Kan BMW använda Tesla Supercharger?

Precis som Tesla erbjuder BMW också elbilar. En av de mest populära elbilarna från BMW är BMW i3. Även om BMW tillverkar elbilar har företaget inte ett väl utbrett supercharger-nätverk som Tesla. Men kan BMW använda Teslas supercharger?

Nej, BMW kan inte använda Teslas höghastighetssuperladdare. Detta beror på att superladdare endast är avsedda för Tesla. Dessutom använder superladdare en annan kontakt och en annan laddningsspänning. Dessutom kommunicerar Teslas superladdare med bilen för att se till att den har tillstånd att ladda där.

Så även om du har en adapter som passar i Teslas superladdningsnätverk kommer den inte att ge någon laddning. Tvärtom kan Tesla ladda vid alla andra elektriska laddningsstationer med rätt adapter.

Du kan dock ladda din BMW vid en Tesla destinationsladdningsstation om du har rätt adapter. I USA behöver du en J1772-adapter, medan du i Europa behöver en CCS-adapter.

Även om Tesla inte tillåter andra bilar att använda Teslas Supercharger-nätverk är detta på väg att ändras. Nyligen meddelade Tesla att andra bilar kommer att börja använda Teslas Superchargers. Just nu har Tesla börjat med ett pilotprogram i Nederländerna.

Det nya programmet kommer att testas på 10 olika platser i Nederländerna. Så icke-Tesla EVs kommer att börja ladda sina bilar snabbt och bekvämt med hjälp av Teslas Supercharger-nätverk i Nederländerna. Några av platserna är Zwolle, Duiven, Naarden, Meerkek, Hengelo och många andra.

Hur får icke-Tesla-bilar tillgång till en Tesla supercharger?

Det nya programmet för Teslas laddare för bilar som inte är Tesla-bilar fungerar enkelt. Intresserade användare måste ladda ner Tesla-appen för att kunna använda laddningsstationen. För att denna tjänst ska fungera för icke-Tesla-bilar måste elbilen ändå ha det kombinerade laddningssystemet (CCS).

  BMW ix3 VS Tesla Model Y - Vilken är bäst?

Det kombinerade laddningssystemet är den europeiska standarden för laddning av elbilar, som använder combo 1- och combo 2-kontakter för att leverera en effekt på upp till 350 kW. Några av de bilar som har detta system är BMW, Mercedes-Benz, Volkswagen (Audi & Porsche) och Ford.

Till skillnad från Teslas destinationsladdningsstationer kräver det nya programmet inte att bilar som inte tillhör Tesla använder adaptrar med liknande kontakter. Så länge bilen har ett kombinerat laddningssystem kan den ladda vid ett Tesla supercharger-nätverk.

Hur mycket kommer icke-Tesla EV:s att debiteras för att använda Teslas superladdare?

Icke-Tesla-förare kommer att debiteras en extra kostnad för att använda Teslas superladdare. Icke desto mindre kommer priset för att ladda din EV att sänkas om du skaffar ett laddningsmedlemskap. Normalt tar Tesla ut cirka 0,25 dollar per kW. Bilar som köpts före januari 2017 laddar dock gratis i Teslas superladdare.

Har BMW ett eget nätverk för superladdare?

Nej, BMW har inget eget nätverk för superladdare. Företaget har dock samarbetat med flera bilmärken för att bygga superchargernätverk runt om i Europa. BMW är en av initiativtagarna och grundarna till det gemensamma företaget IONITY, som bygger laddningsstationer runt om i Europa.

Observera att dessa laddningsstationer byggs längs Europas motorvägar för att leverera höghastighetsladdning. Andra bilmärken som är medlemmar i IONITY Joint Venture är Mercedes-Benz, Volkswagen AG och Ford.

Hur många laddningsstationer har Tesla?

Tesla kan skryta med över 30 000 plus superladdningsstationer runt om i världen. Detta inkluderar Nordamerika, Europa och Asien. Nordamerika har det största antalet superladdare. Dessutom äger och driver Tesla det största och snabba laddningsnätverket runt om i världen.

  Det bästa kylmedlet för BMW

FAQ

Kan Teslas laddare användas av andra bilar?

Det beror på laddaren. Om det är Teslas höghastighetsnätverk för superladdare kan detta endast ladda Tesla-bilar. Om det däremot är en Tesla destinationsladdare kan den här laddaren ladda bilar som inte är Tesla-bilar. Trots detta måste du ha en adapterkontakt som är kompatibel med Tesla-laddaren.

Teslas laddningsstationer kanske inte stöder andra bilar för tillfället, men detta kommer snart att ändras. Detta beror på att Tesla har startat ett program för att testa hur andra bilar kan använda Teslas höghastighetsladdningsstationer mot en extra kostnad.

Vad är skillnaden mellan CCS- och CHAdeMO-laddningssystem?

Först och främst är detta två olika laddningssystem från olika regioner. CCS är en europeisk standard, medan CHAdeMO är en japansk standard. För det andra tillåter CCS AC/DC-laddning via samma port, medan CHAdeMO har en separat port för AC-laddning.

Dessutom varierar dessa två laddningssystem också i hastighet. Det kombinerade laddningssystemet kan ladda med hastigheter på upp till 350 kW, medan CHAdeMO endast kan ladda med hastigheter på upp till 50 kW. CCS laddar alltså snabbare än CHAdeMO.

Är BMW bättre än Tesla?

Det beror på vad du letar efter. Om du vill ha komfort och bättre hantering är BMW bättre än Tesla. Men om du vill ha fart och prestanda har Tesla ett övertag över BMW. När det gäller tillförlitlighet är Tesla också bättre.

När det gäller priset är BMW något dyrare än Tesla. Till exempel kostar BMW i3 cirka 45 400 dollar, medan Tesla Model 3 kostar cirka 39 00 dollar. Å andra sidan kostar BMW i8 cirka 147 500 dollar, medan Tesla Model S kostar cirka 96 500 dollar.

  Vilken är den mest pålitliga BMW-modellen?

Är BMW:s elbilar lika bra som Teslas?

Nej, BMW:s elbilar är inte lika bra som Teslas elbilar. Till att börja med har Teslas elbilar en utmärkt räckvidd än BMW:s elbilar. Dessutom har Teslas elbilar mer avancerad teknik än BMW:s elbilar. Dessutom är Teslas batterier mer hållbara än BMW:s batterier.

Vad gör att Tesla Supercharger laddar en bil så snabbt?

Det beror på de kemiska och fysiska förändringarna inuti battericellerna. Dessutom är Teslas teknik för kontroll av snabbladdning skapad för att hålla bilens batteri säkert och för att bevara maximal cellkapacitet.

Sammanfattning

För närvarande kan en BMW inte använda en Tesla superladdare. Detta kommer dock att ändras snart eftersom Tesla har startat ett program för att se hur bilar som inte är Tesla-bilar kan ladda från en höghastighets-Tesla Supercharger. Pilotprogrammet praktiseras i Nederländerna.

För att icke-Tesla EV-bilar ska kunna använda en Tesla supercharger måste föraren ladda ner Tesla-appen. Dessutom kommer användningen av superchargern att locka till sig en extra kostnad. Men personer som kommer att önska att få lägre avgifter kommer att behöva gå med i Teslas laddningsmedlemskap.

Trots att Teslas superladdare inte tillåter bilar från andra tillverkare än Tesla att ladda från dem kan förare som inte är Tesla-förare använda Teslas destinationsladdare för att ladda sina bilar. Allt de behöver är rätt adapterkontakt.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts