Hyundai Tiburon Tillförlitlighet

Hyundai har varit ett pålitligt märke när det gäller alla biltyper. Tiburon är en 2-dörrars sportbil som tillverkades av Hyundai från 1996 till 2008. Vi kände också till Hyundai Tiburon som Hyundai Coupe på vissa europeiska marknader. Bilen erbjöd två generationer som var mycket tillförlitliga när det gäller prestanda.

Översikt

Hyundai kommer alltid med den bästa bilen i olika klasser. Tiburon var en sportbil med hygglig acceleration och hög hastighet. Det fanns inte heller några större problem att oroa sig för i Tiburon vilket gjorde den till en av de mest pålitliga 2-dörrars sportbilarna i den generationen. Hyundai Tiburon har en 2,0-liters fyrcylindrig motor som rymmer 138 hästkrafter vid en toppfart på 218 km/h.

Tillförlitlighet

Som sportmodell använder Tiburon många av samma delar och gör samma service som andra Hyundai-modeller. När det gäller tillförlitlighet har Tiburon inte haft några större problem. När det gäller en så här gammal bil är dess skick det viktigaste. RepairPal rapporterar en genomsnittlig recension på 3,6 stjärnor för Tiburon.

Säkerhet

Hyundai Tiburon är en sportbil, så säkerhetsåtgärderna är av högsta klass. Enligt NHTSA fick 2008 års modell av Tiburon hela fem stjärnor vid en frontalkollision. Accelerationen i Tiburon var ganska hygglig, så extra säkerhetsåtgärder var obligatoriska.

Avskrivningsgrad

De avvecklade Tiburon 2008. Därför är avskrivningsgraden för Hyundais Tiburon ganska låg jämfört med andra bilmärken i samma klass. De prognostiserar en avskrivningsgrad på endast 6 % på 5 år enligt AutoPadres prognos.

  Hyundai Santa Fe Sport Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Hyundai Tiburon är en 2-dörrars sportbil men har 4 passagerarplatser med 5-växlad manuell växellåda och alla andra egenskaper hos en normal sportbil. När det gäller underhålls- och reparationskostnader för denna sportbil slår Hyundai dock de konkurrerande märkena med ganska stor marginal. De uppskattar det genomsnittliga årliga underhållet och reparationen till cirka 274 dollar, vilket är lugnt för ett gammalt fordon som Tiburon.

FAQ

Är Hyundai Tiburon en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Hyundai Tiburon är en bil med framhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Hyundai Tiburon?

Hyundai Tiburon är en bil med 4 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Subcompact

Vad är hästkrafterna i en Hyundai Tiburon och har den en turbo?

Hyundai Tiburon har 172 hästkrafter och ett vridmoment på 181 lb-ft. Motorn är en Gas V6 med en cylindervolym på 2,7 liter/ Bränslesystemet är: MPI.

Hur stort är bagageutrymmet i Hyundai Tiburon?

14,8 kubikfot ( 0,419 m3 )

Vilken typ av hjul har den?

Hyundai Tiburon har 17 x 7,0 tums aluminiumhjul fram och 17 x 7,0 tums aluminiumhjul bak.

Hur länge håller en Hyundai Tiburon?

Den går utmärkt och bör hålla i minst 250 000 mil utan problem. Stop and go-körningssituationen är det som verkligen sliter på motorn, som jag nämnde att de flesta av mina mil är på tydliga motorvägar.

Är Hyundai Tiburon bra bilar?

Det är en bra begagnad bil. Tiburon kan accelerera bra och nå en höghastighetsgräns med hygglig acceleration. Bilen hanterar bra och är en bra plattform för moddingentusiaster. Den är väldigt liten så det är lätt att underhålla både interiör och exteriör. Denna bil jämfördes med Acura RSX och Chevy Camaro, Toyota Solara och Honda Accord Coupe.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts