Kan du använda en hundkorg i bilen?

Att resa med sin hund verkar vara en bra idé, men innan du bestämmer dig för att ge dig ut på en sådan resa måste du komma ihåg att det är extremt farligt att bara låta hunden gå lös i bilen För att undvika att något sådant händer, se till att du säkrar din hund ordentligt och följer några användbara tips på vägen.

Du bör alltid prioritera säkerheten för dig själv, dina passagerare och din hund. Som sådan är det viktigt att hitta en lämplig hundkista. Även om du kan välja en massa olika selar och bagagebeskydd är en hundkista förmodligen den bästa idén om din hund inte är för stor.

Med det sagt, om du äger en större hund är det bättre att köpa en hatchback och använda en särskild bagagerumsavdelare eller ett hundspecifikt selebälte. I början kan det vara lite utmanande för hunden, särskilt om du ger dig iväg på en längre resa.

Men efter ett tag bör din hund bli lite mer bekväm inne i lådan. Innan du köper en hundkista ska du se till att kistan är tillräckligt stor så att hunden kan sitta och vända sig bekvämt, mindre än så är ett nej.

Hur man reser med en hund

Innan du börjar fästa lådan i bilen ska du se till att din hund är bekväm och att den har tillräckligt med utrymme i lådan. Du bör placera lådan i specifika områden så att lådan inte kan rulla runt i interiören.

En hundkorg kan placeras antingen på baksätet eller i bagageutrymmet. Allt beror på hur bekväm hunden är och vilken typ av bil du kör. Om du till exempel kör en sedan ska du aldrig placera din kasse i bagageutrymmet, om du äger en hatchback/estat kan du placera kassen i bagageutrymmet.

  Är det bättre för bilen att parkera i ett garage?

Det enklaste och mest bekväma sättet att säkra din hund är att sätta upp en särskild skiljevägg mellan bagageutrymmet och baksätet. Om din hund är för stor kan du till och med låta den ströva runt lite i bagageutrymmet, men se till att skiljeväggen är stabil och ordentligt ansluten.

Som tidigare nämnts är sedans inte utformade för att följa med en hund inne i bagageutrymmet, och det bästa sättet att transportera hunden inne i en sedan är att använda en hundkorg. Försök att välja en kasse av högre kvalitet, placera den på baksätet och spänn fast den med hjälp av säkerhetsbältet.

Få hunden att känna sig bekväm

En viktig aspekt för en stressfri resa är en avslappnad hund. Och om du vill att din hund ska vara avslappnad under en långresa finns det ett par tips som kan hjälpa dig på vägen. Om du tränar dina hundar att använda en kasse medan de är små, bör det gynna dig när de blir äldre.

Hundar gillar inte att känna sig instängda, och därför bör lådan vara tillräckligt stor. Dessutom bör lådan också vara luftig och full av ljus. Du kan också träna med hunden genom att regelbundet ta korta turer i grannskapet med hunden i lådan.

Om du gör detta under några veckor kommer din hund så småningom att bli mer avslappnad. Det är viktigt att din hund tycker att lådan är något av ett skydd, så försök att göra den bekvämare genom att använda hundvänliga tyger och leksaker som inte kan kväva eller skada hunden under resan.

  Vilket är det säkraste sättet för en hund att resa i en bil?

Säkra lådan

Du kan fästa lådan i bagageutrymmet eller på baksätet beroende på hundens och lådans storlek. Om du äger en större hund ska du försöka att inte klämma in lådan i baksätet eftersom det är viktigt att hunden har tillräckligt med utrymme för att kunna vända sig om och ställa sig upp i lådan.

Att placera en stor låda på baksätena kan också vara farligt och den kan blockera din sikt, vilket båda alltid bör undvikas. Om du säkrar en mindre hund bör det räcka med säkerhetsbälten i baksätet. Allt du behöver göra är att trä säkerhetsbältet genom de särskilda säkerhetsremmarna på lådan och ansluta spännet.

Om du placerar lådan i bagageutrymmet ska du se till att bagageutrymmets foder inte är alltför halt. Se också till att du binder fast lådan med hjälp av fästkrokar som vanligtvis finns i bagageutrymmena i alla nyare bilar nuförtiden. Kontrollera säkerhetsbältena och alla fästband innan du åker på resa och varje gång du åker på resa.

FAQ-avsnittet

Hur reser man med en katt?

Om du reser i en bil är det bästa alternativet i 99 % av situationerna att använda en särskild kattkista. Se till att du packar alla nödvändiga förnödenheter i förväg och att katten får mat minst några timmar före resan.

Om du ska åka flyg finns det två sätt för din katt att resa på. Antingen med dig inne i kabinen vilket vanligtvis är mycket dyrare jämfört med att placera katten i lastutrymmet. Det är också värt att nämna att många flygbolag inte tillåter några husdjur inne i kabinen förutom några få medicinska undantag.

  Vilka bilar är lätta att ta sig in och ut ur för seniorer?

Är det olagligt att resa med en obegränsad hund?

I vissa länder är det inte lagligt tillåtet att resa med en hund som strövar fritt i bilen, och logiken bakom detta är enkel. Många olyckor har visat att ohållna hundar kan göra stor skada, särskilt om hunden är större.

Dessutom kan hundar distrahera dig från körningen, och detta är en vanlig orsak till att många hundrelaterade bilolyckor inträffat. Därför är det mycket tillrådligt att du säkrar din hund när du reser, och det finns många olika sätt man kan göra det på.

Vad ska jag aldrig göra när jag reser med en hund?

Först och främst ska du inte lämna hunden i bilen en varm sommardag. Temperaturen i en bil kan bli otroligt hög väldigt snabbt, så även om du lämnar hunden i bilen, se till att luftkonditioneringen är på.

Du bör dessutom aldrig mata hunden under resan, eftersom det kan öka risken för kvävning avsevärt. Du bör inte heller släppa din hund genom ett öppet fönster eftersom skräp kan flyga in i hundens ögon och orsaka stora skador.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts