Vilken är den bästa BMW-serien?

Vilken är den bästa BMW-serien?

Under årens lopp har BMW:s visat sig vara några av de bästa lyxbilarna, som ger en trevlig körupplevelse och en verklig känsla på vägen. BMW är också ganska mångsidiga och det finns olika modeller för olika tillfällen. BMW 4-serien är det lämpligaste valet för längre resor, medan BMW 1-serien är utmärkt i stadstrafiken.

Den bästa BMW-serien för långa resor

För att njuta av en lång bilresa med familjen till en avlägsen destination behöver du gott om benutrymme, huvudutrymme, komfort, lyx och snabbhet. Dessutom behöver du ett stort bagageutrymme där du kan placera ditt bagage. BMW 4-serien ger dig allt detta och mer därtill. Det är en kombination av sport, sofistikering och stil som kan nå från 0 – 60 mph på bara 4 sekunder, om du väljer M-paketet, det vill säga.
BMW 4-serien styrning är oöverträffad, smidig och lyhörd. Många ägare delar med sig av att de känner sig anslutna till maskinen, men ändå har full kontroll över fordonet. Den enda nackdelen är att 4-serien inte är den mest ekonomiska lyxsedanen, med ett genomsnitt på 22 mpg i staden och 33 mpg på motorvägen.

BMW 4-serien: Infotainment och interiör

När man talar om långa resor gör komfort underverk. Modellerna i 2021 års 4-serie kommer med en 8,8-tums skärm som standard och en 10,3-tums skärm som kan köpas in som tillval. Skärmarna är super intuitiva och bekväma att använda för föraren.
Infotainmentprogramvaran är den senaste iDrive 7, med inbyggd Apple Carplay och Android Auto. Wi-fi ombord och trådlös laddning av smarttelefoner är också extrafunktioner som du kan betala för för att försäkra dig om komforten i din bil.

  Tillverkar BMW en sportbil?

BMW 4 Series: Säkerhet och körkomfort

BMW 4-serien är ett perfekt fordon för långa bilresor. När det gäller säkerhet har de nya 2021-modellerna ännu inte krocktestats av NHTSA eller IIHS, men de erbjuder de senaste förarassistansfunktionerna och krockförebyggande systemen.
4-serien kommer med automatiserad nödbromsning och fotgängardetektering, samt ett standardiserat körfältsvarningssystem med funktioner för körfältsassistans. Dessa funktioner hjälper föraren och passagerarna att hålla sig säkra på långa resor.
Halvautonom körning och adaptiv farthållare finns också tillgängliga, vilket i hög grad kan lindra en del av den trötthet som förare upplever vid långkörning.

Den bästa BMW-serien för stadstrafik och pendling

Att köra i stadstrafik är mycket annorlunda än långa resor och bilturer med familjen. I stadstrafik handlar du oftast eller pendlar och kör ensam. BMW 1-serien har övertaget här med en bättre bränsleekonomi i trafiken och framhjulsdrift, vilket gör den till en bra allroundbil för alla årstider, även när det snöar.
BMW 1-serien är en relativt tyst bil jämfört med andra BMW:er och är ganska kraftfull i det lägre spektrumet av varvtal. Och trots framhjulsdriften känns den här bilen som en BMW.
Den tar dig från 0 – 62 mph på 8,5 sekunder, vilket är ganska snabbt för en stadsbil eller ett familjefordon. Den finns tillgänglig med både bensin- och dieselmotorer.

BMW 1 Series: Interiör:

1-serien har en bekväm standardinteriör med alla funktioner som behövs för att åka i trafiken. Den ger gott om huvud- och benutrymme och för in fullt elektriska säten som är justerbara för alla behov.
Dynorna är däremot relativt hårda vilket kan göra det mindre behagligt vid längre turer. Du kanske vill ta en provkörning för att kolla upp dem. Bortsett från det är interiören i Series 1 lyxig, rymlig och bekväm. Den levereras med den standardmässiga 10,3-tums infotainmentenheten, Apple Carplay och Android Auto.

  Bästa oljan för 2006 BMW 325i

BMW 1 Series: parkering och komfort

Om du letar efter en stadsbil måste du vara säker på att du har de rätta verktygen för att parkera, även på trängre platser. BMW 1 Series är utrustad med parkeringssensorer fram och bak som kompenserar för den begränsade sikten på grund av bilens bakre pelare.
Det finns även halvautomatiska parkeringsassistenter om du väljer att köpa ett tillägg till standardalternativet.
Alla motorer i 1-serien är ganska bränslesnåla jämfört med andra BMW:er. En 120d från 2006 har en genomsnittlig blandad körsträcka på 49,5 mpg vilket är mycket bra. Beroende på motor får de flesta BMW 1-serien runt 42-44 mpg, vilket varierar beroende på körbeteende. Detta är fortfarande imponerande för en BMW och gör den till en perfekt pendlarbil.
BMW 1-serien känns mycket bättre tillverkad än rivaler från andra märken som A-klass Mercedes-Benz eller Audi A3. Den enda rival den har på det här området när det gäller design, funktioner och körupplevelse är den bästsäljande Mazda 3.

BMWs tillförlitlighet 2020

I motsats till vad många tror har BMW 1-serie 2020 visat sig vara tillförlitlig, tillsammans med de flesta andra modeller av märket i What Car?:s tillförlitlighetsbedömningar. Den slutade på 9:e plats av alla 31 tillverkare som testades.
BMW 1-serie 1 stämplades till och med som en av årets mer tillförlitliga BMW:er och fick ett högre betyg än konkurrenter som Audi, Mercedes eller Volkswagen. Den delade 9:e plats med Mazda.

  Är det en dålig idé att köpa en begagnad BMW?

Vanliga frågor om 1-serien och 4-serien

Hur mycket kostar det att reparera en BMW 4-serie och BMW 1-serie?

BMW-delar är kostsamma, liksom reparationer och arbete. Genomsnittliga reparationer för en BMW 1-serie kostar cirka 750 kr per besök hos mekanikern. De genomsnittliga reparationerna för BMW 4-serie är lite mer på 820 dollar per besök.

Hur ofta bör man serva en BMW 4-serie?

Det rekommenderas att du ger din BMW 4-serie en fullständig service var 12 000:e mil eller var 12:e månad, beroende på vad som inträffar först. Du måste vidta åtgärder och kontrollera allt på ditt fordon från bromsar till vätskor och olja. Schemalagda fullservicekontroller sänker den totala ägandekostnaden och minskar risken för haverier för ditt fordon.

Hur ofta behöver du utföra service på en BMW 1-serie?

Eftersom BMW 1-serie oftare körs i staden och i trafiken behöver de servas oftare. Om du främst kör i staden är en bra uppskattning var 10 000 miles eller efter var 12:e månad som du kört med fordonet.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts