer att bli ännu mer imponerad av dess 3,0-liters intercooled turboladdade inline-6-motor med en maximal effekt på 362 hk. Trots att den är mer kompakt än E-klass är den här bilen vacker och erbjuder fortfarande den komfort som du önskar dig i en Mercedes av denna storlek.

  Vilken Mercedes har en aktiv bakre spoiler

E-Klass

Mercedes-Benz E-Klass var den andra Mercedes-modellen som utrustades med luftfjädring efter S-klassen. E-Klassen, som går för cirka 57 000 dollar, är en av de mest pålitliga Mercedes-modellerna på marknaden. Det är en av anledningarna till att den är älskad av chefer och ledare.
E-Klassen är inte bara längre och vackrare än vanliga sedans, utan den är också rymlig och bekväm. Den levereras med en 2,0-liters inline-4 turbomotor med en exceptionell acceleration från 0 till 60 mph på 6,1 sekunder. Dessutom är den också säker och lättare att underhålla än andra Mercedes-modeller.

S-klass

Mercedes-Benz S-klass är den första Mercedes-modellen som utrustades med ett luftfjädringssystem. Förutom att vara den första Mercedes-modellen med luftfjädring har S-klassen alltid varit utrustad med den senaste tekniken inom bilindustrin. Därför ligger den alltid före sina konkurrenter.
Med ett pris på cirka 100 000 dollar är Mercedes-Benz S-klass i sin egen klass. Oavsett om det handlar om komfort, lyx, tillförlitlighet, teknik eller till och med prestanda leder Mercedes S-klass nästan alla sedans i alla kategorier på marknaden. Det är det bästa av det bästa, och det är därför som priset är över förväntan.

GLE Coupe

Om du letar efter en sportig Mercedes-Benz-modell med luftfjädring bör GLE Coupe stå högst upp på din lista. Detta är en av de vackraste Mercedes-Benz-modellerna på marknaden. Den är som en SUV, en coupé och AMG, allt i ett. GLE Coupe går för cirka 76 000 dollar.

  Vilken är den bästa Mercedes för en taxi?

GLS SUV

Mercedes-Benz GLS SUV stoltserar också med luftfjädring. Den är bland de få Mercedes SUV:er som har Airmatic-fjädring. Det här fordonet är dock inte billigt eftersom det har en del sofistikerade funktioner som jämför det med endast de bästa SUV:erna på marknaden. Den säljs till ett pris på cirka 140 000 dollar.

Saker att veta om luftfjädringssystem

Hur vet jag om min Mercedes har luftfjädring?

Kontrollera fordonets framaxel. Om du ser en svart blåsa är din bil utrustad med Airmatic-fjädring. Den här fjädringen skiljer sig från den traditionella fjädringen med fjädrar som levereras med spiralfjädrar eller stötdämpare på luftfjädringssystem.

Varför krävs det en kompressor för Airmatic-fjädring?

En Airmatic-upphängning behöver en kompressor eftersom det atmosfäriska trycket inte är tillräckligt för att hålla bilens vikt. Därför måste en kompressor monteras för att pumpa luft till luftkuddarna. Kompressorn justerar lufttrycket efter behov via ett hydrauliskt eller elektroniskt system som kan manövreras av föraren.

Hur länge håller Airmatic-fjädringen?

De flesta Airmatic-upphängningar kan hålla i cirka 120 000 mil innan de börjar få problem. Efter att ha kört denna sträcka kan din Mercedes luftfjädringssystem börja få problem. Några av de luftfjädringskomponenter som snabbt utvecklar problem är kompressorer, reläer och läckande luftkuddar.

Vilka Mercedes-modeller var de första som hade luftfjädringssystem?

Mercedes-Benz S-klass var den första Mercedes-modellen som hade ett luftfjädringssystem Airmatic. Det första luftfjädringssystemet Airmatic introducerades 1999 på S-klass och senare E-Klass. Senare monterade företaget detta system på de flesta av sina SUV:er.

  Vilken är den snabbaste Mercedes Benz?

Hur fungerar Mercedes Airmatic-fjädringssystem?

Airmatic-systemet fungerar genom att systemet använder elektroniskt styrda luftfjädrar som ger en lämplig balans mellan körning och komforthantering. Systemet gör det möjligt att manipulera bilens höjd. Den kan höjas för att öka markfrigången eller sänkas för att minska vindmotståndet.
Fjädringen kan användas när bilen är lastad eller när det finns passagerare ombord, eftersom den bibehåller bilens höjd. Dessutom sänks fjädringen automatiskt vid högre hastigheter för bättre aerodynamik, stabilitet och bränsleeffektivitet. Mercedes Airmatic-fjädring är bland de luftfjädringssystem som reagerar snabbare på marknaden.

Bottenlinje

Om du har letat efter en Mercedes-Benz-modell med Airmatic-fjädring har du olika modeller att välja mellan. Beroende på vilka funktioner, budget eller vilken typ av Mercedes-bil du vill ha kan du välja mellan någon av de modeller som vi har lyft fram ovan. Dessa inkluderar C-klass, CLS coupe, S-klass, S-klass Maybach, GLE Coupe och GLS SUV.
Alla ovanstående Mercedes-Benz-modeller har inte bara en luftfjädring som gör körningen säker och smidig, utan de kan också skryta med andra lyxiga Mercedes-funktioner och teknik. Välj rätt bil så kommer du att njuta av att köra din Mercedes på alla underlag och i alla hastigheter.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts