Vanliga problem med Volvo S60

Volvo S60 är en lyxbil i premiumklassen som är utformad för att konkurrera med Mercedes C-klass, Audi A4 och BMW 3-serien. Den första generationen av S60 introducerades redan år 2000, den första generationen S60 var i produktion fram till 2009. Den andra generationen av S90 började produceras 2010, uppdaterades 2015 och upphörde med produktionen 2018.

Den senaste, nuvarande generationen av S90 har avslöjats 2019 och är en fullfjädrad lyxbil som kan erbjuda alla samtida lyxköparfunktioner och prylar. S60 har alltid varit en relativt pålitlig bil, även om det finns en hel del skillnader mellan den tidiga och den moderna generationen.

Hur som helst är de vanligaste Volvo S60-problemen MAF-sensorfel, problem med upphängningsbussningar, problem med drivlinan, oljeläckage och motorbuller, särskilt på äldre modeller. De flesta av dessa kan lösas utan alltför stora problem, men bara om du bestämmer dig för att lösa dem tillräckligt tidigt, annars kommer de garanterat att skapa alla möjliga problem längre fram.

På det hela taget är S60 verkligen en pålitlig bil, men äldre S60-generationer förstör bilden lite grann. Detta är ganska förståeligt eftersom den första generationen av S60 nu är mer än 20 år gammal, vilket innebär att problem med en så gammal bil bara är en tidsfråga.

Volvo S60 MAF-sensorproblem

Mass airflow-sensorn har till uppgift att reglera mängden luft som kommer in i förbränningskammaren för att alltid hitta den perfekta balansen i en strävan efter optimal prestanda och bränsleeffektivitet. Som sådan, om MAF-sensorn misslyckas, kommer det sannolikt att orsaka skadliga minskningar av effekten som eventuellt även kan åtföljas av en allvarligare bränsleekonomi.

  2022 Audi Q5 vs Volvo XC60

Det enklaste sättet hur man kan åtgärda detta är genom att helt enkelt rengöra MAF-sensorn noggrant. Detta är ett relativt vanligt problem för många Volvo-bilar sedan decennier tillbaka. Vissa anser inte ens att det är ett problem utan snarare en del av det regelbundna underhållet. Hur som helst kommer du troligen att råka ut för ett av dessa om du äger en S60 under en längre tid.

Volvo S60 problem med upphängningsbussningar

S60 är också känd för att drabbas av upphängningsproblem, närmare bestämt problem med upphängningsbussningarna. Många ägare har rapporterat knackande ljud som kommer från bilens framsida under körning, vilket vanligtvis leder till slitna styrarmsbussningar som måste bytas ut.

Bussningarna för armledarna är också kända för att vara ganska mjuka på S60, vilket också innebär att de är benägna att gå sönder efter ett tag. Se till att vara uppmärksam på hela fjädringssystemet om du är ute efter en S60 eftersom dessa kan vara en öm punkt, särskilt på äldre modeller.

Problem med Volvo S60:s drivlina

Nya Volvo S60 var en del av en betydande återkallelse som omfattar alla Volvo S60-modeller tillverkade både 2020 och 2021. Det handlade om att den hydrauliska enheten som ansluts till motorns rotoraxel och ett litet magnetpaket som är förknippat med bromssystemet kan saknas på vissa modeller.

Detta skulle potentiellt kunna leda till problem med ABS, ESC och bromsförstärkaren. Om du känner att din S60 inte kan stanna helt på ett värdigt sätt, se till att kontrollera dessa komponenter för att kontrollera om den S60 du tittar på verkligen ingick i denna återkallelse.

  Är Volvo bra på snö?

Volvo S60 problem med oljeläckage

Precis som många europeiska premiumbilar är Volvo S60 inte heller helt fri från motorläckor, närmare bestämt oljeläckage som kommer från antingen den bakre huvudoljetätningen eller från turboavloppsområdet. Dessa två är de vanligaste ställena från vilka oljan tenderar att läcka och är de två första ställena du bör kontrollera.

Det enklaste och bästa sättet hur man kan åtgärda detta är helt enkelt att byta ut delen helt och hållet. Dessa är också vanligare på äldre S60-modeller, men några Volvo-specialister har rapporterat att även de nyaste modellerna är benägna att drabbas av dessa problem ibland.

Volvo S60 problem med pumpande motor

Motorbuller är ett problem som nästan uteslutande är förknippat med äldre S60-modeller. Dessa kan lätt upptäckas när du drar iväg med bilen, särskilt om bilen du använder har en automatisk växellåda. Detta problem har kopplats till skadade eller helt trasiga motorfästen.

Dessa kan också bytas ut, men det kostar ibland lite mer pengar, beroende på var fästena sitter och hur det är att komma åt dem.

FAQ-avsnitt

Vilken Volvo S60 är bäst?

Den bästa Volvo S60-modellen är utan tvekan den allra senaste eftersom den är en av de mest eftertraktade kompakta lyxbilarna på marknaden just nu. Den äldsta Volvo S60 är egentligen inte längre en värdefull bil eftersom den är för gammal för att tillfredsställa en modern bilköpare på rätt sätt. Den saknar också specialitet på något sätt eftersom den bara är en gammal Volvo sedan.

  Varför slutade Volvo att tillverka C30?

Den andra generationen av S60 ligger någonstans i mitten, men den omgjorda S60 II är ett mycket rimligare val på grund av mycket bättre tillförlitlighetsresultat. Oavsett vilket, leta alltid efter en bil med färre mil på klockan och en som har all nödvändig information om servicehistorik.

Hur länge kan en Volvo S60 hålla?

Enligt forum på nätet och stolta ägare kan många Volvomodeller, inklusive S60, lätt hålla i mer än 20 år eller 200 000 mil. Det viktigaste är rätt underhåll, vilket innebär att du måste hålla bilen i ett lämpligt skick om du planerar att förlita dig på den i flera decennier framöver.

Volvobilar är inte oförstörbara, åtminstone inte längre. Borta är de dagar då Volvo kombibilar med boxar som samlar mer än 500 000 mil på klockan.

Är Volvo S60 en säker bil?

Volvomärket som helhet är byggt på att märket erbjuder några av de säkraste bilarna på marknaden nuförtiden. Nästan alla Volvomodeller placerar sig ständigt i den absoluta toppen av de flesta tillförlitlighetslistor och undersökningar, vilket är fallet med S60.

Den nuvarande S60 är faktiskt en av de säkraste nuvarande lyxbilarna som finns tack vare Volvos varumärkesfilosofi. Den äldsta S60 är inte alls lika säker, men den är också en relativt säker bil med tanke på sin ålder.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts