Mercedes-Benz GLA Class tillförlitlighet

Mercedes är en av de tyska jättarna och de är kända över hela världen för sina lyxbilar. Mercedes-Benz GLA-klass omfattar kompakta SUV:er som är mindre än SUV:erna i GLS-klassen. GLA-klassens fordon har extravaganta kvalitetsinteriörer med flera funktioner som gör dem till en av de bästa kompakta SUV:erna.

Översikt

GLA-klassen är en kompakt SUV som kan användas i alla typer av situationer tack vare sitt AWD-system och sin kraftfulla motor. SUV:n drivs av en 2,0 L I4 turbomotor som kan producera en anständig mängd på 221 hästkrafter med sitt 8-stegs automatiska växellådesystem.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet är en kritisk komponent före köp av ett fordon för varje köpare eftersom det hjälper individer att bestämma om de ska köpa en viss bil eller inte. Mercedes fordon har varit mycket pålitliga, men de har varit kända för sina höga underhållskostnader. GLA-klassen har varit ganska hållbar och har ett tillförlitlighetsbetyg på 73 av 100 av J.D Power.

Säkerhet

Säkerhetsfunktioner har alltid varit ett plus för tyska fordon eftersom de har tillverkat ganska säkra bilar med ett stort antal säkerhetsfunktioner. Mercedesbilar presterar mycket bra i krocktester. GLA-klassen har ett bra betyg om sin säkerhet och den har många säkerhetsfunktioner som kollisionsvarning, filassistent, nödbromssystem, fotgängardetektor osv.

Avskrivningsgrad

Återförsäljningsvärdet är dessutom en viktig faktor när det gäller att avgöra ett fordons tillförlitlighet. Mercedes fordon åldras vanligtvis ganska bra, vilket gör att de håller sitt värde. De normala Mercedes-fordonen devalveras med cirka 45 % efter 5 år, och GLA-klassen devalveras med cirka 55 % efter 5 år, vilket är ganska bra.

  Vilka Mercedes har digitala instrumentpaneler?

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är den viktigaste egenskapen för att bedöma tillförlitligheten hos en bil. Mercedesbilar är vanligtvis ganska komplexa och kostar mycket i underhåll. GLA-klassen har en hög underhålls- och reparationskostnad på cirka 1 000 dollar per år, vilket är ganska mycket högre än många av dess konkurrenter.

FAQ

Är Mercedes-Benz GLA-klass en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Mercedes-Benz GLA-klass är en bil med framhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Mercedes-Benz GLA-klass?

Mercedes-Benz GLA-klass är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för den här bilen är: Small SUV 2WD

Vad är hästkrafterna i en Mercedes-Benz GLA-klass och har den en turbo?

Mercedes-Benz GLA-klass har 221 hästkrafter och ett vridmoment på 258 lb-ft. Motorn är en Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,0 L Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Vilken typ av hjul har den?

Mercedes-Benz GLA-klass har 18 X 7,5 tums aluminiumfälgar fram och 18 X 7,5 tums aluminiumfälgar bak.

Hur länge håller en Mercedes GLA?

Mercedes GLA-bilar kan hålla i 13-17 år om de underhålls väl. Mercedes kan hålla mellan 200 000 och 250 000 km innan de behöver större reparationer. Detta förutsätter en genomsnittlig årlig körsträcka på cirka 15 000 km.

Är Mercedes GLA 250 pålitlig?

Det är en mycket pålitlig bil men du bör veta att den kommer att skrivas ned snabbare än andra bilar. Den kommer att förlora cirka 50 % av sitt värde efter fem år. GLA-kunder måste känna sig trygga i sin säkerhet och tillförlitlighet. I en kundnöjdhetsundersökning från 2021 som gjordes av Autoexpress rankades GLA på 54:e plats på en lista med 75 bilar.

  Går Volvos ofta sönder? Är Volvo en pålitlig bil?

Är Mercedes GLA värd att köpa?

Mercedes-Benz GLA lyxiga subkompakta SUV är ett utmärkt val. Du kan leva med den dag efter dag tack vare dess mjuka acceleration, bränsleekonomi och balanserade körning. Det är ett bra paket, med ett väldesignat infotainmentsystem som är intuitivt och bekväma säten.

Vilken GLA är bäst?

Plug-in-hybriden 250 e hybrid är den mest effektiva GLA:n. Den kombinerar en 1,3-liters bensinmotor med en elmotor för att generera en total uteffekt på 215 hk. GLA 250 e är fortfarande bättre för förare som kör mycket. När batteriet väl har plattats ut har GLA 250 e liknande driftskostnader som en vanlig bensinbil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts