Vanliga problem med Mercedes A200

Mercedes A200 är det bästa valet för många köpare av Mercedes A-klass eftersom A200 har en perfekt balans mellan kraft, effektivitet och kostnader. Mercedes Benz A-Klass är en riktigt populär bil eftersom det också är Mercedes instegsmodell som finns i antingen hatchback eller sedan.

A200 använder vanligtvis en 4-cylindrig motor med liten deplacement och cirka 160-170 hk, vilket är tillräckligt med tanke på A-Klassens storlek. A-Klassen delar numera också sin design med några högre modeller som Mercedes CLS-Klass vilket verkligen talar till A-Klassens fördel.

A-Klassen är dock inte perfekt då den tenderar att få problem med växellådan och styrsystemet. Den tenderar också att drabbas av oljeläckage, särskilt den första generationens modell. Elenheten är en öm punkt för den tidigare generationen av A-Klass medan kvaliteten i sig inte är acceptabel för en bil som bär den treuddiga stjärnan.

I huvudsak är den nya A-klassen mycket mer tillförlitlig, lyxig, tekniskt avancerad och tilltalande jämfört med den första generationen som aldrig var något speciellt. Det är säkert att säga att majoriteten av problemen med A-Klass beror på en bristfällig W176 A-Klass-modell.

Mercedes A200 transmissionsproblem

Mercedes A200 levereras med en 7-växlad Mercedes-växellåda som är känd för att ha problem med långsamma växlingar, ovilja att växla eller till och med ryckiga och slipande ljud när man växlar från neutral växel. Dessa problem finns främst på W176 A200, men det verkar som om även W177 A200 lider av dessa problem från tid till annan.

Många ägare har rapporterat att bilen är benägen att glida från första till andra växeln, vilket kan hämma prestandan. W176 A200 hade också ett tillverkningsproblem för modeller som tillverkades 2015 eftersom en dåligt svetsad komponent inuti den dubbelkopplade växellådan gör att bilen går in i halt läge.

  Vanliga problem med Mercedes W211

Mercedes A200 problem med styrsystemet

Styrsystemet, som främst finns på W176, gör klonkande ljud när man svänger till höger. Hela styrstången på W176 A200 är känd för att gå sönder eftersom samma styrstång användes till många Mercedes-modeller som har liknande problem.

Det klonkande ljudet beror på ett sprucket lager och är mest märkbart när man gör högersvängar. Dessa måste repareras så snart som möjligt eftersom de kan skapa ännu fler problem längre fram. Om du inte åtgärdar detta omedelbart kommer du troligen att få problem med fjädringen och slädarmarna.

Mercedes A200 oljeläckage

A-klassen använder en relativt felaktig ”O”-ring som tenderar att spricka eller förlägga sig själv, vilket så småningom leder till oljeläckage. Ibland kan detta problem enkelt lösas genom att helt enkelt installera om ”O”-ringen, vid andra tillfällen måste du köpa en helt ny.

Om du bestämmer dig för att ignorera detta problem kommer din bil sannolikt att använda mycket mer olja än nödvändigt, vilket också kan orsaka alla möjliga problem. Om läckorna kommer i kontakt med heta komponenter kan du till och med hamna i en brand.

Mercedes A200 elektriska problem

Både den nuvarande generationen och den tidigare generationen av A200-modellerna är kända för att drabbas av alla möjliga elektriska problem, t.ex. problem med GPS:en, systemen för uppkoppling i bilen, elektriska fönsterrutor och ibland till och med den yttre belysningen. De flesta av dessa är också mer besvärliga på den tidigare generationens modell medan den nya A200 verkar vara mycket bättre.

  Vilka är de bästa däcken för Mercedes C300?

Se till att kontrollera så många elektriska komponenter som möjligt om du är intresserad av att köpa A-klass eftersom dessa ibland kan kosta mycket pengar att byta ut.

Mercedes W176 A200 bristande kvalitet

W176 A-Klass är inte på samma nivå som alla andra Mercedes Benz-bilar eftersom den lider av så många problem relaterade till en övergripande brist på kvalitet. Många ägare har rapporterat att inredningsdetaljerna spricker och slits ut snabbt, att den yttre färgen också är benägen att spricka medan elutrustningen inte är lika pålitlig som på den nya A-Klassen.
W176 A-Klass körde inte heller så bra eftersom den saknar utrymme även för måttligt stora vuxna. Den nya W177 A200 är liga över W176 vilket är uppenbart så fort du kliver in i bilen.

FAQ avsnitt

Är W176 Mercedes A-klass värd det?

W176 Mercedes Benz A-klass är egentligen inte en bil du bör titta på eftersom BMW 1-serien och Audi A3 från samma tidsperiod helt enkelt är bättre bilar. W176 A-Klass är en förvärvad smak när det gäller designen medan den övergripande bristen på kvalitet är något som ingen kan förneka.

W176 är egentligen inte värd det eftersom den inte gör något särskilt bra. Den är mycket mindre jämfört med den nya A-klassen, den saknar kvalitet, motorerna är inte lika smidiga eller effektiva medan interiören ligger fem nivåer över W177.

Är W177 Mercedes A-klass värd det?

Vi har redan nämnt att W176 Mercedes A-klass helt enkelt inte kan jämföras med de tidigare generationerna av Audi A3 och BMW 1-serie. W177 däremot kan lätt konkurrera med sina nuvarande Audi- och BMW-rivaler. Dessutom är W177 A-klass faktiskt bättre i många avseenden, särskilt när det gäller designen.

  Mercedes ML320 - Allt du behöver veta

A-klassen ser ut och känns mer futuristisk och premium jämfört med nya Audi A3 och BMW 1-serie. Audi A3 är inte långt ifrån A-klassen medan BMW 1-serien egentligen inte är så tilltalande eftersom den förlorat sin främsta fördel, bakhjulsdriften.

Ska jag köpa Mercedes A200?

Du bör köpa W177 A200 eftersom det är en riktigt bra bil. Å andra sidan är W176 A200 inte det och därför bör du undvika den. 200-motorn är mer än tillräcklig för en daglig pendlare samtidigt som den är tillräcklig när det gäller omkörning och sammanfogning på motorvägen.

Om du är en person som tenderar att ofta köra bilar med höga hästkrafter kommer du troligen att vara mer nöjd med A35 AMG eller den toppmodellerade A45 AMG. Se till att även kolla in CLA-versionerna av dessa.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts