Hyundai Tucson Tillförlitlighet

Hyundai Tucson

Ett annat pålitligt fordon bland Hyundais SUV:er är Tucson. Den 5-dörrars kompakta crossover-SUV:n är uppradad efter Santa Fe. Tucson är Hyundais mest sålda SUV-modell med över 7 miljoner sålda fordon globalt sedan 2004.

Översikt

Den nuvarande generationen av Hyundai Tucson är en 5-sitsig 4-cylindrig bil med en R 2,0 l dieselmotor (BS6). Motorn ger helt enastående prestanda och acceleration med automatisk växellåda och 182 hästkrafter. Tucson konkurrerar med 2019 års Subaru Crosstrek.

Tillförlitlighet

Hyundai Tucson är en pålitlig familjebil som kryssar i alla boxar med praktisk tillförlitlighet och hållbar interiör- och exteriördesign. Enligt den senaste undersökningen fick Tucson en hög tillförlitlighet på 96,6 % och hamnade på 11:e plats av 25 fordon i SUV-familjen. J.D. Power gav också Tucson ett bra tillförlitlighetsbetyg på 88 av 100. Därför anses Tucson vara en av de mest tillförlitliga åkattraktionerna när det gäller smidig körning och bekvämlighet.

Säkerhet

Hyundai är det ledande märket när det gäller säkerhetsåtgärder, enligt NHTSA:s tester. Hyundai Tucson fick också ett 5-stjärnigt övergripande säkerhetsbetyg, så du kan betrakta Tucson som en pålitlig SUV för dina resor eftersom den är välutrustad med alla säkerhetsåtgärder och funktioner.

Återförsäljningsvärde

Tucsons design och materialkvalitet är utmärkt, vilket resulterar i ett fantastiskt värde för priset. Om du funderar på att köpa en begagnad bil eller tänker sälja din Tucson inom kort är Hyundai Tucsons värdeminskning efter fem år cirka 45 procent.

Underhåll och reparation

Tucson anses vara problemfri. Ingen bil är dock så perfekt som den ser ut att vara. Tucson-ägare har klagat på slitage av kopplingar och svänghjul under de första åren efter köpet. Tucsons underhållskostnader är dock mycket lägre. Vi kräver cirka 426 dollar för det årliga underhållet av Hyundai Tucson.

FAQ

Är det en bil med framhjulsdrift, bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift?

Hyundai Tucson är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många platser finns det i Hyundai Tucson?

Hyundai Tucson är en bil med 5 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Small SUV 4WD

Vad är hästkrafterna i en Hyundai Tucson och har den en turbo?

Hyundai Tucson har 226 hästkrafter och ett vridmoment på 258 lb-ft. Motorn är en Intercooled Turbo Gas/Electric I-4 med en cylindervolym på 1,6 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stor markfrigång har den?

8,3 tum ( 21,08 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Hyundai Tucson har 17 X 7-tums aluminiumhjul fram och 17 X 7-tums aluminiumhjul bak.

Hur lång livslängd har en Hyundai Tucson?

Hyundai Tucson har en förväntad livslängd på 200 000 mil eller cirka 15 år. De flesta fordon lever upp till denna standard, men det finns några undantag. För det första har fordonet underhållits på rätt sätt.

Hur många mil håller en Hyundai?

Med regelbundet underhåll enligt tillverkarens anvisningar kan Hyundai-fordon hålla mellan 200 000 och 300 000 mil. Fordonen bör hålla mellan 13 och 20 år om de underhålls på rätt sätt, baserat på en genomsnittlig årlig körsträcka på 15 000 mil.

Vilka problem har Hyundai Tucson?

Transmissionsproblem är det vanligaste problemet med Hyundai Tucson. Hyundai Tucson 2016 är särskilt drabbad av detta problem. Många personer rapporterade att deras bil inte accelererade eller gick framåt efter att den stannat på vägen.

Är Hyundai mer pålitlig än Toyota?

Med sin lägre begränsade garanti på 5 år/60 000 mil för drivlinan ligger Toyota långt efter Hyundai. Hyundai är det märke du ska välja om du vill ha ett pålitligt fordon med lång livslängd.

  Hyundai Veloster N Tillförlitlighet

Är den här Hyundai underdrivet kraftfull?

MotorTrend menar att 2022 års Hyundai Tucson har för låg effekt. Den 2,5-liters fyrcylindriga standardmotorn med fyra cylindrar ger 187 hästkrafter och ett vridmoment på 178 lbft. Även om Hyundai Tucson är snabbare än andra konkurrenter kan den nå 60 mph på 8,8 sekunder.

Rostar den?

Inom 7 år kan du förvänta dig att det utvecklas lite rost på Tucson. Motorrummet och underredet är de mest sårbara.

Har Hyundai Tucson problem med växellådan?

Detta är ett vanligt problem hos bilar. Transmissionsproblem i Hyundai Tucson kan yttra sig i form av försenade växlingar, slipning eller hopp vid acceleration, att bilen skakar på vägarna, visslande ljud eller en brinnande lukt som kommer från under huven.

Vilken är den bästa Tucson-modellen?

Hyundai Tucsons bästa år är 2010 och 2014 för den andra generationen, 2015 respektive 2018. Om du letar efter en äldre modell är 2007 det bästa året. Dessa modeller är de mest populära och har rankats högre i tidskrifter som JD Power.

Vilka motorer finns i Hyundai Tucson?

Det finns två alternativ för 2022 års Hyundai Tucson: 1,6 liter hybridmotor eller 2,5 liter fyrcylindrig motor.

Är Hyundai eller Kia bättre?

Kia och Hyundai erbjuder båda liknande fordon men Kia-modellerna erbjuder mer värde och bättre kvalitet. Kia-modellerna har djärvare stilar och en mer dynamisk körmiljö. Kia-bilar är bättre än alla andra bilar, oavsett vad du anser vara viktigast.

Varför skakar min Hyundai Tucson?

Obalanserade eller feljusterade däck, obalanserade hjul och däckskador är de vanligaste orsakerna till att Hyundai Tucson skakar i hög hastighet. Dålig axel, slitna fjädringsdelar, felaktigt däcktryck och felaktigt däcktryck är mindre vanliga.

Är Hyundai Tucson en bra bil?

Hyundai Tucson 2022 är en bra kompakt SUV. Nya Tucson är rymlig och bekväm med fem säten, förstklassiga kabinmaterial, stort lastutrymme och en modern exteriör. Infotainmentsystemet är intuitivt och det finns många säkerhetsfunktioner som standard.

Är Tucson eller Santa Fe större?

Den mest slående skillnaden i storlek är i längden. Santa Fe Sport mäter 185 tum i längd, nio tum mer än Tucson. Santa Fe Sport är en tum större än Tucson i både höjd och bredd.

Vilken är större Honda CRV eller Hyundai Tucson?

CR-V erbjuder 39,2 kubikmeter förvaring bakom baksätena i de flesta versioner, vilket är något mindre än Tucsons 38,7 kubikmeter. CR-V erbjuder 75,8 kubikmeter förvaring bakom baksätena medan Tucson har 74,8 kubikmeter. CR-V:s teknikpaket är det tydligaste tecknet på dess ålder.

Vad är Kias motsvarighet till Hyundai Tucson?

Destinationsavgifterna för Hyundai Tucson samt Kia Sportage är likartade. Hyundai Tucson mäter ungefär samma bredd som Kia Sportage. Vissa människor tror att större är bättre. Hyundai Tucson är något längre än Kia Sportage, så om det är du som är det kommer du att bli gladare med den.

Är Tucson eller Sportage större?

Interiören i den nya Tucson är större än i den föregående modellen. Den har mer lastutrymme och utrymme för baksätet. Tucson har mer huvud- och benutrymme bak än Sportage och mer huvudutrymme fram än Sportage.

Är Hyundai Tucson 2022 underdrivet?

Det är uppenbart att 2022 Hyundai Tucson inte är lika kraftfull som den större kompakta SUV-klassen. Den finns tillgänglig med antingen den turboladdade 1,6-liters hybridmotor med turboladdning på 2,5 liter eller den sugkraftiga 2,5 litersmotorn. Förhållandet mellan effekt och vikt placerar den på den nedre halvan bland kompakta SUV:er.

  Jaguar XE Tillförlitlighet

Vad är skillnaden mellan Hyundai Tucson 2021 och 2022?

Hyundai Tucson kommer att få en 8-tums pekskärm som standard 2022. Däremot kommer 2021 års version att ha en 7-tums skärm. Tucson kommer att få en ny 10,25-tums pekskärm år 2022. För modellåret 2022 får Tucson ytterligare säkerhetsteknik.

Har Tucson 2022 en turbomotor?

Ja, den kommer i en turboversion. Bensindrivlinan för 2022 Tucson är en 2,5-liters fyrcylindrig motor i linje med 187 hästkrafter och vridmoment. Hybriddrivlinan har en 1,6-liters turbomotor kopplad till en sexväxlad automatlåda.

Är Hyundai Tucson en lyxbil?

Det är nästan en lyxbil. Komfort är en viktig egenskap hos den här bilen. Tucson har en mjuk fjädring som ger den en mjuk körning. Även gupp och sprickor i vägarna absorberas väl. Det är en av de mest bekväma bilarna i sin klass. Framstolarna i vår testbil med Limited-trim var utmärkta.

Har Hyundai Tucson backkamera?

Din Hyundai Tucsons backkamera kommer att vara placerad i bakpanelen. Den kommer att vara kopplad så att den kan identifiera när du väljer bakåtkörning på din växellåda. Kamerans flöde kommer att visas på displayen när du är i backläge.

Har Tucson tredje raden?

Tucson finns i en SUV-version med två rader och Santa Fe har en version med två eller tre rader. Hyundai Tucson 2018 har vunnit priset Teens Best New Cars Award och är även finalist för 2018 Best Compact SUV For Money Award.

Har Hyundai Tucson stöd för ländryggen?

Du kan också enkelt justera förarstolens position med hjälp av en 8-vägs elektrisk stol. För extra komfort kan du skaffa ett elektriskt ländryggsstöd. Detta är särskilt användbart för långa bilresor.

Är 2022 Tucson större?

2022 Tucson är 6 tum längre än den föregående modellen. Det innebär att det finns mer lastutrymme och utrymme i baksätet. Exteriören är mer slående och distinkt. Kabinen är elegantare och har ett mer elegant utseende.

Vilken är bäst – hyundai tucson eller santa fe?

Den är större än någonsin tidigare, har fler tekniska funktioner och kan köpas i hybrid- eller plug-in hybridversioner. Tucson är mer prisvärd, bränsleeffektiv och nästan lika välutrustad som Santa Fe, vilket gör den till det bästa valet för de flesta köpare.

Är Hyundai Tucson en 4×4?

Tucson finns med antingen bakhjulsdrift eller en dedikerad 4×4, som skulle ha lågt växelläge. Fyrhjulsdrivna modeller skickar kraft till alla fyra hjulen men saknar ett alternativ med lågväxel.

Är Hyundai Tucson bra på snö?

Hyundai Tucson är utmärkt att köra på snö. Tucson erbjuder en mängd olika säkerhetsfunktioner, bland annat ABS, Lane Keep Assist och Forward Collision Warning samt Blind Spot Monitoring. Tucson är en utmärkt vinterbil tack vare sin markfrigång på 6,4 tum och HTRAC All Wheel Drive-systemet.

Har Hyundai Tucson parkeringssensorer?

Hyundai Tucson 2017 erbjuder bakre parkeringssensorer som tillval. Dessa sensorer upptäcker hinder bakom Tucson med hjälp av radardetektering. De varnar dig med ljud och visuella signaler beroende på hur nära de är. Tucson 2022 erbjuder smart parkeringshjälp på distans.

Har den en detektor för döda vinkeln?

Assistenten för kollisionsundvikande av döda vinkeln (BCA). Den här funktionen ingår i Hyundai Tucson 2022. När blinkersen aktiveras ger den dig både en akustisk och en visuell varning när den upptäcker ett fordon i din döda vinkel. Om du inte vidtar några åtgärder bromsar den automatiskt.

Är Hyundai Tucson hybridbilen värd det?

Hyundai Tucson hybrid från 2022 är ett värdigt köp. Denna hybrid erbjuder ett billigare alternativ och har ny stil och teknik för att konkurrera med rivaler som Toyota RAV4 Hybrid.

  Jaguar E-Pace Tillförlitlighet

Är Hyundai Tucson rymlig?

Det finns fem sittplatser i Hyundai Tucson, och det finns två rader. De rymliga framsätena gör det möjligt att köra bekvämt på långa sträckor.

Har 2022 Tucson uppvärmda säten?

Ja, Hyundai Tucson 2020 har uppvärmda framsäten. De är lätta att använda och bidrar till bilens komfort.

Är de dåvarande sätena bekväma?

Tucsons främre bucketsäte är bekväma hela dagen och har sidostöd för att ge bra stöd för överkroppen i ryggstödet. Med undantag för basutrustningen SE är alla modeller standard med sätesvärmare framtill samt ett elektriskt förarsäte med elektrisk lumbalkompensation.

Kan en 2022 Tucson bogsera?

Rätt utrustad med släpvagnsbromsar kan Hyundai Tucson 2022 dra upp till 2 000 pund. Den nya Tucson erbjuder förstklassiga standardfunktioner som gör att föraren enkelt kan bogsera större föremål på vägarna tack vare den kraftfulla motorn.

Vilken är den mest sålda Hyundai?

År 2017 var det följande:

  1. Hyundai Elantra.
  2. Hyundai Santa Fe.
  3. Hyundai Sonata.
  4. Hyundai Tucson.
  5. Hyundai Accent.

Vad betyder SEL på Hyundai?

SEL står för Special Edition Limited. Varje bilföretag kommer att ha en specialutgåva. Dessa specialutgåvor kommer att innehålla nya funktioner. Även om de kan vara begränsade upplagor är specialutgåvan inte exklusiv i alla fall.

Är Hyundai Tucson bra i terräng?

Den kompakta SUV:n Hyundai Tucson gör det möjligt för förare att ta sig utanför de upptrampade vägarna. Stanna fordonet om du inte kan se bortom krönet eller åsen på kullen framför dig.

Har Hyundai Tucson en 360-kamera?

2022 Tucson har en surroundkamera som gör att du kan se 360 grader från vilken vinkel som helst. Detta gör det lätt att ta sig in i trånga utrymmen.

Har Hyundai Tucson Android Auto?

Hyundai Tucson har stöd för Android Auto, vilket gör att du kan få tillgång till Android-appar som YouTube Music, Google Maps, Waze och Spotify från bilens infotainmentskärm. Med Google Assistant kan du ringa samtal, skicka meddelanden och använda röstkommandon för navigering.

Är den bra för en lång bilresa?

Tucson är en utmärkt bil för långa sträckor. Den är mycket bekväm och har en bra ekonomi. Den är fantastisk vid 14/18 hastigheter på motorväg.

Vilka är utrustningsnivåerna på Hyundai Tucson?

Utrustningsnivå:

  • 2022 Hyundai Tucson SE Pris
  • 2022 Hyundai Tucson SEL Pris
  • 2022 Hyundai Tucson Limited Pris

Får Hyundai Tucson vanlig bensin?

Den typ av bensin som används är blyfri 87 oktan eller högre. ”Premium bensin rekommenderas”, eftersom det innebär att premium bensin 91 eller högre är KRAVIGT.

Hur fungerar Hyundai Tucsons hybridmotor?

Tucson Hybrids hybridelmotor och traktionskontrollsystem kombineras för att ge bättre kurvtagningsprestanda. Det tillämpar kontroll av elmotorns vridmoment baserat på vägförhållandena och dynamiska ingångar.

Vad betyder begränsad på Hyundai Tucson?

Limited modell: 2022 Hyundai Tucson Limited trim: 2022 Hyundai Tucson Limited har ytterligare interiör- och exteriörutrustning som förbättrar din körupplevelse. Limited har de flesta Sport-funktionerna och följande: 18-tums lättmetallhjul

Har Hyundai Tucson Sirius radio?

Hyundai, liksom många andra biltillverkare, erbjuder inte SiriusXM (r) satellitradio på alla modeller. SiriusXM(r), på alla utrustningsnivåer, är inte tillgängligt för modellerna Kona, Santa Fe och Tucson.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts