Mercedes A-klass W176 Problem

Mercedes Benz W176 A-klass kom först på marknaden 2012 och var i kontinuerlig produktion fram till 2018 då den slutligen ersattes av den nuvarande W177 A-klass. W176 visade det största språnget inom A-klassuppställningen eftersom den tidigare W169 bokstavligen inte delar någon likhet med W176.

Med ett så nytt fordon ville Mercedes positionera sin A-Klass närmare vad en kompakt premiumkombi var på den tiden. Audi A3, VW Golf och BMW 1-Serie har alla använt samma recept sedan dessa kom ut, och den första riktiga Mercedes-konkurrenten till dessa bilar var W176.

Hur som helst, i den här artikeln kommer vi att fördjupa oss i alla de problem som W176 tenderar att möta. Dessa inkluderar potentiella problem med drivlinan, elektriska problem, fjädringsproblem, byggkvalitetsproblem och potentiella problem med bromsarna.

Om du vill veta mer om dessa problem kommer vi att gå igenom de vanligaste orsakerna, symptomen och lösningarna på dessa problem. Så om du är ute efter en W176 eller om du vill veta vad som kan gå fel, se till att läsa den här artikeln och ta reda på det!

Problem med drivlinan

Problem med drivlinan i Mercedes A-klass W176 inkluderar vanligtvis problem som dålig acceleration, grova växlingar eller till och med potentiella motorfel. De vanligaste orsakerna kan vara felaktiga sensorer, utslitna transmissionsdelar eller programvaruproblem i motorstyrsystem.

Symptomen är varningslampor på instrumentpanelen, ojämn bränsleekonomi eller dålig och ojämn gaspådragning. För att åtgärda dessa problem är det viktigt att få en omfattande diagnostisk skanning, helst av en Mercedes-Benz-specialist. Lösningarna kan variera från enkla programuppdateringar och återställningar till reservdelar som turboladdare, bränsleinsprutare eller liknande.

  Passar Mercedes hjul till Jaguar

Elektriska problem

Elektriska problem med Mercedes A-klass W176 sträcker sig vanligtvis från problem med infotainmentsystemet till problem med elfönsterhissar eller ytterbelysning. Orsakerna är ofta programvarubuggar och fel, utslitna eller skadade kablar eller felaktiga sensorer och styrenheter. Symtomen kan vara så subtila som att lamporna på instrumentpanelen blinkar ibland eller så uppenbara som att elektroniska system, som navigering, telefonanslutning eller Bluetooth-anslutning, helt slutar fungera. Vad du behöver göra vid denna tidpunkt är att diagnostisera bilen fullständigt. Om du har tur kommer en återställning av programvaran att göra susen. Om du inte har det, måste du sannolikt byta ut en modul eller två.

Problem med hjulupphängningen

När det gäller fjädringsproblem lider Mercedes A-klass W176 ofta av knackande ljud, ojämnt däckslitage eller helt enkelt obekväm körning. Orsakerna varierar från utslitna stötdämpare, fjädrar och fjäderben till problem med styrarmar eller bussningar.

Var noga med att leta efter symptom som försämrar körkvaliteten, ökar karossrullningen vid kurvtagning eller orsakar ljud när du kör över gupp eller gropar. Slutligen innebär lösningar vanligtvis att de slitna eller skadade fjädringskomponenterna byts ut, följt av hjulinställning för att säkerställa korrekt hantering och kontroll.

Problem med byggkvalitet

Inredningen i W176 är mycket bättre än i W169 A-Klass, det är ganska uppenbart. W176 har dock ofta kritiserats för att använda för mycket billig plast i interiören, vilket inte är så snyggt när bilen börjar åldras. Bland problemen finns skrammel, utslitna beröringspunkter och tillbehör som inte fungerar.

  Är 2022 Mercedes AMG EQS en bil för långa personer?

Orsakerna är enkla, det är en ren brist på byggkvalitet. För att åtgärda detta problem måste du byta ut dessa komponenter och göra ditt bästa för att inte slita ut dem så mycket som möjligt. Dessa problem är mycket mer märkbara på ljust färgade interiörer och tygsäten.

Problem med bromsarna

Sist, men absolut inte minst, har bromsproblem i Mercedes A-klass W176 också rapporterats. Dessa kan manifesteras som minskad stoppkraft, gnisslande ljud eller vibrationer när du applicerar bromsarna. Vanliga orsaker är slitna bromsbelägg, skadade rotorer eller problem med bromsvätskesystemet, t.ex. läckage eller luftbubblor i ledningarna.

Symptom att vara uppmärksam på är en svampig bromspedal, varningslampor på instrumentpanelen eller någon förändring i hur bromsarna känns eller låter. Eftersom detta kan vara ett allvarligt problem om det inte hanteras på rätt sätt är det viktigt att lämna in bilen för en bromsluftning eller att byta ut komponenter som bromsbelägg för att lösa dessa problem.

FAQ avsnitt

Är Mercedes W176 A-klass en bra begagnad bil?

Mercedes W176 A-klass kan vara en riktigt bra begagnad bil om du kan hitta en som inte har blivit mobbad och inte har massor av mil på klockan. Även om A-Klass W177 är tio gånger bättre kan W176 vara ett riktigt bra alternativ eftersom den balanserar kostnader och värde på ett mycket bra sätt. Modeller med lägre specifikationer är inte alls lika övertygande medan modeller med höga specifikationer säljer riktigt bra.

Det är också bättre att välja en post-facelift W176 som tar hand om några av de problem som listas i denna artikel och är ett märkbart bättre fordon genomgående. Den får det nyare Mercedes infotainmentsystemet som fortfarande är mer än tillräckligt bra för de flesta människor.

  Mercedes S500 - Allt du behöver veta

Är Mercedes W176 A-klass en lyxbil?

För vissa är det meningslöst att fråga om W176 A-klass är en lyxbil eftersom den har det treuddiga stjärnmärket på fronten. För andra är W176 den fattige mannens Mercedes, vilket innebär att den visserligen har märket, men att den inte har Mercedes lyxbilssubstans.

I verkligheten är W176 mycket beroende av sin specifikation. Lägre modeller med svaga och bullriga dieselmotorer kan knappast ses som lyx medan högre modeller efter facelift med AMG-trim och andra avancerade prydnadssaker piggar upp saker och gör det till en lyxbil verkligen.

Ska jag köpa en Mercedes W176 A-klass?

Om du vill ha en kompakt, användbar och relativt prisvärd Mercedes kompakt hatchback kan W176 A-klass vara ett bra val. Den erbjuder inte så mycket inuti och är kanske inte den lyxigaste Mercedesen någonsin, men med rätt utrustning kan den vara ett riktigt bra val.

Å andra sidan, om du inte gillar kompakta bilar och ofta kör flera personer, kan A-klass kännas lite för liten, särskilt i baksätet där den inte ens kan matcha sina konkurrenter från den tiden.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts