Mercedes AMG GLE Class Tillförlitlighet

Mercedes är en tysk biltillverkare och har varit ett av de mest lyxiga, förstklassiga och pålitliga märkena på marknaden i mer än hundra år. GLE-klassen omfattar mellanstora lyxiga SUV:er som motsvarar E-klassen. AMG-modellerna är klassens högpresterande modell.

Översikt

GLE-klassen har tillverkats sedan 1997 och serien är för närvarande i sin fjärde generation. AMG-modellerna omfattar AMG GLE 53 som har en 3,0 L I6 turbomotor och sedan finns den högre trimnivån som heter AMG GLE 63 och AMG GLE 63 S, båda med en 4,0 L V8 Biturbo-motor.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet diskuteras ofta som en av de viktigaste frågorna för köparna innan de köper ett fordon. Mercedes har funnits på marknaden och de har gjort sitt avtryck, men de extremt lyxiga bilarna har också höga underhållskostnader. Bilarna i GLE-klassen har varit ganska solida och de har ett tillförlitlighetsbetyg på 78 av 100 av J.D Power.

Säkerhet

Säkerhetsfaktorn är en del av tillförlitligheten och den är också en dealbreaker för många människor. Mercedes, precis som andra tyska bilar, har ett rykte om sig att ha bra säkerhetsåtgärder. GLE-klassen har krocktestats av IIHS och NHTSA, och båda har gett serien perfekta betyg.

Avskrivningsgrad

Avskrivningsgraden är också ganska viktig för många människor eftersom det finns många bilar där ute som förlorar sitt värde väldigt snabbt. Mercedes har ett gott rykte om att hålla sitt värde och de förlorar cirka 45 % av sitt ursprungliga värde efter 5 år. AMG GLE-klassen förlorar cirka 60 % av sitt ursprungliga värde.

  2022 Mercedes AMG EQS vs Tesla vs Audi

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är den viktigaste faktorn för bilars tillförlitlighet och många tror att Mercedesbilar kostar mycket mer i underhåll än sina andra rivaler i USA. Bilarna i GLE-klassen har en genomsnittlig underhållskostnad på cirka 900 dollar per år.

FAQ

Är Mercedes-AMG GLE-klass en bil med framhjulsdrift, bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift?

Mercedes-AMG GLE-klass är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Mercedes-AMG GLE-klass?

Mercedes-AMG GLE-klass är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Standard SUV 4WD

Vad är hästkrafterna i en Mercedes-AMG GLE-klass och har den en turbo?

Mercedes-AMG GLE-klassen har 429 hästkrafter och ett vridmoment på 384 lb-ft. Motorn är en Intercooled Turbo Gas/Electric I-6 med en cylindervolym på 3,0 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Mercedes-AMG GLE-klass?

67,8 kubikfot ( 1,92 m3 )

Hur stor markfrigång har Mercedes-AMG GLE-klass?

7,5 tum ( 19,05 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Mercedes-AMG GLE-klass har 20 X 9 tums aluminiumhjul fram och 20 X 9 tums aluminiumhjul bak.

Vilka problem har Mercedes GLE?

2020 års GLE plågades av problem med elsystemet, elektronik i bilen, mindre motorproblem och kraftutrustning. Modellen från 2018 hade problem med sitt klimatsystem och sin motor. GLE från 2016 hade fjädringsproblem som orsakade problem för förarna.

Är GLE 43 AMG en bra bil?

Ja, om du vill köpa en lyxbil till ett rimligt pris. Den är inte billig men den är värd varenda krona. Det är en utmärkt bil överlag. Betygsfördelning (av 5): Komfort 5.0 Interiördesign 5.0.

  Infiniti JX 35 Tillförlitlighet

Är GLE bättre än GLC?

GLC och GLE från Mercedes-Benz är kraftfulla SUV:er som kan köras med låg bränsleförbrukning. GLE är mer kapabel än GLC när det gäller bogsering, där GLE kan dra upp till 7 700 pund (jämfört med 3 500 för GLC).

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts