Porsche vs. Range Rover: Tillförlitlighet

Porsche och Range Rover ligger långt ifrån varandra när det gäller tillförlitlighet. Och anledningen till det är att Porsche försöker så mycket som möjligt att erbjuda en pålitlig bil. Den genomsnittliga Porsche-kunden är något av en entusiast som tar utmärkt hand om sina bilar.

Å andra sidan vill Land Rover ha unikhet, specialitet och exklusivitet. Därför vill Land Rover inte dela delar med någon, och det är en av anledningarna till att en Range Rover är så opålitlig. Dessutom bryr sig de som köper Range Rover inte lika mycket om tillförlitlighet.

Enligt en undersökning av J.D. Power om det mest tillförlitliga varumärket 2020 placerade sig Porsche på fjärde plats med 104 rapporterade problem per 100 bilar. Land Rover hamnade däremot sist med 220 problem per 100 bilar. Skillnaden i tillförlitlighet mellan dessa två märken är enorm.

Men sådana undersökningar berättar inte alltid hela historien, eftersom det är mycket viktigare att veta hur en specifik ägare behandlar sin bil. Porsche-ägare är vanligtvis mycket mer entusiastiska över bilar, vilket innebär att de faktiskt tar bättre hand om sina bilar.

Porsche tillförlitlighet

För några decennier sedan var Porsche inte så tillförlitliga. Men tack vare ökad uppmärksamhet på detaljer, sofistikerad forskning och utveckling och kraftigt förbättrade tillverkningsmetoder har Porsche-bilar blivit några av de mest tillförlitliga modellerna på marknaden.

Enligt ett par Porsche-insiders är huvudanledningen till att Porsches är så pålitliga att Porsches personal försöker otroligt hårt att öka sofistikeringsnivåerna för varje enskild del, så ofta som det är mänskligt möjligt.

  Audi Q5 vs. Porsche Cayenne

Detta innebär att Porsche är stolt över att veta att folk verkligen älskar Porsches. Knappast något annat märke där ute har en sådan kultförföljelse och en så lojal kundkrets som Porsche har. Med detta sagt tar en genomsnittlig Porsche-ägare bättre hand om sina bilar, särskilt om man jämför med en Range Rover-ägare.

Den mest tillförlitliga Porschemodellen är 911. Anledningen är att 911 ständigt har förbättrats under de senaste decennierna. 911-plattformen är så bra som den kan vara, och även efter en så lång tid i kontinuerlig produktion lyckas Porsche fortfarande hitta nya sätt att förbättra den.

Range Rover tillförlitlighet

Faktum är att Range Rovers förmodligen inte är så opålitliga som alla tror att de är, för det verkar verkligen som om Range Rovers är rena rama skiten när det gäller tillförlitlighet. Men folk köper dem ändå, och folk njuter fortfarande av dem med varje nyare generation.

Det är märkligt att ett företag med så låg tillförlitlighet fortfarande betraktas som en stapelvara för brittisk lyx. Men det beror på att Land Rover tog ett annat grepp genom marknadsföring och smart produktplacering och kändisstöd.

Range Rovers är otroligt komplexa, så mycket att det verkligen inte är någon överraskning att de är opålitliga som ett resultat. En modern Range Rover är en fantastisk lyxig SUV med massor av utrymme, teknik och lyx. Men samtidigt erbjuder den också klassledande terrängkörningsmöjligheter, vilket sällan är fallet med riktiga lyx-SUV:ar.

Och om man kombinerar detta med ikonisk design, kändisstöd och den allmänna vurmen för SUV:er så säljs Range Rover fortfarande till höger och vänster. Men efter ett par år tenderar folk att sälja sina lyxiga SUV:er när alla garantier löper ut, och det är då som det verkliga helvetet bryter loss.

  Allt du behöver veta om kontroll av motornumret för Porsche 911

Vad betyder lyx egentligen och varför köper folk Range Rovers?

Det finns en vanlig missuppfattning där ute att lyx motsvarar kvalitet. Lyx behöver inte nödvändigtvis betyda kvalitet; lyx handlar snarare om exklusivitet. Om alla körde Range Rovers skulle ingen vara speciell, vilket är en av anledningarna till att Range Rovers är så populära.

Range Rovers erbjuder fantastisk lyx, komfort, praktiska egenskaper, terrängkörningsmöjligheter och så vidare. Sann ingenjörskonst strävar efter att införliva de enklaste lösningarna på problem, och dessa lösningar är vanligtvis ganska tillförlitliga. Range Rover verkar dock vara den totala motsatsen.
Det är säkert ingen överraskning att Range Rover är opålitliga, eftersom de har haft det ryktet under lång tid. Ändå är de exklusiva statussymboler, och människor vill att andra människor ska veta att de har råd med en sådan SUV, även om den kostar mer.

Porschar är ganska lika om man tänker på Cayenne och Panamera, men dessa två är mycket mer tillförlitliga. Å andra sidan köps 911:or av sportbilsälskare, och en genomsnittlig 911-ägare är troligen en bilentusiast i någon form eller på något sätt.

FAQ

Försöker Land Rover göra mer tillförlitliga bilar?

Naturligtvis gör de det, alla försöker göra tillförlitliga produkter. Men skillnaden här är att Land Rover inte prioriterar tillförlitlighet, eftersom tillförlitlighet inte prioriteras av den typiska Land Rover-kunden.
På samma sätt som Toyota prioriterar tillförlitlighet eftersom Toyotas kunder prioriterar tillförlitlighet, prioriterar Land Rover stil, lyx och status eftersom en Range Rover-kund prioriterar stil, lyx och mode.

  Vilken är den mest pålitliga Volvo?

Tillverkar Land Rover lyxigare bilar än Porsche?

Mellan de två märkena är Porsche den lyxigare eftersom nivån av sofistikering och teknik är överlägsen i de flesta Porsche-modeller. Även om en Range Rover är lyxig och exklusiv gör Porsche hyperbilar, så det finns egentligen ingen jämförelse.
Om lyx är exklusivitet (och det är det) är en Porsche 918 Spyder oöverträffad när det gäller lyx. Exklusivitetsfaktorn förstärks ytterligare av en prislapp på en miljon dollar.

Gör Porsche bättre SUV:er jämfört med Land Rover?

Det beror på vad du är ute efter. Om du vill ha en sportig SUV med överlägsen tillförlitlighet och teknik ska du välja Porsche Cayenne. Om du värdesätter stil, status, komfort och terrängkörning ska du välja Range Rover. Och samma sak gäller för hela SUV-sortimentet från båda tillverkarna.
Mellan de två är det svårt att argumentera mot den ikoniska status som en Range Rover har, även om tillförlitligheten inte är i närheten av att backa upp den. Å andra sidan är Porsche 911 också en obestridd ikon, men med en stark tillförlitlighet som stöd.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts