Rostar Mercedes?

Rostar Mercedes?

En av anledningarna till att Mercedes-Benz är mycket populär runt om i världen är bilarnas lyxiga och fantastiska utseende. Detta lyxiga märke har dock också en del problem.
Precis som andra bilar rostar Mercedes. Mercedes må ha några av de vackraste, lyxigaste och mest bekväma bilarna, men rost är ett problem som de flesta Mercedes-ägare ställs inför. Observera att vissa Mercedes-modeller har allvarliga rostproblem jämfört med andra.

Vilka Mercedes-modeller har rostproblem?

Mercedes-modeller byggda mellan 1995 och 2004

De flesta Mercedes-Benz-modeller som byggdes i slutet av 1990-talet och början av 2000-talet hade rostproblem. Detta berodde främst på den typ av färg som de använde. Företaget övergick till vattenbaserad färg som inte var särskilt hållbar. Den hade också tunnare skikt, vilket innebar att den slets ut snabbt och utsatte bilarna för väder och vind.
Några av de Mercedes-modeller som hade rostproblem mellan 1995 och 2004 var Mercedes-Benz W202 C-klass, W210, W208, W220 S-klass, C208 CLK-klass, W210 E-klass, C215 CL-klass, W203 C-klass och W211 E-klass.
De flesta Mercedes-modeller från efter 2006 har inte haft rostproblem.

Modeller som återkallas på grund av rostade bultar

Flera Mercedes-modeller byggda mellan 2011 och 2016 har återkallats på grund av rostproblem. De bilar som återkallades klarade sig inte bra i kalla områden i östra Kanada. Anledningen till återkallelsen var att stora mängder salt dumpades på motorvägar under vintermånaderna.
Saltet som dumpades på motorvägarna orsakade rost på bultar som förband den elektriska servostyrningsmotorn med styrhuset. Om korrosionen blir för stor kan enheten lossna och leda till förlust av servostyrningen. Detta visade sig vara farligt och över 21 500 Mercedesbilar återkallades.
De flesta modellerna var från C-Klass, E-Klass, CLS-Klass, S-Klass, GLC-Klass, GLE-Klass och ML-Klass. Mercedes rekommenderade återförsäljarna att byta ut monteringsbultarna och använda en korrosionsskyddande beläggning på växelhuset och bultarna. Ett annat alternativ var att byta ut styrväxeln.

  Vilka Mercedes har blind spot assist?

Efter hur många mil börjar Mercedes rosta?

Mercedes-Benz är inte bara dyrt att köpa utan också att underhålla. Även om många lyxbilar har rostproblem börjar Mercedes ofta utveckla dessa problem ganska tidigt. De flesta modeller börjar få rostproblem efter 120 000 mil eller 10 år.
Om du äger en 10 år gammal eller äldre Mercedes-bil bör du inspektera den grundligt innan det går överstyr. Det är lättare att åtgärda små rostfläckar än att vänta på att de ska sprida sig. Rost kan också äta sig in i vissa vitala delar, vilket leder till kostsamma reparationer.

Vilka Mercedesdelar rostar?

Även om en Mercedes-Benz är själva sinnebilen för en lyxbil kan bilen efter flera års användning utveckla olika problem som t.ex. rost. Om du har ägt din bil i mer än 10 år bör du börja inspektera vissa områden innan rosten förvärras.
Med Mercedes-Benz är det lätt att kontrollera om det finns rost eftersom det är vanligare i vissa delar av bilen. Till dessa hör bland annat:

  • Dörrarnas undersida
  • Bakom registreringsskylten
  • Under hjulhusen
  • På stötfångarna
  • Under sätena
  • Inuti bagageluckan
  • Bakom sidoväggsskyddet
    Om du inte hittar rost på dessa områden är det osannolikt att den finns någon annanstans. Rost varierar också från en bilmodell till en annan. S-klass kan till exempel utveckla rost på alla fyra dörrarna, vilket beror på en felaktig tillverkningsprocess.

Hur skyddar Mercedes-Benz sina bilar från rost?

Mercedes har ändrat en hel del saker för att göra sina bilar mer tillförlitliga under årens lopp. Sedan klagomålen om rost mellan 1995 och 2004 års bilmodeller är Mercedes bilar nu mer hållbara och rostar inte så lätt. Detta är tack vare den innovativa färgteknik som används på nyare Mercedes.
Den innovativa färgteknik som Mercedes använder sig av är känd som ”Permagard”. Detta är ett lackskyddsmedel för eftermarknaden som är skapat för att hålla Mercedes i strålande skick. Den innovativa färgen används eftersom den hjälper till att bilda en plastliknande barriär mellan den riktiga lacken och element, såsom saft, surt regn, fågelbajs med mera.
Permagard-beläggningen bibehåller också Mercedes lyxiga utseende och får den att se ut som ny. Till skillnad från skyddande polermedel eller vaxer är den här innovativa lacken långvarig eftersom den fäster på bilens lack. Den bleknar alltså inte snabbt som polish eller vaxer.

  Audi vs. Mercedes: Tillförlitlighet

FAQ

Vilken lyxbil har allvarligare rostproblem – Audi, BMW eller Mercedes?

Bland dessa tre tyska lyxbilsmärken är Audis minst benägna till rostproblem, medan Mercedes har flest problem med rost. Audi A3 och A4 rankas högt i många jämförelser av de bilar som har minst rostproblem. BMW:s 3-serie följer tätt efter och därefter kommer Mercedes-Benz A-klass och GLS-klass.

Råkar alla Mercedes rosta?

Även om många Mercedes-ägare har rapporterat rostproblem på sina bilar är det inte alla modeller som rostar. Så innan du bestämmer dig för en viss Benz-modell bör du kontrollera att den inte har rostproblem. A-klassen och GLS-klassen har minst rostproblem.

Rostar Mercedes i alla klimat?

Ja, det gör de. Vissa klimat är dock hårdare för din bil än andra. Om du till exempel kör en Mercedes på vintern utsätts den för rost, eftersom det kastas mycket salt runt omkring. Dessutom rostar en Mercedes som körs i fuktigt klimat snabbare än en Mercedes som körs i ett mindre fuktigt klimat.

Kan jag reparera rost på Mercedes?

Självklart kan du åtgärda ditt rostproblem! Det kommer dock att bli dyrt. Ta din bil till en auktoriserad Mercedes-återförsäljare, eller en mekaniker som du litar på om den är utanför garantin. Mekanikern kommer att slipa, slipa och måla din bil. Att bli av med rost är ganska besvärligt och kostsamt.

Vad orsakar att en bil rostar?

De flesta av bilens yttre delar är tillverkade av stål. När färgen är repad eller slits ut exponeras stålmetallen undertill för väder och vind. Metallen börjar korrodera och så småningom rosta. Om man inte tar hand om den kan rosten förvärras och orsaka hål i bilen.

  Vilken är den bästa Mercedes för en bilresa?

Slutliga tankar

Rost är ett av de vanligaste problemen med Mercedes-Benz. Innan du köper någon Mercedes-modell ska du se till att ta reda på om den har rostproblem eller inte. På så sätt kan du hålla din bil i skick och undvika kostsamma reparationer.
Inspektera alltid bilens stötfångare, registreringsskylt, under förar- och passagerarsätena, inuti bagageluckan, under hjulbasen, undersidan av dörrarna och bakom sidoväggskåporna. Mercedes fordon har dock förbättrats mycket och de senaste bilmodellerna har inte många rostproblem som de tidigare modellerna.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts