Vanliga problem med Audi S6

Audi S6 problem & fel

Audi S6 är den lyxiga A6-modellen på ingångsnivå som syftar till att balansera komfort, lyx och förfining med sportighet, dynamisk körning och större motorer. Med subtila uppgraderingar av stilen skriker S6 inte prestationsbil till skillnad från RS6 som är mycket mer aggressiv både i sin körstil och sitt yttre utseende.

När det gäller tillförlitlighet är det svårt att säga om S6 är en tillförlitlig bil eller inte eftersom många faktorer bidrar till hur tillförlitlig en bil är överlag. Vi kan med säkerhet säga att underhåll och körsträcka spelar en stor roll för att göra en bil pålitlig på lång sikt. Så mycket att dessa är troligen de två viktigaste aspekterna för att bestämma den totala tillförlitligheten hos en bil.

De vanligaste Audi S6-problemen är förknippade med fjädring, överhettning, växellåda, oljeläckage/oljekonsumtion och olika elektriska komponenter i bilen. De flesta av dessa kan förebyggas genom underhåll medan andra, såsom läckor och upphängningsproblem, främst beror på hur gammal bilen är.

På det hela taget kan S6 vara en pålitlig bil om du behandlar den tillräckligt väl. Om du misslyckas med att göra allt nödvändigt underhåll när det behövs kommer bilen att börja fungera dåligt. Om du fortfarande misslyckas med att ta itu med dessa problem kommer dina reparationsräkningar sannolikt att växa exponentiellt.

Audi S6 – problem med hjulupphängningen

Enligt många onlinekällor som specialiserat sig på att studera hur pålitliga bilar är verkar det som om fjädringssystemet på S6 är ett av de främsta klagomålen i flera länder. Upphängningsbussningar verkar också vara det främsta klagomålet eftersom de försämras med åldern och börjar avge högljudda ljud som klonkande eller malande, särskilt när man kör över vägböljor.

  Audi Q5 - Allt du behöver veta

CV-stövlar och -ledar verkar också vara ett problem eftersom stövlarna är kända för att gå sönder efter ett tag. Audi-specialister rekommenderar att du inspekterar både CV-stövlar och -leder när du servar bilen så att du kan fånga upp problemet innan det börjar utgöra ett hot mot bilens allmänna hälsa.

Audi S6 – Överhettningsproblem

Audi S6 överbryggar klyftan mellan den löjliga supersportkombi RS6 med 600 hästkrafter och den mer vanliga A6. Detta innebär att S6 får olika uppgraderingar för att kyla ner alla komponenter som tenderar att hetta upp efter ett tag. Det vanligaste problemet i samband med överhettning är en trasig termostat som måste bytas ut.

Bromsarna är också kända för att koka om du trampar tillräckligt hårt på S6:an eftersom bromsarna inte är konstruerade för att klara av missbruket, särskilt på något som en racerbana. Vattenpumpen kan ibland orsaka problem eftersom vattenpumpsproblem är relativt vanliga i många VAG-produkter.

Audi S6 – problem med växellådan

Audi S6 levereras antingen med en Tiptronic-momentomvandlarautomatik för äldre S6-modeller eller en modernare Audi S-Tronic-enhet med dubbelkoppling. Äldre växellådor är kända för att läcka växelbränsle genom utväxlingsaxelns tätningar, vilket kan leda till allvarliga skador på växellådan.

Nyare S-Tronic-transmissioner verkar vara mycket mer tillförlitliga men kan ibland kännas riktigt skakiga och tveksamma. Det fanns till och med en grupptalan mot Audi i USA på grund av DSG-problem där många Audi-bilar, inklusive S6, hade problem med skakningar och våldsamma ryckningar under växlingarna.

  Är Audi RS e-Tron GT en bra bil?

Audi S6 – oljeläckage/oljeförbrukning

Det kommer inte som någon överraskning att europeiska lyxbilar tenderar att förbruka olja mer än de flesta bilar. Detta beror på att de ofta använder större, kraftfullare motorer som helt enkelt behöver mer juice än vad mindre motorer gör. Problemet här kan dock också bero på en läcka vilket tyvärr är vanligt förekommande bland många nyare och äldre S6-modeller.

Packningar och tätningar försämras med tiden, särskilt om de ständigt utsätts för varma motorkomponenter. Se till att trycktesta hela systemet för att se om det finns några läckor och ha alltid en kvart eller två med olja i bagageluckan så att du kan fylla på vid behov.

Audi S6 – Elektriska problem

Audi S6 är en komplex lyxbil som är utrustad med alla möjliga elektriska trollkonster och funktioner som gör din vardag både enklare och säkrare. Många av dessa är dock benägna att gå sönder efter ett tag eftersom de är känsliga och på grund av en allvarlig brist på underhåll. Start/stopp-systemet är ett känt problem med många Audi-bilar, inklusive S6.

Dessutom är infotainmentsystemet också ibland benäget att buggas och glitchas. Bluetooth-anslutningen kan vara långsam medan vissa funktioner, t.ex. backkamera, kan reagera långsamt eller ibland inte alls.

FAQ-avdelning

Är Audi S6 en bra familjebil?

Audi S6 är en av Audis bästa familjebilar som man kan få för pengar. Anledningen till det är enkel, S6 erbjuder mycket utrymme för alla passagerare och bagageutrymmet är lika stort. Den är tyst, bekväm, lyxig och säker och det är därför den är en så bra familjebil.

  Vilken är den bästa Audi-modellen för pengarna?

Den bästa A6-varianten när det gäller familjeanvändning är utan tvekan Avant kombi-versionen som är den du bör skaffa om du vill transportera din familj på ett så säkert och bekvämt sätt som möjligt. S6 får också massor av familjevänliga funktioner som garanterat kommer att tillfredsställa alla passagerare.

Hur länge kan Audi S6 hålla?

Audi S6 kan lätt hålla några hundra tusen mil utan att behöva stora översyner om du tar väl hand om den. Många ägare på nätet är stolta över att kunna säga att de äger S6-modeller med mer än 300 000 mil på klockan vilket verkligen är mycket.

Vi kan inte säga med säkerhet hur länge de senaste S6-modellerna kan hålla men med tanke på att bilar stadigt och kontinuerligt blir mer och mer pålitliga kommer den sannolikt att hålla lika länge eller till och med längre.

Hur snabb är Audi S6?

Audi hävdar att S6 kan nå 60mph från stillastående på cirka 4,4 sekunder, men många journalister har testat att S6 når 60mph på bara 4 sekunder. S6 får en 444 hk stark V6-motor som kan nå en begränsad topphastighet på 155mph.

S6 kan också göra en stående kvartsmil på cirka 12-12,5 sekunder, vilket är en riktigt bra siffra för en fyradörrars familjeluxusbil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts