Jaguar XF Tillförlitlighet

Jaguar XF finns i två varianter, en 4-dörrars limousine och en 5-dörrars kombi. Det är en lyxbil i mellanstorlek som började tillverkas redan 2007 och fortsätter att tillverkas.
Lyxsedaner är generellt sett dyrare, men Jaguar XF är mer prisvärd än många av sina konkurrenter.

Översikt

Jaguars sportlimousin XF är Jaguars mest avancerade, effektiva och raffinerade fordon. Med två kraftfulla motorer och god bränsleekonomi erbjuder XF mycket att välja mellan. Interiören i denna Jaguar är rymlig och bekväm och är utrustad med ett nytt och förbättrat infotainmentsystem. Lyxsedanen kan fås med olika motoralternativ, bland annat 2,0-liters turboladdad Ford Eco-boost I4, 3,0-liters komprimerad Jaguar AJ126 och den mest kraftfulla 5,0-liters komprimerad Jaguar AJ133S V8. 2,0-litersmotorn producerar 246 hästkrafter med ett åttaväxlat automatiskt växellådesystem.

Tillförlitlighet

Enligt Driver Power presterar Jaguar konsekvent bättre än Audi, BMW och Mercedes. Med en solid 12:e plats av 30 tillverkare överträffade Jaguar sina premiumkonkurrenter, medan dess XF före faceliftet hamnade på en respektabel 47:e plats av 100 fordon. Bland lyxiga mellanstora bilar är Jaguar XF:s tillförlitlighetsbetyg 3,0 av 5,0.

Säkerhet

Jaguar XF är utrustad med alla säkerhetsfunktioner som en lyxsedan behöver. Den har ett totalbetyg på 32,38 av 37 av ANCAP:s testbetyg. Fordonet är standardutrustat med dubbla krockkuddar fram, sidokrockkuddar och huvudskyddande sidogardiner. Dessutom ingår ABS, elektronisk bromskraftsfördelning (EBD) och elektronisk stabilitetskontroll (ESC) som standardutrustning.

Avskrivningsgrad

När det gäller avskrivningsgraden och återförsäljningsvärdet för ett fordon finns det många aspekter att se fram emot. Bilföretag och köpare ser dock fortfarande upp till en prognostiserad avskrivningsgrad för sitt fordon för att förstå dess tillförlitlighet och framtid. En Jaguar XF kommer att ha en värdeminskning på cirka 61 procent efter fem års användning.

  Jaguar F-Pace Tillförlitlighet

FAQ

Är Jaguar XF en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Jaguar XF är en bil med bakhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Jaguar XF?

Jaguar XF är en bil med 5 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Bilar i mellanstorlek

Vad är hästkrafterna i en Jaguar XF och har den en turbo?

Jaguar XF har 247 hästkrafter och ett vridmoment på 269 lb-ft. Motorn är en Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,0 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Jaguar XF?

10,5 kubikfot ( 0,297 m3 )

Hur stor markfrigång har Jaguar XF?

5,3 tum ( 13,46 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Jaguar XF har 19 X 8 tums aluminiumhjul fram och 19 X 8 tums aluminiumhjul bak.

Vilka är de vanligaste problemen med Jaguar XF?

Detta är de 11 vanligaste problemen med Jaguar XF (alla versioner)

  • Den har defekta slangklämmor.
  • Lätt att spräcka legeringshjul.
  • Airbags kan vara felaktiga.
  • Vindrutetorkarbladen är mycket ömtåliga.
  • Instrumentklustret fungerar dåligt.
  • Fjädringen är bullrig och klumpig.
  • Det elektriska systemet är frustrerande instabilt.

Varför är begagnade Jaguars så billiga?

Många av dem var leasade i 3-4 år. Detta, tillsammans med osäkerheten om Fords planer (rykten om att den ska upphöra) och Jaguars varumärke (de sålde det), ger inte höga återförsäljningsvärden.

Har Jaguar XF en Ford-motor?

Ja, den använder samma motor som Ford. Jaguar XF har äntligen fått den fyrcylindriga 2,2-liters dieselmotor som den har letat efter. Det är den nya Ford/ PSA-motorn, som kan ses i Mondeo eller Peugeot 508, men modifierad för nord-sydlig installation så att bakhjulen vänder.

  BMW 3-serie Tillförlitlighet

Vilken är bättre Jaguar XE eller XF?

Du kommer att kunna jämföra de två bilarna sida vid sida. Skillnaderna i deras storlekar är en återspegling av styrkorna hos varje fordon. XE är lättare och mindre, och den är perfekt för dem som vill ha sportiga men ändå effektiva prestanda. XF tillför lyx, komfort och interiörutrymme till denna sportbilskänsla.

Underhåll och kostnader

Plakettpriserna avgör inte ensamma hur mycket en bil kostar att äga. Det är också viktigt att ta hänsyn till underhålls- och reparationskostnader. Kostnaderna för bilunderhåll för Jaguar XF ligger på cirka 1 066 dollar per år.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts