Köpa en begagnad Kia EV6 – saker att kontrollera

Kia EV6 är en av de mest högpresterande, effektiva, rymliga och praktiska bilarna i sin klass. Trots att den matchar sina rivaler i denna kategori är denna elbil mycket billigare än de flesta av sina konkurrenter. Men vilka saker bör du kontrollera när du köper en begagnad Kia EV6?

Saker att kontrollera innan du köper en begagnad Kia EV6 är modellår, interiör och exteriör, körsträcka, säkerhetsfunktioner, mekanikinspektion och fordonshistorik. Att kontrollera dessa saker hjälper köparen att veta om bilen är värd att köpa eller inte.

Vad ska man kontrollera innan man köper en begagnad Kia EV6?

Modellår

Mest tillförlitliga modellår

Kia EV6 har bara tillverkats i två år, men alla årsmodeller är inte särskilt tillförlitliga. Med det sagt är det mest pålitliga Kia EV6-modellåret 2023-modellen. Denna bil är mycket pålitlig med några få problem. Tillverkaren gjorde många förbättringar från basmodellåret, vilket gör att denna bil är mer pålitlig än sin föregångare.

Minst tillförlitliga modellår

Med bara två årsmodeller på marknaden är det lättare att säga vilken årsmodell som är mer tillförlitlig än den andra. Som de flesta första bilar har 2022 Kia EV6 något fler problem. Detta betyder dock inte att denna bil inte är pålitlig. Kia EV6 2022 är fortfarande mer tillförlitlig än de flesta bilar, även om den har fler problem än sina syskon.

Status för exteriören

När du är klar med att titta på modellår är det också viktigt att titta på bilens exteriör. Några av de saker du bör titta efter är problem med ramen, lackskador, rost, däckens skick och bilens batteri. Detta hjälper dig att veta om bilen var ordentligt underhållen eller inte. Om någon av delarna är skadade eller i dåligt skick bör ägaren byta ut eller reparera dem innan bilen hämtas.

  Vanliga problem med Kia Sportage

Interiörens skick

Även om det är en bra idé att ta en närmare titt på bilens exteriör, bör du också titta ordentligt på bilens interiör. Kontrollera klädseln och se till att den är i gott skick. Kontrollera också att alla infotainmentfunktioner och knappar i bilen fungerar som de ska. Dessutom bör du kontrollera elektroniken i kupén och se till att den fungerar som den ska.

Säkerhet och säkerhetsfunktioner

En annan sak som du bör kontrollera när du köper en begagnad Kia EV6 är de säkerhets- och skyddsfunktioner som bilen levereras med. Alla modeller har till exempel automatisk nödbroms, filhållningsassistent och intelligent hastighetsbegränsningsassistent. Men om du vill ha mer avancerade säkerhetsfunktioner som kollisionsvarnare för döda vinkeln och varning för korsande trafik bakifrån, kan du behöva välja mer avancerade trimalternativ.

Körsträcka

En annan viktig sak att titta på när du väljer en begagnad Kia EV6 är körsträckan. Bilens körsträcka är viktig eftersom den hjälper dig att avgöra när du kan börja förvänta dig vissa problem. Dessutom, ju mer körsträcka, desto billigare blir bilen. Elbilar med längre körsträcka tenderar att ha svagare batterier eftersom de också har fler laddningscykler.

Mekanisk inspektion

Om du tror att du har fått tag på din drömbil bör du besöka en professionell mekaniker för en kontroll. Detta är viktigt eftersom de kan hitta eventuella underliggande problem eller områden som kan vara problematiska i framtiden.

  Är Kia Seltos en bra bil?

Fordonshistorik

Slutligen är det viktigt att gå igenom fordonets historik eftersom det hjälper dig att veta om bilen har haft några större reparationer eller varit inblandad i en allvarlig olycka. Undvik alltid bilar som har varit med om en olycka eftersom de kan ha några underliggande problem som kan dyka upp när du minst anar det.

FAQ

Är Kia EV6 värd att köpa?

Det beror på vad du är ute efter. Om du är ute efter en pålitlig, modern, rymlig och körglad bil kommer du att gilla Kia EV6. Men om du letar efter en lyxig, snabbare och högpresterande bil bör du leta någon annanstans.

Hur pålitlig är Kia EV6?

Kia EV6 är en av de fem mest tillförlitliga kompakta crossover-SUV-elbilarna på marknaden enligt de flesta tillförlitlighetsmyndigheter. Till exempel har Consumer Reports gett 2022 Kia EV6 en hög poäng på 84 poäng av 100. Detta innebär att denna bil är mycket pålitlig och en av de bästa i sin klass.

Hur många mil håller Kia EV6?

Liksom andra Kia-bilar förväntas Kia EV6 också hålla eftersom den är tillverkad av kvalitetsmaterial och delar. Som med alla Kia EV-bilar har EV6 en batterigaranti på 10 år eller 100 000 mil. Så med rätt skötsel och underhåll bör Kia EV6 hålla mellan 300 000 och 500 000 mil.

Vilka är de vanligaste problemen med Kia EV6?

Kia EV6 må vara en modern, elegant, pålitlig och sofistikerad crossover-SUV, men den har också flera problem. Några av de vanligaste problemen med Kia EV6 är bränsle-, broms-, laddnings-, värme-, luftkonditionerings-, elsystem- och ytterbelysningsproblem.

  Kia Rondo Tillförlitlighet

Är det dyrt att underhålla Kia EV6?

Nej, det är inte dyrt att underhålla Kia EV6. I genomsnitt kommer det att kosta cirka 474 USD per år att underhålla Kia EV6. Detta är under branschgenomsnittet, vilket gör denna bil billigare att underhålla. Dessutom har många tillförlitlighetsbyråer gett denna bil ett högt betyg eftersom den registrerar några av de minsta problemen.

Slutsats

Nu när du vet några av de saker som du bör kontrollera i en begagnad Kia EV6, bör det inte vara ett problem att välja en pålitlig och hållbar Kia EV6-modellår. Några av de saker som du bör kontrollera är modellårets tillförlitlighet, bilens interiör och exteriör, körsträcka, säkerhets- och säkerhetsfunktioner, historia och inspektion.

Sammantaget är Kia EV6 fortfarande en ny modell på marknaden med få begagnade bilar. Oavsett är det fortfarande en av de finaste och mest pålitliga kompakta crossover-SUV: erna på marknaden. Kia EV6 2023 är det mest pålitliga modellåret, medan Kia EV6 2022 är det minst pålitliga modellåret.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts