Ford Explorer växellådsproblem

2023 Ford Explorer

Ford Explorer är en av de mer populära SUV:erna i Fords hela sortiment eftersom den är tillräckligt stor för de flesta, men inte lika gigantisk som toppmodellen Expedition. Den första Explorer introducerades 1990 och ansågs ofta vara den bästa SUV:n i sin klass. Dessutom lyckades Ford sälja massor av dessa genom åren vilket innebär att Explorer troligen är här för att stanna.

När det gäller dess mekanik tenderar Explorer att vara en lagom pålitlig SUV, men i den här artikeln kommer vi att fokusera på de vanligaste Ford Explorer-transmissionsproblemen. Det första problemet som vi kommer att tala om är växelglidning och den allmänna svårigheten att växla på ett bekvämt sätt.

Explorer är också känd för att vara lite ryckig, särskilt vid saker som trepunktsvängar eller parkering. Stalling kan också inträffa, särskilt med äldre vridmomentomvandlare. Slutligen kommer vi också att nämna potentiella kompletta transmissionsfel som definitivt är oroande eftersom de kan kosta flera tusen dollar att åtgärda eller byta ut.

På det hela taget kommer den nya 10-växlade transmissionen i Explorer att finnas kvar ett tag framöver, vilket innebär att Ford sannolikt kommer att göra den bättre och bättre med tiden. Dessa finns även tillgängliga för Fords F-serie av lastbilar som är en otroligt populär lastbilslinje vilket innebär att Ford behöver denna växellåda för att vara så pålitlig som möjligt.

Växelglidning och svåra växlingar

Växelglidning, fördröjningar och oregelbundna växlingar verkar vara en ganska vanlig företeelse med denna 10-växlade enhet. Dessa orsakas vanligtvis av fastklämda ventiler och solenoidproblem som ibland kan lösas genom enkla systemåterställningar. Kopplingsplattorna kan också slitas ut medan ren och skär brist på transmissionsolja också kan leda till dessa problem.

  Allt om 2023 Ford F-150 Raptor R

Se till att fylla på vätskan om det behövs, om inte är en fullständig inspektion av växellådan verkligen en riktigt bra sak. Om problemet beror på kopplingsproblem, närmare bestämt kopplingsplattan, är det bara bäst att byta ut den eftersom detta är det enda bra sättet hur man kan åtgärda detta problem.

Jerky Low-Speed Transmission

Att växellådan fungerar ryckigt i låga hastigheter är främst ett problem med dubbelkopplingsenheter, men vissa momentomvandlarväxlar är också skyldiga till detta problem. Den 10-växlade växellådan i Explorer verkar också tillhöra den gruppen. Det positiva är att de flesta av dessa är relaterade till felaktigt underhåll av växellådan, närmare bestämt till igensatta växellådsvätska.

Felaktiga massluftflödessensorer och förorenad transmissionsvätska kan också orsaka dessa problem. Först är det bäst att programmera om transmissionsmodulen om vätskan och filtren är okej, om de inte är det, byt ut dem båda och programmera om modulen. Ibland kan solenoidaggregatet orsaka dessa problem och det enda sättet att reparera detta är att byta ut aggregatet.

Stalling

Äldre Ford Explorer-modeller var kända för att stalla av utan några uppenbara skäl. Stallningen orsakas vanligtvis av ett ihållande problem med växellådan och eftersom växellådan är kopplad hela tiden slutar axeln att rotera och därmed stannar bilen. Detta kan vara riktigt stressigt, särskilt om det händer ofta vilket oftast är fallet om du ignorerar problemet.

När det gäller att reparera detta problem bör du kontrollera bränslepumpen eftersom den ibland kan orsaka att bilen stannar på grund av bränslebrist. Vissa luftfilter- och avgasproblem kan också orsaka att bilen stannar. Slutligen kan växellådans el och moduler kopplas bort under några sekunder och orsaka detta problem.

  Vanliga problem med Ford Transit 4x4

Fel på växellådan

Ett transmissionsfel är det värsta problemet du kan stöta på eftersom du behöver en komplett ombyggnad/utbyte av transmissionen om du vill lösa det. Tack och lov är dessa problem oftast en sak för äldre Explorer-modeller före 2010, men det dåliga är att de är ganska vanliga. En annan dålig sak är att dessa kan inträffa efter bara några tiotusentals mil på klockan.

Ägare har rapporterat att bilen måste nå riktigt höga varvtal för att ens kunna växla. När detta kvarstår och du inte tar hand om det omedelbart är ett fullständigt fel överhängande. Försök att inspektera solenoiden omedelbart eller kopplingen eftersom en reparation av dessa två kan förhindra att växellådan dör.

FAQ-avsnitt

Är Fords 10-växlade växellåda bra?

Om du går in på nätet och letar efter information om den 10-växlade Ford-enheten kommer du ofta att hitta många ägare och juridiska rådgivare som klagar på att den 10-växlade enheten är felaktig och benägen att drabbas av massor av problem. Det förstnämnda har ofta sin riktighet eftersom det finns olika problem med 10-växeln, medan det sistnämnda främst är till för att uppmuntra till utpressning och stora grupptalan.

Verkligheten är att en 10-växlad växel är mer än tillräckligt bra om du tar hand om den på rätt sätt. Visst, den lider av problem, men så är fallet med praktiskt taget alla växellådor där ute. Dessa mekaniska enheter är ömtåliga och kräver rätt underhåll i rätt tid, annars kommer alla att gå sönder.

  Ford Mustang Shelby GT350 Tillförlitlighet

Är Ford Explorer en bra SUV?

Ford Explorer är verkligen en riktigt bra familje-SUV som gör susen för dem som söker säkerhet, komfort, utrymme och relativt låga driftskostnader för en familje-SUV. Explorer är inte en lyxig SUV eftersom den inte försöker vara det, det är en familje-SUV som gör allt du vill ha av en familje-SUV utan att kosta en massa pengar.

Det är inte den mest bekväma eller pålitligaste SUV:n i sin klass, men den kompenserar för det genom att erbjuda riktigt bra grundutrustning, bra och starka motorer och massor av säkerhetsfunktioner som standard och tillval.

Vilka SUV:er konkurrerar med Ford Explorer?

Ford Explorer befinner sig i segmentet mellanstora familje-SUV:er som är packat med massor av fantastiska alternativ eftersom detta segment är riktigt konkurrensutsatt. De mest populära Explorer-rivalerna är Kia Sorento, Ford Bronco, Hyundai Santa Fe, Jeep Grand Cherokee och Honda Pilot.

Eftersom Explorer kan erbjuda tre sätesrader jämför vissa alltid den med fysiskt större och dyrare SUV:er som Kia Telluride och Hyundai Palisade.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts