Vanliga problem med Volvo XC70

Volvo XC70 Problem

Volvo XC70 är en mellanstor premiumkombi som tillverkas av Volvo i två olika generationer. Den första generationen av XC70 introducerades år 2000 och var i produktion fram till 2007. Den andra generationen av XC70 var i produktion mellan 2007 och 2016 då den ersattes av Volvo V90.

Volvo XC70 har en utmärkt tillförlitlighet då den är en av de mest tillförlitliga moderna Volvomodellerna. Enligt de flesta tillförlitlighetsundersökningar och diagram på nätet lyckas XC70 upprätthålla sitt rekord även decennier efter att den först släpptes.

Det betyder dock inte att XC70 är perfekt eftersom den lider av problem i samband med förarairbag, motorkylning, problem med säkerhetsbälten, fel på drivlinan och växellådor. Även om bristen på problem som XC70 upplever är bra, är allvaret i vissa av dessa också betydande.

På det hela taget är XC70 en pålitlig bil. Du måste underhålla den om du vill att den ska hålla länge eftersom ingen bil kan hålla utan underhåll, oavsett hur pålitlig den är från början.

Volvo XC70 – Problem med förarens krockkudde

Även om Volvo är ett märke som är känt för säkerhet har XC70 märkliga problem med säkerhetssystemen som verkligen försvårar den bilden en aning. Många källor uppger att XC70 lider av defekta förarkrockkuddar som eventuellt kan skjuta ut fragment av uppblåsaren när krockkudden utlöses.

Detta kan orsaka alla möjliga skador på både föraren och den främre passageraren. Volvo har därför utfärdat en återkallelse för XC70 med kodnamn R10136. Denna återkallelse utfärdades först förra året, vilket innebär att det finns många XC70-modeller som fortfarande har defekta krockkuddar.

  Är Volvo XC70 en bra bil?

Volvo XC70 – Problem med motorkylning

Problemet med XC70:s kylsystem är att systemet tenderar att fyllas med kylvätskebubblor som stannar kvar i kylsystemet efter att du har fyllt på tanken. Därför kommer systemet i huvudsak att sakna kylvätska, vilket i sin tur kan leda till att din motor överhettas, eller ännu värre, att hela motorn går upp i rök.
Volvo har också utfärdat en återkallelse på grund av detta, men precis som med det tidigare problemet har inte många XC70-modeller reparerats än så länge. Antalet XC70-modeller som är förknippade med dessa är inte helt känt, vilket innebär att det potentiella antalet bilar som påverkas kan vara enormt.

Volvo XC70 – problem med säkerhetsbälten

Precis som med det första problemet som listas i den här artikeln är Volvo-märket inte ett varumärke som förknippas med säkerhetsrelaterade problem. Den dragstålsstyrka som ingår i säkerhetsbältesystemet är dock känd för att förlora sin styvhet med tiden, vilket innebär att säkerhetsbältena kanske inte kan hålla dig säkert på plats.

Återigen har Volvo också utfärdat en återkallelse för detta problem också, och XC70-modeller tillverkade mellan åren 2007 och 2016 ingick i återkallelsen. Detta innebär att den stora majoriteten av alla XC70-modeller som finns där ute för närvarande körs med potentiellt felaktiga säkerhetsbälten.

Volvo XC70 – Problem med drivlinan

Det värsta problemet som drabbar 2007 års XC70 är fel på AWD-drivlinan som tenderar att uppstå i både exemplar med låg och hög körsträcka. Några studier har visat att problemet tenderar att återkomma ungefär var 80 000:e mil. Dessutom är detta problem också känt för att vara ganska allvarligt eftersom det kostar mycket pengar att åtgärda.

  Volvo S80 - Allt du behöver veta

Dessutom kan problem med drivlinan potentiellt till och med utgöra betydande säkerhetsrisker, särskilt om de uppstår under körning.

Volvo XC70 – problem med växellådan

XC70-modellerna 2001-2004 är kända för att drabbas av transmissionsrelaterade problem som tenderar att inträffa i större omfattning. Vissa källor uppger att XC70 är känd för att drabbas av dessa var 150 000 miles eller så med den tidiga 2000-talsmodellen medan 2003 och senare modeller drabbas av dessa även i ett tidigare skede.

Dessa problem är så vanliga att många källor uppger att 2003 års XC70-modell har ett stort överföringsproblem som tenderar att påverka alla 2003 års XC70-modeller så småningom. Se därför till att kontrollera transmissionen, särskilt om du tittar på några av dessa mer drabbade årsmodeller.

FAQ-avsnittet

Vilken Volvo XC70 ska jag köpa?

XC70-modellerna av tredje generationen (2008-2016) är de modeller du bör fokusera mest på eftersom dessa inte bara är de modernaste, mest kraftfulla och vanligaste, utan också de mest pålitliga av alla. Detta innebär dock också att XC70-modellerna av den tredje generationen är de dyraste av alla.

Om du inte gillar tredje generationens XC70, eller om du helt enkelt inte vill ha den, bör du kolla in modellen efter faceliftet av första generationen eftersom dessa tenderar att vara mer tillförlitliga än de ursprungliga modellerna. De flesta av de problem som anges i den här artikeln är förknippade med de tidigare XC70-modellerna som bör undvikas.

  Vilken Volvo har 3 rader?

Vilka Volvo XC70-modellår bör jag undvika?

Det sämsta Volvo XC70-modellåret är 2003 års modell som både är det mest problematiska och tenderar att drabbas av den allvarligaste typen av problem. Modellerna 2001, 2002 och 2004 är också mer problematiska och bör också undvikas.

När du funderar på att köpa en begagnad bil är det bra att alltid undvika de första modellerna i allmänhet eftersom dessa tenderar att drabbas av problem som inte har uppmärksammats under produktionen. Som sådan tenderar post-facelift-modeller att åtgärda många av de problem som plågar de tidigare modellerna.

Är Volvos kombibilar pålitliga?

Volvo är ett av de märken som verkligen fokuserar på att göra en kombibil så konkurrenskraftig som möjligt i förhållande till en sedan. Som sådan har Volvo designat många fantastiska Volvo-kombis genom åren och vissa av dessa är till och med kända för att vara oförstörbara, som Volvo 740 med V8.

Dagens Volvo kombivagnar är också pålitliga, men de skiljer sig inte så mycket från de sedanversioner som de bygger på. Moderna Volvobilar är extremt komplexa till sin natur vilket innebär att många saker kan gå fel.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts