Vilken är den bästa Mercedes för en bilresa?

Oavsett om du väljer en helt ny Mercedes eller en beprövad klassiker kan Mercedes ta dig dit du vill. Ett kännetecken för en bra bil för roadtrip är att den är lättsam. Att se till att bilen gör allt för dig, så att du kan luta dig tillbaka, slappna av och njuta av resan.
När det gäller bilresor är det inte destinationen som är det viktiga, utan resan. Så ditt sätt att resa ska vara bekvämt, pålitligt och snyggt. Mercedes erbjuder massor av gångbara alternativ för bilupplevelser på bilresor, allt från tidlösa klassiker upp till moderna tankliknande SUV:er.

Sedans och SUV:er

De flesta långdistansresor görs med sedans och SUV:er eftersom bilresor ofta är en familjeangelägenhet. Med det sagt måste en bil för bilresor vara säker, bekväm, rymlig och kunna bogseras för de mest entusiastiska bilreseentusiasterna.
För bilresor till platser med ogynnsamma väderförhållanden verkar SUV:er vara det bästa alternativet. De är till och med tillräckligt rymliga för att du ska kunna ta en tupplur. Våra favorit-SUV:er för bilresor är den äventyrliga G-klassen eller den mer billiknande GLE. GLS är också ett utmärkt val om du reser med fler än fem personer.
Om de destinationer du väljer inte innebär sådana väderskillnader är det alltid bra att överväga en Mercedes sedan som en bra allroundbil. Allt beror på hur mycket utrymme du behöver, så du bör börja med C-klassen och överväga att flytta uppåt till S-klassen om du föredrar lite mer bling och komfort.
Om du värdesätter stil framför komfort och uppskattar ett snyggt fordon bör du överväga GLE Coupe om du föredrar SUV:er. Med det sagt, om du gillar sedans måste det vara CLS. Men var medveten om att dessa modeller tenderar att offra lite praktiska egenskaper till förmån för design.

  Vilka Mercedes är supercharged?

Sportbilar

Om du verkligen föredrar stil framför komfort, pittoreska dalar i Toscana eller Sydfrankrike framför fruktade motorvägar, eller avlägsna slingrande vägar jämfört med livliga stadsgator, så är detta den typ av bilar som förmodligen är något för dig.
Visst, allt detta är bara vettigt om du vill njuta av resan mer än av destinationen. Och om du gör kompromisser genom att välja de natursköna vägarna även om de lägger till ett par timmar på resan.
För den här typen av bilresor, särskilt bilrallyn, är Mercedes sportbilar de bilar som är det bästa valet. Mercedes erbjuder flera olika varianter av AMG GT, från den ”enkla” GT-modellen till de begränsade Black Series-modellerna som erbjuder tävlingsbilsprestanda på vägen. GT erbjuds i coupé- och roadstervarianter.

Classics

Även om vissa kanske säger att sportbilar är det bästa valet när det gäller bilresor, kan du helt enkelt inte argumentera för attraktionskraften hos en Mercedes-klassiker. Bilar som 300SL är kända för att delta i ikoniska roadtrip-evenemang som den nästan 100 år gamla Mille Miglia.
300SL kostar en rejäl slant, och den har blivit en av de bästa bilarna som någonsin har prytt asfalten, så det kanske är bättre för dig att titta på en jämförbar mer prisvärd modell. R107-generationen Mercedes SL tillverkades i 18 år, vilket innebär att det finns många av dessa.
De är ett utmärkt alternativ för stilfulla roadtrips med en retro-twist eftersom de är gjorda med kustkryssning i åtanke. Om du föredrar ett större fordon med hardtop bör du titta på Mercedes W115 eftersom den väcker minnen av kungliga resesätt till ett rimligt pris.

Cabrioleter

Mercedes erbjuder ett stort utbud av cabrioleter för snygg road trip cruising om du inte har så mycket bagage eller utrustning. Cabrioletutbudet inleds med cabriolet i C-klassen. Cabrioleterna i C-klassen och SLC-klassen är mer kompakta erbjudanden men fortfarande tillräckligt stora för att rymma passagerare i baksätet.
Men om du föredrar större sedans, eller bara inte vill kompromissa med komforten, är E-klassens hytt eller S-klassens hytt rätt väg att gå. E-klassen verkar vara den bästa av alla. Den är tillräckligt stor utan att kännas båtliknande. Men för den mest avancerade cabrioletupplevelsen behöver du inte leta längre än till S-klassen.

  Vilka är de bästa däcken för Mercedes ML350?

Husbilar

Det är ganska omöjligt att tänka på bilar för bilresor utan att nämna dessa. Så snart sommaren slår till är motorvägsrastplatserna fulla av campare.
Om dina bilresor är influerade av ”VW Camper’-eran bör du överväga en modern variant av husbilen från Mercedes. Modellerna i fråga är Mercedes Marco Polo eller Sprinter Van, som marknadsförs som ”perfekta följeslagare för nästan alla resenärer”.

Att välja bil för en bilresa

Vilka är de bästa bilarna för bilresor genom tiderna?

Att välja en perfekt bil för roadtrip beror i hög grad på vilken typ av roadtrip du planerar att göra. Om du mest gillar äventyrsresor i terräng och uppskattar robusta terrängbilar med god kapacitet, är en Land Rover Defender eller en Mercedes i G-klass högst upp på listan.
Om dina bilresor omfattar resor över kontinenten med maximal stil och komfort är Bentley eller Aston Martin de bästa Grand Tourers som går att köpa för pengar.
Men om du är en entusiast som bara är en vanlig bilturist är det inget som slår den ikoniska Volkswagen Camper Van. Det är en fantastisk, udda bil som är fylld av nostalgi, men som ändå erbjuder en hygglig praktisk funktionalitet till ett rimligt pris.

Vilka bilfunktioner är viktiga för bilresor?

Det är ganska logiskt att du är utrustad med ett ordentligt navigationssystem när du reser till ett okänt område. Dagens GPS-system för bilar erbjuder ganska tillförlitlig vägledning, men de flesta förlitar sig fortfarande på Apple Car Play eller Android Auto med Waze eller Google Maps.
Eftersom du tillbringar en hel del tid på vägen bör bilen vara utrustad med mugghållare och många ställen där du kan ställa dina saker så att de inte flyger runt medan du kör. Dessutom är det starkt rekommenderat att ha ett hyfsat antal USB-portar för laddning. Vissa bilar erbjuder till och med husliknande stora eluttag.
Att ha startkablar kan också vara användbart, detsamma gäller snökedjor om du föredrar bilresor i kallare klimat. Och glöm inte bort ljudsystemet för att spela upp din roadtrip-mix.

  Vilken är bäst - AMG eller M Power?

Är det bättre att hyra en bil för bilresor än att köpa?

För längre resor på några dagar kan det vara mer förnuftigt att hyra en bil än att köra en egen. Det beror förstås främst på vilken typ av bil du kör och om det är vettigt både ekonomiskt och praktiskt.
Beslutet om att hyra beror på leasingkostnader, bränslekostnader, värdeminskning, däckslitage med mera. Du bör räkna på det när du planerar din bilresa. Om din bil är gammal och opålitlig kan det vara en bättre idé att hyra. Men om du tycker om att samla på dig minnen med din egen bil är svaret på den här frågan ganska enkelt.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts