Mitsubishi Lancer Evolution Tillförlitlighet

Mitsubishi Motors är ett välkänt japanskt bilföretag som har funnits i många år och som är känt för sitt billiga pris. Lancer Evolution är en 4-dörrars sportlimousin baserad på Lancer. Sportmodellen är ganska bra för sitt pris och sina egenskaper.

Översikt

Lancer Evolution har varit i produktion sedan 1992 och den upphörde slutligen 2017 från USA. Bilen finns fortfarande kvar på gammelbilsmarknaderna och är ett bra köp. Den har en större och snabbare motor än Lancer av en 2,0 turboladdad motor med 276 hästkrafter. Det har funnits många generationer av Lancer Evolution och den används fortfarande för modifiering.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet i en bil är en av de viktigaste faktorerna innan man köper en bil. Mitsubishi har varit känd för sina billiga priser, men kvaliteten på delarna har aldrig varit den bästa. Bilarna hade problem med att deras billiga motorer brände olja och blev odugliga redan före 100 000 mil. Lancer Evolution betecknas som en av Mitsubishis mest tillförlitliga bilar om man ser till de senaste produkterna.

Säkerhet

Säkerhetsåtgärderna i en bil är den viktigaste faktorn för att bedöma en bils tillförlitlighet. Mitsubishis bilar testar ofta sin säkerhet genom krocktester som utförs av IIHS och NHTSA. Lancer Evolution har inte krocktestats av vare sig IIHS eller NHTSA på grund av sin sällsynthet.

Avskrivningsgrad

Avskrivningsgraden är också ganska viktig för att bedöma en bils tillförlitlighet. Mitsubishi, som är ett japanskt märke, håller sitt värde mycket bra och den har en genomsnittlig värdeminskning på 40 % efter fem år, vilket är mycket bra när det gäller bilar. Lancer Evolution är en bil som inte längre tillverkas, så dess värdeminskning beror främst på dess skick.

  Mitsubishi Lancer Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Kostnader för underhåll och reparationer är den största brytaren när man köper en bil. Mitsubishi-bilar, som är ett japanskt märke, kostar dock mindre jämfört med många andra bilar. Den genomsnittliga underhållskostnaden för Mitsubishibilar är cirka 300 dollar. Lancer Evo kostar till och med mindre än 500 dollar per år för allt underhåll, men det beror främst på bilens körsträcka.

FAQ

Är Mitsubishi Lancer Evolution en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Mitsubishi Lancer Evolution är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Mitsubishi Lancer Evolution?

Mitsubishi Lancer Evolution är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Kompaktbilar

Vad är hästkrafterna i en Mitsubishi Lancer Evolution och har den en turbo?

Mitsubishi Lancer Evolution har 303 hästkrafter och ett vridmoment på 305 lb-ft. Motorn är en Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,0 liter Bränslesystemet är: Sequential MPI.

Hur stort är bagageutrymmet i Mitsubishi Lancer Evolution?

6,9 kubikfot ( 0,195 m3 )

Hur stor markfrigång har Mitsubishi Lancer Evolution?

5,5 tum ( 13,97 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Mitsubishi Lancer Evolution har 18 X 8,5 tums aluminiumhjul fram och 18 X 8,5 tums aluminiumhjul bak.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts