Vanliga problem med Volvo V60

Volvo V60 är en kompakt, exklusiv premiumkombi baserad på Volvo S60 sedan. Den introducerades första gången 2010 och fick en rejäl uppdatering 2014. Den andra generationen av V60 introducerades 2018 och säljs än idag.

V60 syftar till att erbjuda den sofistikerade och lyxiga stilen från S60 sedan, samtidigt som den ökar den övergripande praktiska användbarheten. Som sådan konkurrerar V60 med bilar som Audi A4 Avant, BMW 3-serien Touring och Mercedes Benz C-Klass kombi.

V60 har ett gott rykte när det gäller tillförlitlighet, men den är inte perfekt. De vanligaste V60-problemen är förknippade med bilens elektronik, problem med bränslesystemet, problem med luftkonditioneringen, problem med bromssystemet och motorrelaterade problem.

De flesta av dessa kan lösas relativt enkelt vilket innebär att din V60 bör vara tillbaka på vägen på nolltid. Hur som helst behöver alla bilar underhåll, särskilt lyxbilar. Många Volvo-specialister anser att V60 är en riktigt välbyggd bil, vilket innebär att den bör hålla några hundra tusen mil utan att behöva stora översyner.

Volvo V60 – problem med elektronik i bilen

Volvo V60 är en relativt modern bil, men även de senaste V60-modellerna har ibland problem med bilens elektronik, t.ex. högtalare, GPS, ljudspelare och kommunikationssystem. Infotainmentskärmen är också känd för att frysa då och då vilket gör den helt oanvändbar.

Många ägare har också rapporterat problem med backkameran och parkeringssensorerna. De flesta av dessa är vanligtvis förknippade med programvaruproblem och kan lösas genom att helt enkelt ta bilen till en Volvoåterförsäljare. Det är sällan som dessa också kräver reservdelar, men när de gör det brukar de inte kosta så mycket pengar.

  Volvo vs Lexus: Tillförlitlighet

Volvo V60 – Problem med bränslesystemet

Volvo V60 ingick i en återkallelse på grund av en felaktig 15A-säkring för lågtrycksbränsle som tenderar att gå sönder och gör att motorn stannar eller inte kan starta. Den här säkringen är till för att reglera den ström som behövs för att driva bränslepumpen. När den går sönder kan bränslepumpen inte göra sitt jobb, vilket innebär att bilen inte kan få in något bränsle i motorn.

Vissa ägare har även rapporterat problem med bränslesensorerna, bränsleinsprutarna och O2-sensorerna. När någon av dessa brister är det troligt att din bil stannar och förmodligen inte kommer att kunna starta.

Volvo V60 – problem med luftkonditioneringen

Många ägare har också rapporterat olika problem med luftkonditioneringssystemet, närmare bestämt luftkonditioneringskondensatorn eller motorfläkten. Om du känner att din luftkonditionering inte kan värma upp bilen tillräckligt snabbt är det troligt att kondensatorn är trasig. Omvänt, om du inte kan kyla ner kupén tillräckligt snabbt är det troligen kondensatorn som är problemet.

Dessa problem kan åtgärdas genom att byta ut A/C-kondensorn helt och hållet. Ibland kan du dock lösa problemet med en enkel reparation.

Volvo V60 – Problem med bromssystemet

Volvo V60 är ibland känd för att ha problem med bromsarna, vilket kan vara ett stort säkerhetsproblem eftersom dina bromsar är en viktig del av en säker upplevelse på vägen. De vanligaste bromsproblemen är en felande hjulhastighetssensor som vanligtvis slår ut ABS-systemet, vilket i sin tur orsakar problem med en mängd aktiva säkerhetssystem som kollisionsförebyggande system.

  Är Volvos dyra att underhålla?

Om du drabbas av dessa problem ska du se till att ta bilen till en mekaniker så snart som möjligt för att undvika att behöva betala mycket mer pengar för att lösa fler problem som kan orsakas av detta i framtiden.

Volvo V60 – Motorproblem

ECM (Engine control module) är en liten elektronisk enhet som har till uppgift att reglera när och hur trycket som finns i bränsletanken ska släppas ut. V60 är känd för att ha ECM-moduler som ibland tenderar att gå sönder, vilket oundvikligen leder till att bränsletanken inte kan släppa ut trycket som byggts upp.

Detta kan leda till att tanken drar ihop sig och senare deformeras. Detta problem kommer också sannolikt att leda till att motorn stannar eftersom tryckuppbyggnaden i bränsletanken tenderar att leta sig in i motorn.

FAQ-avsnitt

Är Volvo V60 en pålitlig bil?

Enligt de flesta tillförlitlighetstabeller och undersökningar på nätet lyckas Volvo V60 erbjuda en tillförlitlighet som ligger över genomsnittet, vilket mer eller mindre är i linje med de mest tillförlitliga moderna Volvomodellerna. Vissa lägen som S90 hamnar under den genomsnittliga tillförlitlighetskategorin medan V60/S60-modellerna kontinuerligt erbjuder en relativt problemfri upplevelse.

De flesta av de problem som plågar V60 är inte så skadliga vilket innebär att du bör kunna njuta av en V60 under ganska lång tid utan att behöva spendera orimliga summor på reparationer.

Hur mycket kostar det att underhålla Volvo V60?

  Volvo S60 - Allt du behöver veta

Enligt många onlinesajter brukar Volvo V60 kosta runt 10-11 000 dollar i både underhålls- och reparationskostnader under de första 10 åren som ägare. Dessa källor uppger också att V60 har 30 % chans att behöva en större reparation under de första 10 åren av ägande.

Dessa siffror är något bättre jämfört med många av dess tyska rivaler. På det hela taget är V60 inte så dyr att underhålla och reparera med tanke på marknadspositionen och konkurrensen.

Hur länge kan Volvo V60 hålla?

Det beror på hur väl bilen har skötts. Vissa källor uppger att V60 lätt ska kunna hålla i ungefär 20 år eller 200 000 mil. Dessa kan dock hålla mycket längre än så om de underhålls på rätt sätt. Volvos i allmänhet är kända för att hålla ganska länge, särskilt de med ett tillförlitlighetsresultat över genomsnittet.

Volvo S60 är mer eller mindre likadan som V60 med den enda skillnaden är interiören och lastutrymmet. De tidigare generationerna av Volvo V60 är lite mer bekymmersamma, men de tycks också kunna hålla över 200 000 mil om de underhålls tillräckligt bra.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts