Land Rover Discovery Tillförlitlighet

Land Rovers Discovery var den första modellen som var positionerad som en familjebil, med gott om terrängegenskaper, men också mer utrymme och fler sittplatser än sin motsvarighet Range Rover. Den började tillverkas 1989. Discovery fanns som tredörrars modell vid lanseringen, men den följdes upp av en femdörrars modell året därpå, 1990.

Översikt

Discovery femdörrars kombimodell levereras med en 3,0 L AJ126 V6-S motor med AJ126. Den 3,0-liters raka sexmotor genererar 355 hk och klarar av att accelerera från 0 till 62 mph på 6,5 sekunder. I Land Rover Discovery kan det finnas fem sittplatser plus två hoppstolar som kan sättas in i bagageutrymmet. På det hela taget var det en trevlig bil att äga på den tiden.

Tillförlitlighet

Enligt J.D. Power lyckades Land Rover Discovery bara få 72 poäng, vilket är ganska genomsnittligt. År 2021 klarade den 22:a plats, så varje förbättring verkar vara marginell. Driftskostnader, servicekostnader och tillförlitlighetsbetyg var en besvikelse. Land Rover placerade sig sist när det gäller tillförlitlighet, med 35,7 % av ägarna som drabbades av minst ett fel under det första året.

Säkerhet

Under Euro NCAP:s krocktester fick Discovery fem stjärnor. Naturligtvis är alla bilar utrustade med krockkuddar för förare och passagerare samt krockgardiner som täcker hela interiören. Den fick också ganska bra resultat i ANCAP-testet.

Avskrivningsgrad

Det finns en anledning till Land Rovers dåliga tillförlitlighetsbetyg delvis på grund av avskrivningsgraden. Land Rovers Discovery 2020 har en förutspådd avskrivningsgrad på 55 % efter fem års ägande, enligt AutoPadre.

  Vilka är de bästa SUV:erna när det gäller säkerhet och tillförlitlighet?

Underhåll och reparation

Liksom många andra lyxfordon kräver Range Rover mer underhåll. Deras underhållskostnader ligger på topp 10 på listan över de dyraste bilarna. Land Rover Discovery har en genomsnittlig underhålls- och reparationskostnad på cirka 16 147 dollar under de första 10 åren.

FAQ

Hur många platser finns det i Land Rover Discovery?

Land Rover Discovery är en bil med 7 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Fyrhjulsdrift.

Vad är hästkrafterna i en Land Rover Discovery och har den en turbo?

Land Rover Discovery har 296 hästkrafter och ett vridmoment på 295 lb-ft. Motorn är en Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,0 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Vilken typ av hjul har den?

Land Rover Discovery har 20 X 8,5 tums aluminiumhjul fram och 20 X 8,5 tums aluminiumhjul bak.

Vilken Land Rover Discovery är mest tillförlitlig?

Serie II Discovery är mycket mer tillförlitlig än de flesta andra Land Rover-modeller.

Har Land Rover många problem?

I genomsnitt fanns det 133 problem per 100 fordon. Tyvärr var Land Rovers resultat mycket mer nedslående än väntat. Märket hade 179 problem per 100 fordon, vilket är strax under 2 problem per fordon. Land Rovers tillförlitlighet har inte förändrats särskilt mycket.

Vilket årsmodell av Land Rover är mest tillförlitligt?

 • 1970 Range Rover Classic.
 • 1983 Land Rover 110.
 • 1989 Land Rover 90.
 • 1989 Land Rover Discovery Series 1.
 • 2003 Range Rover.
 • Land Rover LR4.
 • 2011 Range Rover Evoque.
 • 2014 Range Rover Sport SVR.
  Land Rover Discovery Sport Tillförlitlighet

Vad är vanliga problem med Land Rover?

 1. Problem med luftfjädring.
 2. Elektriska problem och oljeläckage.
 3. Vattenläckor i soltaket.
 4. Fel på parkeringsbromsen.
 5. Problem med rattaraxeln.
 6. Fel på krockkuddar.

Är en Land Rover Discovery en bra bil?

Ja, Land Rover Discovery SUV är en bra bil. Discovery har kraftfulla turbomotorer, en bekväm körning och kan utföra terrängprestationer som få andra SUV:er i sin klass kan mäta sig med. Interiören i Discovery är förstklassig och har många användarvänliga funktioner samt gott om lastutrymme.

Vilken är bättre Discovery eller Range Rover?

Eftersom Discovery Sport är en liten SUV är den lättare att navigera i stadsområden. Range Rover Sport erbjuder fler standardfunktioner och har en större dragkapacitet. Den har en något högre bränsleekonomi. Båda SUV:erna finns tillgängliga hos Land Rover Huntington för Huntingtonförare.

Är Land Rover tillverkat av Toyota?

Nej, Land Rover ägs av Tata Motors Ltd, ett indiskt företag. Toyota äger en minoritetsandel i Tata Motors.

Har Land Rover Discovery uppvärmda säten?

Ja, Land Rover Discovery har uppvärmda framsäten. Den femsitsiga Discovery Sport är standard med partiell läderklädsel och åttavägs eljusterbara framstolar. Tillvalsuppgraderingar inkluderar läderklädsel, 10-vägs eljusterbara för framstolarna och uppvärmda och ventilerade bakstolar. En uppvärmd ratt är också tillgänglig.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts