Mercedes AMG GLA Class tillförlitlighet

Mercedes är en av de tyska jättarna och de är kända över hela världen för sina lyxbilar. AMG GLA-klassen omfattar kompakta SUV:er som är mindre än SUV:erna i GLS-klassen. Dessutom har AMG-modellerna en ännu större motor och fler specifikationer jämfört med andra GLA-modeller.

Översikt

AMG GLA är en kompakt SUV som kan användas i alla situationer tack vare sitt AWD-system och sin kraftfulla motor. SUV:n drivs av en 2,0 L I4 twin-turbo-motor som kan producera en hygglig mängd 375 hästkrafter och kan accelerera från 0 till 60 mph på bara 4,4 sekunder.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet är en nyckelfaktor innan man köper en bil för varje köpare eftersom det hjälper människor att avgöra bilens kvalitet och funktioner. Mercedesbilar har varit ganska tillförlitliga, men de har varit kända för sina höga underhållskostnader. AMG GLA har varit ganska hållbar och den har ett tillförlitlighetsbetyg på 73 av 100 av J.D Power.

Säkerhet

Säkerhetsfunktioner har alltid varit ett plus för tyska fordon eftersom de har tillverkat ganska säkra bilar med ett betydande antal säkerhetsfunktioner. Mercedesbilar presterar mycket bra i krocktester. AMG GLA har ett bra betyg om sin säkerhet och den har många säkerhetsfunktioner som kollisionsvarning, filassistent, nödbromssystem, fotgängardetektor osv.

Avskrivningsgrad

Återförsäljningsvärdet är dessutom en viktig faktor när det gäller att avgöra ett fordons tillförlitlighet. Mercedes fordon åldras vanligtvis ganska bra, vilket gör att de håller sitt värde. De normala Mercedes-fordonen devalveras med cirka 45 % efter 5 år och AMG GLA devalveras med cirka 55 % efter 5 år, vilket är ganska bra.

  Honda Fit EV Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är den viktigaste egenskapen för att bedöma tillförlitligheten hos en bil. Mercedesbilar är vanligtvis ganska komplexa och kostar mycket i underhåll. AMG GLA har en hög underhålls- och reparationskostnad på cirka 1 000 dollar per år, vilket är ganska mycket högre än många av dess konkurrenter.

FAQ

Är Mercedes-AMG GLA-klass en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Mercedes-Benz GLA-klass är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många platser finns det i Mercedes-Benz GLA-klass?

Mercedes-Benz GLA-klass är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för den här bilen är: Klass: mellanstor stationvagn.

Vad är hästkrafterna i en Mercedes-AMG GLA-klass och har den en turbo?

Mercedes-AMG GLA har 302 hästkrafter och ett vridmoment på 295 lb-ft. Motorn är en Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,0 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Vilken typ av hjul har den?

Mercedes-Benz GLA har 19 X 8 tums aluminiumfälgar fram och 19 X 8 tums aluminiumfälgar bak.

Hur länge håller en Mercedes GLA?

Mercedes GLA kan hålla i genomsnitt 13-17 år med rätt underhåll. GLA kan hålla mellan 200 000 och 250 000 mil innan den behöver större reparationer. Detta är baserat på en genomsnittlig årlig körsträcka på 15 000 mil.

Är Mercedes GLA 2022 värd att köpa?

Mercedes-Benz GLA lyxiga subkompakta SUV är ett utmärkt val. Du kan leva med den dag efter dag tack vare dess mjuka acceleration, bränsleekonomi och balanserade körning. Det är ett bra paket, med ett väldesignat infotainmentsystem som är intuitivt och bekväma säten.

  Kia Sedona Tillförlitlighet

Vilken är bättre GLA eller GLC?

GLC kan producera 241 hästkrafter och 273 pounds-feet vridmoment. Medan GLA kan generera 208 hästkrafter och 258 pounds-feet kan GLA generera 208 hästkrafter och 258 pounds-feet vridmoment. GLC är också snabbare. GLA kan accelerera från 60 till 100 mph på 7,2 sekunder. Men GLC kan accelerera upp till 60 mph nästan en hel sekund snabbare än GLA. Det tar bara 6,3 sekunder.

Är GLA bekväm?

Mercedes-Benz GLA kan köras enkelt och bekvämt. En automatisk växellåda är standard, men om spänning är ditt mål kan en BMW X2 vara mer tilltalande. GLA är mycket bekväm och ger lätthet. Den är också tyst och ekonomiskt effektiv.

Är GLA en crossover eller en SUV?

Mercedes-AMGLA är en kompakt crossover SUV. Den är inte lika stor som vissa SUV:er, som Honda CRV, Toyota RAV4, Ford Escape, Chevrolet Traverse och Nissan Rogue. Men den är större än en sedan, så den klassificeras som en crossover.

Vilken är den bästa GLA-modellen?

Plug-in-hybriden 250 e hybrid är den mest effektiva GLA-modellen. Den kombinerar en 1,3-liters bensinmotor med en elmotor för att generera en total utgångseffekt på 215 hk. GLA 250 e är fortfarande bättre för förare som kör mycket. När batteriet väl har plattats ut har GLA 250 e liknande driftskostnader som en vanlig bensinbil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts