Finns det en Tesla med sex säten?

Tesla kanske inte har så många bilmärken och modeller i sitt sortiment, men företaget erbjuder flera alternativ för att tillgodose olika kunders behov. De flesta Tesla-modeller har till exempel minst två till tre varianter. Utöver det har vissa plats för 4 andra, 5, 6 eller till och med 7 personer. Men vilken Tesla är en 6-sitsig?

Ja, Tesla Model X erbjuder tre olika sittkonfigurationer; 5, 6 och 7 sittplatser. Så det är upp till dig att antingen välja en 5-, 6- eller 7-sitsig Tesla Model X. Icke desto mindre är det också avgörande att notera att Tesla Model X med 6 platser är dyrare än Tesla Model X med 7 platser.

Tesla Model X med 6-sitsig kapacitet går för cirka 96 490 dollar, medan Tesla Model X med 7-sitsig kapacitet går för cirka 93 490 dollar, vilket innebär att den är billigare med 3 000 dollar. Dessutom erbjuder den 6-sitsiga modellen mer komfort än den 7-sitsiga modellen.

Bortsett från sittkonfigurationerna har dessa bilar samma funktioner. Naturligtvis om du inte väljer en annan Tesla Model X-variant. Dessutom behöver du bara välja mellan Tesla Model X Standard Range- eller Plaid-varianterna.

Vad gör Tesla Model X till den bästa elektriska SUV:n?

Precis som Tesla Model Y som är baserad på Teslas Model 3 är Tesla Model X baserad på Teslas Model S. Den första Tesla Model X presenterades den 9 februari 2012. Det är en mellanstor crossover-SUV med exceptionella prestanda, en rymlig kupé och ett stort lastutrymme.

Många saker gör att Tesla Model X inte bara är den bästa elektriska SUV:n utan också en av de bästa mellanstora SUV:erna på marknaden. Några av sakerna är utseende, rymlighet, prestanda och säkerhet. Dessa har förklarats ytterligare enligt följande:

  Vad är det som är så speciellt med Tesla?

Utseende

Tesla Model X har en futuristisk design som gör den till en av de snyggaste elektriska SUV:erna på marknaden. Den har renare linjer som ger den ett mer modernt utseende på utsidan. Dessutom är bilen utformad för effektivitet. Den enda utmaningen är att den har begränsade färger att välja mellan.

Interiören är också utöver det vanliga eftersom den har en 17-tums skärm, fyrkantig ratt i F1-stil och ett unikt glastak som löper från basen av huven upp över framsätespassagerarna. Glastaket ger dig en hisnande utsikt både på natten och på dagen.

Prestanda

När det gäller prestanda är Tesla Model X en av de bäst presterande SUV:erna på marknaden. Detta beror på att Long-Range-varianten kan accelerera från 0 till 60 på 3,8 sekunder, medan Plaid-varianten tar 2,5 sekunder. Dessutom är dessa bilar mycket snabba eftersom Long-Range-varianten har en topphastighet på 155 mph, medan Plaid-modellen har 165 mph.

Med en sådan toppacceleration och hastighet är Tesla Model X en av de snabbaste SUV:erna på marknaden. Dessutom kan de skryta med en enastående räckvidd på 330 till 350 mil. Long-Range-varianten kan täcka upp till 348 miles på en full laddning, medan Plaid-varianten kan täcka upp till 333 miles.

Säkerhet

Som väntat är Tesla Model X en säker bil. Detta gäller för de flesta lyxbilar eftersom de vanligtvis tillverkas med förstklassiga material och teknik. Tesla Model X kan skryta med säkerhetsfunktioner som Autopilot, standard varning för avvikelse och standard automatisk nödbromsning.

  Bästa Tesla för långa personer

FAQ

Hur många sittplatser har Tesla?

Det beror på vilken Tesla-modell det handlar om. Tesla Model 3 och Y har 5 sittplatser. Tesla Model Y har alternativ med 5 och 7 sittplatser, medan Tesla Model X har 5, 6 och 7 sittplatser. Slutligen har den gamla Tesla Roadster två säten, medan den nya Tesla Roadster har fyra säten.

Har Tesla Model 3 och S plats för 7 passagerare?

Nej, Tesla Model 3 och Model S har inga alternativ med 7 sittplatser eller tredje raden. Om du vill ha en Tesla med plats på tredje raden bör du överväga att titta på Tesla Model Y och X. Trots detta planerar Tesla att lansera en ny Model S Plaid-version med 7-sitsig kapacitet.

Vilken är den största Tesla?

Titeln för den största Tesla går till Tesla Model X. Den här bilen är till och med större än Range Rover. Den har den största lagringsvolymen av alla elektriska SUV:ar på marknaden. Dessutom har den en utmärkt dragkapacitet jämfört med andra SUV:er. Sist men inte minst har den plats för upp till sju passagerare.

Är det lätt att vända en Tesla?

Nej, det är inte lätt. Tesla är en av de säkraste bilarna på marknaden. Detta beror på att Teslas batterier ligger i en skateboardform under bilen, vilket gör det mycket svårt att välta. Förutom att bilar som Tesla Model 3 har en konstruktion som är svår att välta har de ett glastak som inte krossas lätt även när bilen välter.

SUV:er är kända för att ha en betydligt högre vältningsrisk än sedans, hatchbacks, kupéer och kombibilar. Teslas SUV:er är dock kända för att ha en mycket låg risk att välta, på grund av sin konstruktion. Till exempel har Tesla Model Y den lägsta risken för vältning av alla SUV:er som registrerats av NHTSA.

  Varför finns det inget reservdäck i en Tesla?

Finns det en Tesla med tredje raden?

Ja, det finns en Tesla på tredje raden. Tesla Model Y levereras med en tredje rad. Dessutom har Tesla Model X också ett alternativ för tredje raden. Du måste dock betala en extra avgift på 3 000 dollar för att få den tredje raden. På samma sätt är tredje raden för Tesla Model Y endast tillgänglig för varianterna Standard Range och Long Range.

Slutsats

Om du vill ha en Tesla med 6 sittplatser ska du inte leta längre än till Tesla Model X. Den här bilen finns med alternativ med 5, 6 och 7 sittplatser. Allt du behöver göra är att välja en bil med den konfiguration du vill ha. Dessutom är det viktigt att notera att Tesla Model X med 6 platser är dyrare än den med 7 platser.

Bortsett från att de har olika säteskonfigurationer har dessa bilar samma funktioner. Dessutom är de extra sätena vanligtvis inte lika bekväma som sätena på första och andra raden. På det hela taget är de perfekta för personer med stora familjer.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts