BMW Z4 – Allt du behöver veta

BMW Z4 är en av de bästa sportbilarna för entusiaster eftersom den erbjuder en smidig, snabb, smidig och lätthanterlig körning. Några av dess närmaste konkurrenter är Toyota Supra, Porsche Boxster, Porsche Cayman, Audi TT och Chevrolet Corvette.

Sportbilar är inte avsedda för vardagsbruk och BMW Z4 är inget undantag. Även om du kan använda BMW Z4 för daglig pendling är det inte idealiskt på grund av den totala kostnaden. Dessutom är BMW Z4 inte praktisk och därför är den inte lämplig för personer med barn.

På det hela taget är det en utmärkt bil för picknickar och nöjen. Tack vare dess avancerade interiör och avancerade infotainmentsystem. Dessutom presterar den exceptionellt bra, vilket innebär att du kommer att ha en rolig tur med din partner under helgen.

BMW Z4:s historia

BMW Z4 är en serie roadsters tillverkade av BMW. Z:et står för Zukunft, och den har tillverkats i fyra olika serier med tre generationer, som omfattar roadster-, coupé-, sportbils- och konceptvarianter.

BMW Z4 kom till år 2002 efter att den ersatte BMW Z3. Den första generationen tillverkades från 2002 till 2008, den andra generationen från 2009 till 2016 och den tredje generationen från 2018 till idag. Den största skillnaden mellan BMW Z4 tredje generationen och de andra generationerna är att den har ett mjukt tak, medan de andra två har ett hårt tak.

Funktioner hos BMW Z4

Utseende

BMW Z4 är kanske inte den vackraste roadstern på vägen, men den ser spektakulär ut. Den här högpresterande bilen har en ovanligt stor njurgrill, LED-strålkastare, LED-dagsljus, 18-tums legeringshjul och en härlig bakre trekvartsvy som gör att den ser enastående ut.

  Ska jag rostskydda min BMW?

Interiören i BMW Z4 är välgjord med förstklassiga material och ytbehandlingar. Den har också mer benutrymme än de flesta av sina konkurrenter, vilket gör den ännu bekvämare. Några av de enastående funktionerna inuti Z4 är den mjuka SensaTec-trimmade instrumentpanelen, de eljusterbara M-Sport-sätena och Vernasca-lädret.

Prestanda

BMW Z4 har två trimalternativ. Den första är standardmodellen sDrive30i med en 2,0-liters turbo inline-4-motor och bakhjulsdrift. Den här motorn levererar också upp till 255 hk och 295 lb-ft vridmoment. Den kan också accelerera från 0 till 60 på 5,2 sekunder och har en topphastighet på 155 mph.

Den andra trimmen, som är BMW Z4 M40i roadster kommer med en 3,0-liters inline-6-gasmotor med 8-växlad automatisk växellåda och bakhjulsdrift. Den här varianten är kraftfullare eftersom den producerar upp till 382 hk och 368 lb-ft vridmoment. Dessutom har den en topphastighet på 155 Mph och kan accelerera från 0 till 60 på 3,9 sekunder.

Bränsleeffektivitet

Sportbilar är kända för att vara bränsleslukare. Det är dock inte fallet med BMW Z4 eftersom den är en av de mest bränslesnåla cabrioleterna i sin klass. Den har ett EPA-värde på 25 mpg i staden, 32 mpg på motorvägen och 28 mpg kombinerat.

Pris

BMW Z4 är en prisvärd bil eftersom den är lyxig, bekväm, presterar exceptionellt bra och är lätt att hantera. Standard BMW Z4 sDrive30i har ett grundpris på 49 900 dollar, medan prestandatrimmen börjar från 63 700 dollar.

FAQ

Är BMW Z4 en bra investering?

Om du letar efter en elegant och rolig bil är BMW Z4 en utmärkt investering. Den är vackert utformad och erbjuder enastående prestanda. Men om du letar efter en praktisk bil med låga underhållskostnader är BMW Z4 inte något för dig.

  Vilken är den bästa BMW-serien?

Är BMW Z4 en pålitlig bil?

Nej, BMW Z4 är inte en pålitlig bil. Om du jämför BMW Z4 med konkurrenter som Toyota Supra, Porsche Boxster, Chevrolet Corvette och Audi TT kommer du att upptäcka att den är en av de minst pålitliga bilarna i klassen.

BMW Z4 är ganska kostsam att underhålla eftersom dess delar och service är något dyrt. Dessutom går den sönder ofta jämfört med sina konkurrenter. Trots detta har den här bilen ett tillförlitlighetsbetyg som ligger något över, vilket är bra.

Vad är hög körsträcka på en BMW Z4?

BMW erbjuder några av de mest hållbara bilarna på marknaden. BMW Z4 är inget undantag. Men som de flesta BMW fungerar BMW Z4 utmärkt upp till 250 000 mil. Oavsett detta börjar de flesta större BMW-problem efter att bilen har gått över 100 000 mil.

Om du tänker köpa en begagnad BMW Z4 bör du därför leta efter en som inte har nått över 250 000 mil, vilket är en hög körsträcka för den här bilen. Observera att alla BMW Z4 inte har över 250 000 miles. För att din BMW ska nå dessa mil måste du underhålla den ordentligt.

Är BMW Z4 en bra daglig förare?

Nej, detta är inte en bra bil för daglig körning. Detta beror på att kostnaden för att underhålla den är något mycket högre jämfört med vanliga bilar. Dessutom förbrukar den mer bränsle än traditionella bilar, vilket innebär att du kommer att tillbringa mer tid på vägen. Dessutom är den inte praktisk och inte bra om du har barn som du transporterar dagligen.

  BMW 328i vs. 320i - vilken är bäst?

Vilka är de vanligaste problemen med BMW Z4?

BMW Z4 är en utmärkt cabriolet, men precis som alla andra bilar har den också en del problem. Några av dem är elektriska problem, felaktigt kylsystem, motorfel, oljeläckage, rost och korrosion på bromsledningar och ett defekt cabriolettak.

Så om du planerar att äga en BMW Z4 bör du vara beredd på att ta itu med några av dessa problem vid något tillfälle. Problemen varierar dock också beroende på modellår. Därför kan du uppleva några av problemen men inte alla.

Slutsats

Generellt sett är BMW Z4 en utmärkt bil som många människor skulle vilja äga. Z4 är en 2-dörrars cabriolet med en soft-top som du enkelt kan öppna för att njuta av sol och vind. Dessutom har den två motoralternativ, vilket gör att föraren antingen kan välja ett standardalternativ eller en prestanda BMW Z4.

Till skillnad från de flesta bilar i sin klass är BMW Z4 mycket rymlig med betydande benutrymme. Dessutom är den också mer bränslesnål, men den är inte den bäst presterande modellen i sin klass. När det gäller tillförlitlighet är BMW Z4 pålitlig men ganska kostsam att underhålla. På det hela taget är det en trevlig sportbil med utmärkta prestanda.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts