Jaguar XJ Tillförlitlighet

Jaguar XJ är en mellanstor lyxbil som tillverkades av Jaguar Motors från 1968 till 2019, varefter den lades ned. Från 1970-talet var Jaguar XJ Jaguars flaggskepp 4-dörrars. Det var också den sista ursprungliga Jaguar-limousinen som hade bidrag från företagets grundare; Sir Willian Lyons.

Översikt

Jaguar XJ har en kraftfull motor och en bekväm lyxkörning att erbjuda sina ägare. När det gäller motorerna har XJ en 3,0 l komprimerad AJV6 och en 5,0 l AJ Gen III V8 i bensinvarianten och en 3,0 l Ford AJD twin-turbo V6-motor med dubbla turboaggregat i dieselvarianten. Den mellanstora lyxbilen har bakhjulsdrift med 6-växlad automatlåda fram till 2013 som senare omvandlades till ett 8-växlat automatlådesystem.

Tillförlitlighet

När det gäller tillförlitlighet får Jaguar XJ betyget 2,5 av 5,0, vilket placerar den på 19:e plats av 30 för fullstora lyxbilar. XJ ger mer utrymme än XF på grund av sin fullstora layout jämfört med XF. Förutom att den har bättre vägegenskaper har dess fjädring och hantering också anpassats för komfort istället för sportiga prestanda. XJ är det perfekta valet för dem som vill ha en lugn och lättsam körning.

Säkerhet

Euro NCAP har inte testat Jaguar XJ, men den kommer troligen att få hela fem stjärnor på grund av dess omfattande säkerhetsfunktioner, bland annat åtta krockkuddar, elektronisk stabilitetskontroll, traktionskontroll, en pop-up-huv och en stötfångare som kan skydda fotgängare från skador.

Avskrivningsgrad

Enligt AutoPadre förväntas avskrivningsgraden på en Jaguar XJ från 2019 vara 30 % efter fem år. Efter fem år förväntas dess värde minska från 57 441 till 40 209 dollar, en minskning på cirka 17 232 dollar. Avskrivningsgraden för XJ är då något lägre än XJ och XE.

  BMW X5 M Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Det krävs i genomsnitt 416 dollar för att underhålla och reparera en Jaguar XJ, med uppskattningar som varierar från 95 dollar till 3249 dollar, beroende på vem du anlitar. Beroende på fordonets läge, skick och hastighet kan underhålls- och reparationskostnaderna variera.

FAQ

Är Jaguar XJ en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Jaguar XJ är en bil med bakhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Jaguar XJ?

Jaguar XJ är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Stora bilar

Vad är hästkrafterna i en Jaguar XJ och har den en turbo?

Jaguar XJ har 470 hästkrafter och ett vridmoment på 424 lb-ft. Motorn är en Intercooled Supercharger Premium Unleaded V-8 med en cylindervolym på 5,0 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Jaguar XJ?

16,9 kubikfot ( 0,479 m3 )

Vilken typ av hjul har den?

Jaguar XJ har 20 X 9 tums aluminiumhjul fram och 20 X 10 tums aluminiumhjul bak.

Vilka problem har Jaguar XJ?

  • Dålig motorprestanda.
  • Överhettning.
  • Felaktigt tak (alla cabrioleter)
  • Brinnande lukt.
  • Fönstren slutar röra sig.
  • DSC-varningslampa.
  • Framdörrar skramlar.
  • DPF-varningslampa.

Hur många mil håller en Jaguar XJ?

Jaguarer håller i 125 000 till 150 000 mil. Det är en bra investering eftersom du sannolikt kommer att köra 200 000 mil.

Vilken är bäst Jaguar XF eller XJ?

På grund av sin fullstora layout erbjuder XJ mer utrymme än sin motsvarighet XF. XJ är också bekvämare på vägarna eftersom fjädringen och styrningen är inställd på komfort snarare än sportiga prestanda. XJ är för dem som vill ha en lugn och lättsam körning.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts