Vanliga problem med Kia Picanto

Kia Picanto

Kia Picanto är en enastående stadsbil med en enkel design men med fantastiska prestanda. Den är också pålitlig, praktisk, bränsleeffektiv och rolig att köra. Trots att den här bilen är exceptionell på många sätt utvecklar den också många problem när den blir äldre. Men vilka är de vanligaste problemen med Kia Picanto?

Vanliga problem med Kia Picanto är oregelbunden tomgångskörning, spruckna gummislangar, vevaxelproblem, bromsbrus bak, svårigheter att växla, problem med bränslepumpen, bränsletrycksregulatorn och knarrande ljud vid styrning. De flesta av dessa problem uppstår på grund av slitage på Kia Picanto.

Vilka är de vanligaste problemen med Kia Picanto?

Problem med vevaxeln

Detta är ett av de största problemen som alla Kia Picanto-användare bör vara beredda att hantera. Många användare har rapporterat att de har registrerat problem med vevaxeln, t.ex. att vevaxelpositionssensorn har gått sönder, att skruven i vevaxelskivan har gått sönder eller att vevaxeln har knäckt strax bakom vevaxelstyrningen.

Så om din Kia Picanto drabbas av något av ovanstående vevaxelproblem bör du få den inspekterad. Det kan bero på en felaktig bult, en dålig sensor eller en knäckt vevaxel. Oavsett vad som händer måste du byta ut den dåliga delen mot en bra.

Bränsletrycksregulatorfel

Ett annat problem som Kia Picanto-ägare bör vara beredda att hantera är att ha en trasig bränsletrycksregulator. Om bränslepumpen fungerar som den ska men du upptäcker att inget bränsle kommer till bränsleinsprutorna är detta ett tecken på att bränsleregulatorn är defekt. Om du inte åtgärdar det här problemet kommer det att orsaka problem med att starta bilen.

Detta problem kan åtgärdas genom att byta ut bränsletrycksregulatorn.

Felaktig tomgångskörning

Även om det här problemet inte är särskilt vanligt har många användare rapporterat att de upplevt det. När användaren startar bilen känns tomgångskörningen oregelbunden. Detta problem orsakas normalt av två saker. Den första är tomgångsreglaget som kan ha fastnat och som kräver smörjning för att åtgärdas. Den andra boven är en felaktig gaspedalsensor. Om denna del är defekt bör den bytas ut omedelbart för att avvärja problemet.

  Kia Forte Koup Tillförlitlighet

Brus i bakre bromsar

Till skillnad från de tre första problemen är detta problem inte särskilt vanligt och förekommer på utvalda bilar. Berörda personer har rapporterat att de hör ett brummande ljud från bakre bromsarna. Dessutom uppgav de flesta av de drabbade personerna att detta problem vanligtvis uppstod när bilen slog över 20 miles eller så.

Detta problem har kopplats till ett tillverkningsfel eftersom det inte verkar försvinna helt och hållet.

Knipande ljud vid styrning

Detta är ett annat irriterande problem som användare av Kia Picanto har rapporterat. De som drabbats av detta problem rapporterade att de kunde höra ett knarrande ljud när de styrde bilen. Dessutom tillade de att ljudet var mer märkbart när man drog iväg från en kallstart. För att åtgärda det här problemet bör du byta ut de dåliga antirollbussningarna.

Svårt att växla

En del Kia Picanto-användare har också rapporterat att de har problem med att växla. Detta orsakas vanligtvis av att kopplingen rycker, vilket gör det ganska svårt att växla. Observera att detta problem vanligtvis uppstår på grund av slitage på kopplingssystemet. Så om du börjar uppleva sådana problem bör du låta byta ut kopplingssystemet.

Problem med bränslepumpen

När din Kia Picanto blir äldre kommer den också att börja få flera problem som uppstår på grund av åldern. Ett av dessa problem är att bränslepumpen blir gammal och inte fungerar optimalt. Några av de problem som du kan börja märka är dålig bränsleekonomi, förlust av effekt eller till och med båda.

  Vanliga problem med Kia Stinger

För att åtgärda detta problem måste du byta ut bränslepumpen. Även om du kan tillämpa några tillfälliga lösningar kommer detta inte att hålla i längden och därför är det bra att byta ut pumpen.

Spruckna gummislangar

Detta är ett av de problem som fick Kia att återkalla vissa av Kia Picanto-modellerna. Det är vanligt på Kia Picanto från 01/02/2011 till 30/06/2012. Gummislangarna i bränsletankhalsen kan med tiden spricka och orsaka läckage.

FAQ

Är Kia Picanto en pålitlig bil?

Ja, Kia Picanto är en av de mest pålitliga stadsbilarna på marknaden. Många tillförlitlighetsinstitut har gett den ett betyg på 4,0 av 5,0. Dessutom registrerar den här bilen färre problem än de flesta av sina konkurrenter. Så om du vill ha en bil som du i hög grad kan lita på är Kia Picanto en sådan bil.

Hur länge håller Kia Picanto?

Eftersom Kia tillverkar några av de mest pålitliga bilarna på marknaden kan användarna förvänta sig att deras bilar håller länge. Med rätt skötsel och underhåll kan Kia Picanto hålla i mer än 200 000 mil. Vissa användare har dock rapporterat att de har kört över 250 000 mil.

Är det dyrt att underhålla Kia Picanto?

Nej, att underhålla Kia Picanto är betydligt billigare än de flesta av dess konkurrenter. Det kostar nämligen mindre än 400 dollar att underhålla Kia Picanto. Så om du jämför det med branschens genomsnittliga underhållskostnad på cirka 652 dollar kommer du att spara mycket. Dessutom är Kia-reservdelar också billiga och lätta att få tag på, beroende på var du bor.

  Kia Niro EV Tillförlitlighet

Vad är det största problemet med Kia Picanto?

Även om Kia Picanto-användare har rapporterat flera problem under åren, är det största problemet som Kia Picanto-användare möter problem med vevaxeln. När bilen åldras kan användarna börja få problem med vevaxeln, till exempel att vevaxelpositionssensorn slutar fungera, att skruven på vevaxelskivan slutar fungera och att vevaxeln knäpper precis bakom vevaxelstyrväxeln.

Är Kias lika tillförlitliga som Toyotas?

Ja, Kia är lika pålitlig som Toyota. Detta har dock inte alltid varit fallet eftersom Kias för tio år sedan ansågs vara opålitliga. I dag ger de flesta tillförlitlighetsorgan som Repairpal Kia och Toyota samma tillförlitlighetsbetyg på 4,0 av 5,0. Detta är ett tecken på att dagens Kias är lika tillförlitliga som Toyotas.

Slutsats

Som alla bilar kommer Kia Picanto att börja utveckla problem när den åldras. Men med rätt skötsel och underhåll kan de flesta av de problem som vi har diskuterat ovan göras av med. Se till att hålla dig till tillverkarens rekommenderade serviceintervall på 10 000 mil eller 12 månader, beroende på vilket som inträffar först.

På det hela taget är Kia Picanto en underbar stadsbil. Den är lätt att underhålla, rolig att köra och mycket pålitlig. Den är också praktisk och avancerad.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts