Mercedes-Benz SL500 Problemer

Mercedes-Benz SL500 Problemer

Mercedes SL500 är en toppmodell av Mercedes med hardtop och grand tourer. SL tillverkades kontinuerligt från 1954 till 2020. SL presenterades som en cabriolet för kustkryssare med många lyx- och komfortfunktioner.
Men SL var inte utan sina problem. De vanligaste problemen med SL-modellerna inkluderar upphängningsproblem, fel på elsystemen, servicebromsar, problem med bränslesystemet och flera olika problem med krockkuddar och drivlinor.
Vissa modeller som 2003-2004 eller modellerna för produktionsåren 2008-2012 var de modeller som var mest plågade av problem. Modellerna från 1999-2001 har haft minst antal rapporterade problem, vilket är förståeligt eftersom dessa år var Mercedes övermaskineringens gyllene år.

Värdet på en Mercedes SL500

Det finns ingen billig Mercedes SL500, oavsett produktionsår. Den har alltid varit extremt dyr ny, men SL500 blir mer prisvärd med åren. De förlorar alltid massor av värde efter några år. En sådan värdeminskning gör dessa bilar tillgängliga för människor som inte hade råd med en ny SL500.
Men problemet är att de underhålls- och servicekostnader som är förknippade med dessa modeller inte minskar i värde. Faktum är att vissa äldre modeller till och med är dyrare att underhålla nu. Mercedes avvecklade SL eftersom modellen led av en intensiv popularitetsnedgång, och försäljningen var också i konstant nedgång.
I takt med att folk tappade intresset för SL började bilarna depreciera ännu mer kraftigt. SUV:er började bli allt populärare, och Mercedes beslutade att det var dags att avveckla SL. Konkurrensen hjälpte inte heller, eftersom Porsche Boxter/Cayman-modellerna alltid var mycket mer pålitliga än en SL500.

  Gör Mercedes en kombi?

1972-1989 Mercedes Benz SL500 (R107)

R107-generationen av SL var förmodligen den lägsta punkten i SL:s livslängd eftersom dessa modeller var rena besvikelser från nästan alla aspekter. De flesta SL-entusiaster är inte heller förtjusta i den här modellens design, särskilt inte de amerikanska versionerna, som var utrustade med fula främre och bakre stötfångare i plast.
Prestandan hos R107 var undermålig och ganska skrattretande, eftersom till och med toppmodellen SL560 var kraftigt undermålig. Men det största problemet med dessa bilar är det stora antalet problem som dessa bilar hade och fortfarande har. På grund av detta sjönk värdet på R107:an kraftigt, och en sådan kan lätt köpas för småpengar nu.
Vanliga problem med R107 varierar från överhettningsproblem ända upp till timingproblem, rost eller elektroniska fel. Det låga värdet hjälper inte alls R107:an, eftersom de flesta människor inte betraktar dessa som värdefulla. På grund av detta försummas många av dem.

2001-2007 Mercedes SL500 (R230)

R230 Mercedes SL var en ganska populär bil när den kom ut, men efter ett tag började även dessa modeller uppvisa en hel del problem. De tidiga versionerna var utrustade med 5-växlad automatisk växellåda och senare versioner erbjöd en 7-växlad som var ganska opålitlig. Mercedes lyckades dock lösa problemen något i de senare modellerna.

Vanliga problem som plågade dessa modeller var många läckor, elektronikproblem, upphängningsproblem, fel på motorfästen, pumpar för intercooler med mera. De senare modellerna var lite mer tillförlitliga, men R230-generationen kommer förmodligen alltid att bli ihågkommen som den som orsakade mest huvudvärk.

  Tillverkar Mercedes en självladdande hybridbil?

Problemet med dessa bilar är att de är otroligt komplexa, och många av de elektriska problemen var verkligen svåra att diagnostisera. Kostnaderna för att reparera SL500:or har alltid varit exceptionellt höga, eftersom de kräver ganska avancerad diagnostikutrustning och en avancerad erfaren mekaniker.

Mercedes SL FAQ

Varför värderas Mercedes SL-modeller så snabbt?

Generellt sett förlorar Mercedes SL-modeller så mycket som 61 % i värde under de första fem åren. Om man tar hänsyn till ingångspriset, som vanligtvis ligger över 100 000 dollar, är dessa siffror extremt ogynnsamma. De nyare versionerna värderas särskilt snabbt eftersom folk inte är lika intresserade av att köpa dem jämfört med äldre SL-modeller.
Dessa bilar värdeminskar kraftigt på grund av bristande popularitet, dyra inköpspriser, hård konkurrens och tvivelaktig tillförlitlighet.

Kommer Mercedes att återuppliva SL?

Nyligen utfärdade Mercedes ett uttalande där man bekräftade en nära förestående lansering av den helt nya 2022 års Mercedes SL. Mercedes företag beslutade att ta ett annorlunda grepp med den nya SL-modellen, och många tror att den nya Mercedes SL kommer att innebära ett stort steg framåt jämfört med äldre SL-modeller.

Vissa rapporter tyder på att den nya SL inte kommer att erbjudas som hardtop, utan endast som softtop. Vidare säger många rapporter att den nya SL kommer att erbjudas med en AMG-förbättrad BiTurbo V8-motor med mer än 600 hk.

Vilken är den bästa Mercedes SL500 genom tiderna?

Många kunder anser att R129-generationen av SL500 var en av de bästa SL500-modellerna som någonsin tillverkats. R129 var i produktion mellan 1989-2001, och dessa år betraktas ofta som Mercedes teknikens gyllene år, eftersom många av de modeller som tillverkades under den här perioden var extremt överkonstruerade.

  Behöver Mercedes en speciell olja?

R129 SL500 drivs av en 5,0-liters V8-motor med 320 hk, vilket var en enorm effektökning jämfört med den tidigare R107-besvikelsen. Designen på R129 ansågs också vara modern på den tiden, och många anser att R129 också åldrades bättre jämfört med den tidigare R107.

Vilken är den bästa Mercedes SL-modellen genom tiderna?

Om du är på marknaden för en SL500 representerar R129 det bästa värdet för pengarna i Mercedes SL500-historien. Men om du är intresserad av den bästa möjliga modell som Mercedes någonsin erbjudit med beteckningen ”SL” i allmänhet, är 1954 års 300SL utan tvekan den modell du bör överväga.
Mercedes 300SL från 1954-1957 är en bilikon som många anser vara den vackraste bil som någonsin tillverkats. Värdet på dessa bilar har skjutit i höjden på grund av den ökade efterfrågan. Så om du vill ha en Mercedes 300SL från 1950 måste du vara beredd att spendera uppåt en miljon dollar, eller till och med några miljoner dollar för de bästa exemplen.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts