Land Rover Discovery Sport Tillförlitlighet

Land Rovers Discovery är sportvarianten av Land Rover Discovery. Det är en kompakt lyxig crossover-SUV som tillverkas av Jaguar Land Rover. Den började tillverkas 2014 och fortsätter att tillverkas. Discovery Sport finns som SUV i 5-dörrarsmodell, med framhjulsdrift och fyrhjulsdrift.

Översikt

Discovery Sport 5-dörrars SUV ersatte Land Rover Freelander i Rover-bilparken. Den drivs av en rad 4-cylindriga bensin- och dieselmotorer. Den 3,0-liters fyrcylindriga Ingenium-dieselmotorn med fyra cylindrar är en av de finaste i sina varianter med utmärkt förfining. Motorn klarar av att producera 180 hästkrafter och hjälper Discovery Sport att nå 60 mph på cirka 7,8 sekunder. I Land Rover Discovery Sport finns det möjlighet till tredje sätesraden också, vilket kan vara bekvämt för barn.

Tillförlitlighet

När det gäller tillförlitlighetsbetyg är Discovery Sport bara rättvis. Trots att Discovery Sport erbjuder goda terrängegenskaper ligger Discovery Sport ganska långt ifrån andra lyxiga SUV:er. Enligt J.D. Power lyckas Land Rover Discovery sport bara få 67 av 100 poäng och rankas på 11:e plats i kompakta SUV, vilket är ganska genomsnittligt.

Säkerhet

Trots att SUV:er och andra fordon från Land Rover är lågt rankade i tillförlitlighetsbetyget lyckas de ändå få bra resultat i säkerhetsbetyget. Under Euro NCAP:s krock- och säkerhetstester lyckades Discovery Sport få maximalt femstjärnigt betyg.

Avskrivningsgrad

Det finns en anledning till Land Rovers dåliga tillförlitlighetsbetyg delvis på grund av avskrivningsgraden. Land Rover Discovery Sport 2020 Discovery har en förutspådd värdeminskning på 57 % efter fem års ägande, med ett sänkt återförsäljningsvärde på endast 20 621 dollar.

  Kia Spectra5 Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Precis som många andra lyxfordon är lyxbilarna från Land Rover också dyra att underhålla och kräver mer underhåll än vanliga SUV:er. Land Rover Discovery Sport har en genomsnittlig årlig underhålls- och reparationskostnad på cirka 2 709 dollar efter bara ett år.

FAQ

Hur många säten finns det i Discovery Sport?

Land Rover Discovery Sport är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för den här bilen är: Fyrhjulsdrift

Hur många hästkrafter har Discovery Sport och har den en turbo?

Discovery Sport har 246 hästkrafter och ett vridmoment på 269 lb-ft. Motorn är en Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,0 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Land Rover Discovery Sport?

71,8 kubikfot ( 2 033 m3 )

Hur stor markfrigång har Land Rover Discovery Sport?

8,3 tum ( 21,08 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Discovery Sport har 20 X 8 tums aluminiumhjul fram och 20 X 8 tums aluminiumhjul bak.

Är Discovery Sport värd pengarna?

Discovery Sport är en kraftfull prestandabil, men det finns vissa nackdelar. Den har färre funktioner, är dyr att underhålla och är inte lika prisvärd.

Vilken motor finns i Land Rover Discovery Sport?

Ingenium-dieselmotor. Den fyrcylindriga Ingenium-dieselmotorn på 2,0 liter Ingenium levererar klassledande vridmoment, effektuttag och förfining. Den har också lägre koldioxidutsläpp och bränsleförbrukning. Den EU6-kompatibla Ingenium-motorn för Discovery Sport kommer att erbjuda två effektutgångar: 150 hk och 180 hk.

  Jaguar E-Pace Tillförlitlighet

Är Discovery Sport snabb?

Discovery Sport är subtilt briljant och tar sig an tyskarna. Överraskande nog tar toppmodellen Discovery Sport automatmotor 8,9 sekunder för att klara sprinten 0-60 km/h jämfört med den manuella bilens 9,9 sekunder.

Är Discovery Sport AWD eller 4wd?

Discovery Sport levereras med fyrhjulsdrift. Det gör den idealisk för alla dina äventyr. Fyrhjulsdriften är ett bra alternativ för många sportbilar och ökar säkerheten eftersom den anpassar sig nästan omedelbart beroende på vägförhållandena.

Vad är skillnaden mellan Discovery och sport?

Interiörerna i Discovery och Discovery Sport jämförs. Den mest slående skillnaden mellan Discovery Sport och Discovery Sport är det stora inredningsutrymmet som Discovery Sport har. Discovery Sport är dock mer prisvärd.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts