Bästa Mercedes familjebil med 7 platser

Mercedes 7 platser

Mercedes är ett av de märken som har en överlägsen nivå av önskvärdhet oavsett vad de gör. Sedan varumärket grundades har Mercedes kontinuerligt erbjudit några av de mest lyxiga bilarna som finns. Mercedes erbjuder dock inte alltför många sjusitsiga alternativ, så om du vill ha en Mercedes sjusitsig bil måste du satsa på GLB, GLE eller GLS.

Mercedes Benz GLB-klass är den minsta Mercedes sju-sitsiga SUV:n och även den nyaste Mercedes SUV:n i allmänhet. Den ligger mellan den minsta GLA och den kompakta GLC SUV:n, vilket innebär att även om den har sju säten är den inte alls lika praktisk som GLE eller GLS.

GLE är den mellanstora familje-SUV:n från Mercedes som kommer med antingen fem eller sju säten, beroende på konfiguration. GLE är tillräckligt stor för att packa upp till sju sittplatser mycket lättare än GLB, men GLS är utan tvekan den största sjusitsiga Mercedes som finns.

GLS-Klassen är flaggskeppet bland de fullstora familje-SUV:erna som kan packa upp till sju vuxna utan problem. GLS erbjuder också det största lastutrymmet, med eller utan den tredje sätesraden på plats.

Läs mer: Bästa 7 sitsig bil

Mercedes Benz GLB-klass – Den minsta Mercedes sju-sitsiga SUV:n

Mercedes Benz GLB börjar vid 38 600 dollar för instegsmodellen GLB250 som drivs av en 2,0 liter lång 4-cylindrig motor med 221 hk. GLB250 levereras med en RWD-konfiguration, men om du betalar ytterligare 2 000 dollar kan du uppgradera till 4MATIC AWD-systemet.

Om du vill ha de bästa GLB-modellerna som går att köpa för pengar måste du gå AMG-vägen och skaffa AMG GLB 35 för 50 000 dollar som erbjuder 302 hk och ett permanent 4MATIC AWD-system från fabriken. GLB har plats för upp till sju passagerare, men den lyckas inte göra det på ett användbart sätt.

  Mercedes Benz SLC Class Tillförlitlighet

Det betyder att även om GLB är en sju-sitsig bil är de sju platserna som erbjuds inte särskilt rymliga. Om du sällan använder den tredje sätesraden eller om du uteslutande använder den för att transportera barn räcker GLB. Om du däremot vill transportera upp till sju vuxna är GLB inte bilen för dig.

Mercedes Benz GLE-klass – Den mellanstora sju-sitsiga SUV:n från Mercedes.

Om du menar allvar med att transportera sju personer bör du rikta din uppmärksamhet mot antingen GLE, eller GLS. GLE-modellserien börjar med GLE350 som börjar på 56 100 dollar och kommer med en 2,0 l 4-cylindrig motor med 255 hk. Om du vill lägga till 4MATIC AWD till ekvationen får du betala ytterligare 2 500 dollar.

Om du tycker att en 4-cylindrig 2,0 liter inte räcker till för en så stor bil kan du uppgradera till GLE450 för 64 000 dollar som får en mer passande 3,0 liter inline 6-cylindrig turbomotor med EQ mild-hybridteknik. Detta ger GLE450 362 hk vilket gör GLE450 till den bästa GLE du kan köpa.

Du kan också välja GLE AMG-modeller men GLE450 är troligen den bästa modellen du kan välja. GLE erbjuder tillräckligt med utrymme för både barn och vuxna att resa i den tredje sätesraden. Om du vill ha så mycket utrymme som möjligt bör du dock satsa på GLS.

Mercedes Benz GLS-Klass – Mercedes fullstora sju-sitsiga SUV.

Om du vill ha den allra bästa Mercedes SUV:n som erbjuder mest utrymme i alla avseenden är GLS rätt väg att gå. GLS är utformad som en ”S-klass på styltor”, men sanningen är att GLS bara är en något större GLE. Därför är skillnaderna mellan de två inte enorma, med undantag för utrymmet.

  Håller Mercedes sitt värde?

Hur som helst börjar GLS450 på 78 000 dollar och får samma drivlina som GLE450 med exakt samma specifikationer. GLE kan också fås med några V8-alternativ, men de flesta bryr sig inte om det och väljer bara GLS450. GLS konkurrerar med BMW X7, vilket innebär att den är Mercedes SUV:n som är den vanligaste.

Att packa sju personer i GLS är så enkelt som det bara går eftersom GLS erbjuder mer utrymme i den tredje sätesraden än vad vissa halvkombibilar gör i de två främre raderna. Därför saknar GLS inget utrymme och kan bekvämt rymma sju fullvuxna vuxna även på längre resor.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa Mercedes GLB?

Om du älskar Mercedes-märket och vill kombinera lyx, komfort och praktiska egenskaper är GLB ett bra alternativ. Om du är ute efter sju sittplatser och inte är villig att kompromissa med det är GLB lite mer tveksam.

Även om det tekniskt sett är en sju-sitsig bil är den inte så rymlig och den tredje sätesraden försvårar lastutrymmet ganska mycket. På det hela taget är GLB en bra bil och är verkligen värd uppmärksamheten, men bara om den praktiska aspekten passar dig perfekt.

Ska jag köpa Mercedes GLE?

Att rekommendera Mercedes GLE för någon som vill ha en lyxig SUV med sju säten är hur enkelt som helst. Till att börja med har GLE alla grundläggande egenskaper helt rätt. Den är snygg både inifrån och ut, den är säker, den är tyst, den har kraftfulla motorer och den behåller sitt värde riktigt bra.

  Mercedes AMG GLE Class Tillförlitlighet

För det andra är GLE en mellanstor SUV, ett segment av SUV:er som vanligtvis får mest uppmärksamhet från dem som vill ha något större. Därför är GLE enligt min mening den bästa Mercedes sjupersoners SUV eftersom den känns som en något mindre GLS, men med en mer lättillgänglig prislapp.

Ska jag köpa Mercedes GLS?

Mercedes GLS är den största familjeflaggskepps-SUV:n som försöker vara en Mercedes S-klass på styltor men som bara är en något större Mercedes GLE. Att välja GLS framför GLE är därför bara vettigt om utrymmet du får i GLs framför GLE verkligen gör skillnad i dina personliga förhållanden.

GLS anses vara alldeles för stor för många människor eftersom den är en av de största lyxiga SUV:erna som finns, särskilt i Europa. Kanske borde du vänta på nästa generation av GLS innan du bestämmer dig för att satsa på den eftersom nästa GLS mycket väl kan vara en S-klass på styltor.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts