Mercedes Benz GLC Class Tillförlitlighet

Mercedes är en av de tyska biljättarna och de är kända över hela världen för sina extravaganta fordon. Mercedes GLC-klass handlar om lyxiga subkompakta SUV:er och Coupe SUV-modeller. Denna klass motsvarar Mercedes C-klass.

Översikt

Mercedes GLC-klass introducerades första gången 2015 och den har varit ganska berömd. Bilen finns i många utrustningsnivåer, två karossformer och det finns också många olika drivlinor för allas val. Det finns även en hybridmodell närvarande. Bensinmotorvarianten kommer med en 2,0 L turbomotor, men det finns olika varianter som har fler funktioner.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet är en kritisk komponent innan varje köpare köper ett fordon eftersom det hjälper individer att bestämma om de ska köpa en viss bil eller inte. Mercedes fordon har varit pålitliga, men de har varit kända för sina höga underhållskostnader. GLC-klassen har en ganska bra tillförlitlighetspoäng på 78 av 100 enligt J.D Power.

Säkerhet

Säkerhetsfunktioner har alltid varit ett plus för tyska fordon eftersom de har tillverkat ganska säkra bilar med ett stort antal säkerhetsfunktioner. Mercedesbilar presterar mycket bra i krocktester. GLC-klassen har krocktestats av IIHS och NHTSA och den har fått ett utmärkt säkerhetsbetyg. Bilen har också många säkerhetsfunktioner som övervakning av döda vinklar, kollisionsvarning, nödbromsar osv.

Avskrivningsgrad

Återförsäljningsvärdet är dessutom en viktig faktor när det gäller att avgöra ett fordons tillförlitlighet. Mercedes fordon åldras vanligtvis ganska bra, vilket gör att de håller sitt värde. De normala Mercedes-fordonen devalverar cirka 45 % efter 5 år, och GLC-klassen devalverar cirka 52 % efter 5 år, vilket nästan är standard för många Mercedes-fordon.

  Kan en låssmed göra en nyckel till en Mercedes?

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är den viktigaste egenskapen för att bedöma tillförlitligheten hos en bil. Mercedesbilar är vanligtvis ganska komplexa och kostar mycket i underhåll. GLC-klassen har en hög underhålls- och reparationskostnad på nästan 1 000 dollar per år, vilket är ganska högre än många av dess konkurrenter.

FAQ

Är Mercedes-Benz GLC-klass en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Mercedes-Benz GLC-klass är en bakhjulsdriven bil.

Hur många säten finns det i Mercedes-Benz GLC-klass?

Mercedes-Benz GLC-klass är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för den här bilen är: Small SUV 2WD

Vad är hästkrafterna i en Mercedes-Benz GLC-klass och har den en turbo?

Mercedes-Benz GLC-klass har 255 hästkrafter och ett vridmoment på 273 lb-ft. Motorn är en Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,0 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Mercedes-Benz GLC-klass?

61,3 kubikfot ( 1 736 m3 )

Hur stor markfrigång har Mercedes-Benz GLC-klass?

5,9 tum ( 14,99 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Mercedes-Benz GLC-klass har 18 X 8 tums aluminiumhjul fram och 18 X 8 tums aluminiumhjul bak.

Vilket årsmodell av Mercedes GLC är bäst?

  • 2019 Mercedes-Benz AMG GLC 63.
  • 2018 Mercedes-Benz AMG GLC 63.
  • 2019 Mercedes-Benz GLC 350e.
  • 2018 Mercedes-Benz GLC 350e.
  • 2017 Mercedes GLC class coupé.
  • 2018 Mercedes Benz AMG GLC 63.
  • 2018 Mercedes-Benz AMG GLC 43.
  • 2016 Mercedes-Benz GLC Class.

Hur länge håller Mercedes GLC-däck?

Det genomsnittliga däckets livslängd är 3 år om du kör en konsekvent körstil och cirka 12 000-15 000 mil per år. Om du kör mindre än 12 000 m/år kan det ta längre tid. Den blir dock kortare om dina körvanor är mer aggressiva.

  Är Mercedes E-klass bättre än C-klass?

Vilken är den mest tillförlitliga Mercedes-Benz-modellen?

GLC-klassen, tidigare känd som GLK, var den sista Merc på den här listan. GLC-klassen finns som traditionell och ”coupé”, med en mängd olika motorer, från en effektiv fyrtaktare till en högljudd V6 med dubbla turboaggregat. Det finns en variant för alla.

Är Mercedes GLC värd att köpa?

Mercedes-Benz GLC 300 lyxiga kompakta SUV är värd en titt om du letar efter något litet och lyxigt. GLC 300 börjar från 43 200 dollar Även om detta kan verka högt för en liten SUV erbjuder Mercedes mer än tillräckligt med värde som gör priset värt det.

Vilken är bättre Mercedes GLC eller Audi Q5?

GLC 300 vs Q5 skiljer sig åt på det viktigaste sättet. Det beror på de olika drivlinjealternativ som finns tillgängliga med den nya Mercedes-Benz GLC-klassen. GLC 300 bas-SUV:erna har en 2,0-liters turbo-fyramotor som producerar 255 hästkrafter och 273 lb.ft. GLC SUV-köpare kan välja mellan en drivlina med antingen RWD eller 4MATIC AWD. En nioväxlad automatisk växellåda finns också tillgänglig.

Vilken är bäst GLC eller GLE?

Nya Mercedes-Benz GLC och GLE är extremt kraftfulla och effektiva för att vara mellanstora SUV:er. Båda modellerna delar den intercooled turbo premium blyfri I-4 2,0 L/121. GLE har mer dragkraft än GLC. GLE kan dra upp till 7 700 lbs, medan GLC är begränsad till 3 500 lbs.

Vilken är bättre BMW X3 eller Mercedes GLC?

MotorTrend tester har visat att GLC presterade bättre än X3 i acceleration och bromsning. X3 xDrive30i accelererade från 0-60 mph på 6,3 sekunder. En GLC300 från 2017 som vi hade i ett år klarade samma sak på 6,9 sekunder. En 2020-modell tog dock bara 5,4 sekunder.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts