Jaguar XF Sportbrake Tillförlitlighet

Sportbrake är en ny variant av Jaguars XF-modellserie för 2017. Jaguar introducerade ursprungligen Sportbrake som en 2012 års modell på första generationens XF. Liksom originalet ska denna vagn lägga till både kantstensattraktion och praktiska egenskaper till XF-limousinen samtidigt som den får in ännu mer utrymme på ett mindre fotavtryck än den tidigare modellen.

Översikt

Jaguar XF sportbroms erbjuder en ganska bra hantering än den vanliga XF-modellen. Motorutbudet består av en D200 2,0-liters fyrcylindrig diesel som ger 201 hästkrafter och en bensin 2,0-liters enhet som ger 247 hästkrafter (P250) eller 296 hästkrafter (P300). Standard är en åttaväxlad automatisk växellåda och det finns ett val mellan bak- och fyrhjulsdrift.

Tillförlitlighet

XF Sportbrake var den modell som hade flest problem i Driver Powers undersökning, med över 30 % av ägarna som upplevde problem med sina bilar. Med massor av modellproblem har XF Sportbrake ett lågt tillförlitlighetsbetyg jämfört med andra märken med fordon av liknande modell.

Säkerhet

Jaguar XF Sportbrake har också ett ganska bra säkerhetsbetyg precis som originalvarianten av Jaguar XF med ett fullt femstjärnigt betyg av Euro NCAP-betyget i slutet av 2015. Förutom sex krockkuddar, backkamera, Lane Keep Assist, Blind Spot Monitor, Emergency Braking och Rear Traffic Monitor har bilen även en Driver Condition Monitor.

Avskrivningsgrad

Vanligtvis är avskrivningsgraden och återförsäljningsvärdet för fordon från Jaguar Cars genomsnittliga i förhållande till andra märken. Med tre år och 36 000 mil kommer XF Sportbrake att behålla mellan 45 och 49 procent av sitt värde, vilket liknar BMW 5 Series Touring, dock strax under Mercedes E-klass Estate.

  Jaguar XKR / XKR-S Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Den sista faktorn som påverkar tillförlitligheten hos en bil av vilken modell som helst är dess underhålls- och reparationskostnader. Kostnaden för att underhålla och reparera en Jaguar XF Sportbrake under de första 10 åren av ägande är cirka 12 187 dollar. Detta är betydligt högre än den genomsnittliga kostnaden för att underhålla och reparera lyxsedaner. Dessutom finns det 35,67 % chans att en XF Sportbrake kommer att behöva större reparationer under den tiden.

FAQ

Är Jaguar XF Sportbrake en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Jaguar XF Sportbrake är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Jaguar XF Sportbrake?

Jaguar XF Sportbrake är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Fordbilar: Fordbilar med en storlek av mellanstorlek.

Vad är hästkrafterna i en Jaguar XF Sportbrake och har den en turbo?

Jaguar XF Sportbrake har 296 hästkrafter och 295 lb-ft vridmoment. Motorn är en Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,0 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stor markfrigång har Jaguar XF Sportbrake?

4,1 tum ( 10,41 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Jaguar XF Sportbrake har 19 X 8 tums aluminiumhjul fram och 19 X 8 tums aluminiumhjul bak.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts