Kräver Teslas mycket underhåll?

Precis som alla andra bilar måste Tesla underhållas för att kunna fortsätta att prestera på en mycket hög nivå. Om du misslyckas med att underhålla din Tesla kan det sluta med kostsamma reparationer. Men behöver Teslas mycket underhåll?

Nej, Tesla kräver inte mycket underhåll. Till skillnad från bilar med förbränningsmotor (ICE) har Teslas färre rörliga delar, vilket innebär att endast en handfull saker kan gå fel. Teslas behöver inte oljebyte, byte av bränslefilter, utsläppskontroller eller ens byte av tändstift. Därför är de lättare att underhålla.

Liksom de flesta elbilar har Tesla mindre än 20 rörliga delar, medan ICE-bilar har mer än 2 000 rörliga delar. Dessutom använder Tesla regenerativ bromsning som återför energi till batteriet, vilket minskar slitaget på bromsarna. Som ett resultat av detta behöver du inte oroa dig för att byta ut dina bromsar efter en kort tid.

Vad ingår i Teslas underhållstjänst?

Tyvärr har Tesla ingen specifik underhållstjänst eller schema. Trots detta rekommenderar Tesla sina kunder att gå på service när de når 12 500 miles eller årligen. Servicen omfattar vanligtvis inspektion av däckens kondition, övervakning av hjulinställning, byte av luftfilter i kupén, byte av batterier till nyckelknippan och vindrutetorkare.

Alla ovanstående delar har sitt rekommenderade schemalagda underhåll. Till exempel bör kolluftfiltret i en Tesla Model 3 och Y bytas ut vartannat år. Å andra sidan bör samma kolluftfilter i Tesla Model S och X bytas ut vart tredje år.

Om din Tesla har ett HEPA-filter rekommenderas att det byts ut vart tredje år. Andra tjänster som bromsvätsketest bör göras vartannat år, däckrotation och hjuljustering bör göras var 6 250 mil och luftkonditionering bör göras vart tredje till sjätte år beroende på Tesla-modell.

  Kommer en Tesla att hålla i 10 år?

Vilken Tesla-modell har flest problem?

Tesla Model 3 har flest problem. Överraskande nog är det också den mest tillförlitliga Tesla-modellen. Enligt Consumer Reports är Tesla Model 3 en av de mest tillförlitliga lyxbilarna på marknaden. Den rapporterar dock fler problem än Tesla Model S och Model X.

Tesla Model 3 har problem som rost, panelsprickor, dålig lackering, fel på pekskärmen och suddig backkamera. De flesta av dessa problem är dock inte särskilt allvarliga och kan åtgärdas hos Tesla. Men när det gäller övergripande underhåll är Tesla Model 3 bäst eftersom den också är billigare att underhålla än andra Tesla-modeller.

Vilken Tesla modell är den dyraste att underhålla?

Det kommer inte som någon överraskning att den dyraste Tesla-modellen också är den dyraste att underhålla. Tesla Model S är den dyraste Teslaen att underhålla. Detta beror på dess avancerade funktioner och teknik. I genomsnitt måste du spendera cirka 290 dollar för att underhålla din Tesla årligen.

Trots att Teslas är några av de billigaste bilarna att underhålla kan den kostnaden snabbt stiga om din bil utvecklar ett allvarligt problem eller om den är inblandad i en olycka. En av de viktigaste anledningarna till att Teslas är ganska kostsamma att underhålla är på grund av de högteknologiska funktioner som den har.

FAQ

Får jag Tesla Maintenance Plan om jag köper en begagnad Tesla?

Se till att be säljaren av den begagnade Tesla att överföra den outnyttjade delen av hans eller hennes Tesla Maintenance Plan som en del av försäljningen. Observera att Tesla Maintenance Plan endast kan överföras till en ny ägare när bilägarskapet överförs via Tesla.

  Är en Tesla en bra första bil?

Är Teslas dyra att reparera?

Kostnaden för att reparera en Tesla är mycket billigare än andra lyxbilar. Detta beror på att Tesla är en helt elektrisk bil med färre saker att oroa sig för. Icke desto mindre tenderar Tesla att bli dyrare när bilen blir äldre eftersom vissa större delar måste bytas ut.

Delar som syrgassensorer kostar dig över 400 dollar, hjullager kostar dig cirka 390 dollar och bromskaliper kostar dig cirka 500 dollar. Det är viktigt att veta att dessa kostnader varierar beroende på vilken Tesla-modell du har.

Kan jag säga upp min Tesla-underhållsplan när som helst?

Ja, det kan du. Du behöver bara begära att säga upp din underhållsplan när som helst när du känner för det, så får du en återbetalning för de återstående årliga serviceinspektionsintervallen. Kontrollera instruktionerna i villkoren för din underhållsplan för ytterligare information.

Förfarandet för att säga upp din Tesla Maintenance Plan är enkelt. Du kan göra det genom att kontakta ditt lokala Tesla Service Center eller ta kontakt med Tesla med formuläret för uppsägning av underhållsplan. Innan du skickar in formuläret ska du se till att det har en våt signatur och inte ett elektroniskt signerat formulär.

Varför är Teslas inte effektiva i extremt kallt och varmt väder?

Teslas är inte effektiva i kallt eller varmt väder på grund av de temperaturer som de fungerar i. För att en Tesla ska fungera korrekt krävs optimal temperatur. Så när det är så kallt ute får det bilen att använda mycket ström för att värma upp batteriet och värma upp kupén.

  Fungerar Tesla Smart Summon?

Om det tvärtom är extremt varmt ute kommer bilen att använda en del ström för att hålla hytten sval också. Kallt väder har dock större inverkan på Tesla-batteriet än när det är varmt väder. För utmärkta prestanda ska du alltid se till att bilen körs vid rätt temperatur.

Behöver jag ta min bil till ett Tesla-servicecenter?

Nej, det behöver du inte. Men om du bestämmer dig för att ta din Tesla till en icke-Tesla-verkstad för reparation eller underhåll kan du äventyra din garanti om något går fel. Dessutom är det väldigt enkelt att boka ett servicebesök eftersom du kan göra det via Tesla-appen. Men om det handlar om att uppdatera programvaran behöver du inte besöka Teslas servicecenter.

Slutsats

Tesla kräver inte mycket underhåll som bränsledrivna fordon. Tack vare de färre rörliga delarna som den har. Ändå kan Teslas vara dyra att underhålla när de utvecklar ett allvarligt problem eller när bilen skadas. Teslas delar är dyra och det kommer att kosta dig mycket.

På det hela taget är det billigt att underhålla en Tesla och du kommer inte att få många problem som med lyxbilar från Mercedes, BMW eller Audi. Men precis som alla bilar måste du underhålla din bil ordentligt och få den servad enligt tillverkarens rekommendationer.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts