BMW 318d – Allt du behöver veta

BMW 318d

Införandet av BMW 3-serien i BMW:s sortiment var en enorm förändring för deras varumärke och framgång. BMW 3-serien blev inte bara den ultimata BMW:n, utan den blev också varumärkets ansikte utåt. En av de mest anmärkningsvärda BMW 3-serien är BMW 318d.

BMW 318d är en sedan med plats för fem personer. Den har också ett hyfsat lastutrymme med en cool interiör och en härlig exteriördesign. Under sin introduktion 2005 var den en av de finaste mellanstora sedans på den tiden. Tack vare sin utmärkta tillförlitlighet, säkerhet, komfort och prestanda.

BMW 318d:s historia

Sedan introduktionen 1975 har BMW 3-serien blivit den mest sålda BMW-serien. Den förkroppsligar BMW:s anda och det är därför många BMW-älskare föredrar den framför andra serier. BMW 318d introducerades i den femte generationen och den har aldrig gjort någon besviken.

BMW 318d tillverkades mellan 2005 och 2012. Precis som andra BMW 3-serier hade BMW 31d också sin bensinversion; BMW 318i, som var mer pålitlig. Men till skillnad från 318i som bara hade två ändringar under den perioden, fick 318d tre ändringar innan den lades ned.

Idag är BMW 318d fortfarande en av de mest pålitliga och eftertraktade begagnade BMW 3-serie-sedanerna på marknaden. Med rätt underhåll och skötsel är BMW 318d fortfarande en bil att räkna med.
Funktioner hos BMW 318d

Utseende

Det som gör att BMW 3-serie-modellerna sticker ut är deras enkla men stilfulla design. BMW 318d är inget undantag eftersom den fortfarande ser enastående ut även idag. Exteriördetaljer som vecklinjen längs med karossen, njurgrillen som är placerad mellan två LED-strålkastare och de stora 18-tums legeringsfälgarna gör att den ser spektakulär ut.

  Vanliga problem med BMW Z4

Dessutom är interiören välgjord med förstklassiga material och ytbehandlingar. Den har till exempel aluminiumdetaljer, läderklädsel, läderratt och mycket mer. Den har också säkerhetsfunktioner som krockkuddar, elektronisk bromsassistans, barnsäkerhetsspärrar, whiplashskydd och mycket mer.

Prestanda

BMW 318 presterar bra men inte överväldigande. Den finns med två motoralternativ; ett för modellåren 2005-2007 och ett annat för modellåren 2007-2012. Den första motorn är M47D20TU2 med fyrcylindriga motorer. Den levererar maximalt 121 hk och ett vridmoment på 210 lb-ft.

Den andra motorn är den raka 4-cylindriga motorn N47D20 som användes mellan 2007 och 2012. Den här motorn ger maximalt 141 hk och 240 lb-ft vridmoment. När de här motorerna släpptes var de mycket kraftfulla, men de har överträffats av dagens överlägsna motorer.

Komfort och lastutrymme

Om du är en familjär person eller bara vill ha en trevlig bil för daglig körning är BMW 318d en perfekt bil för dig. Den här bilen rymmer upp till fem personer och har gott om lastutrymme. Med 480 liter lastutrymme kan du förvara nästan allt du behöver för en picknick.

Bränsleeffektivitet

Även om BMW 318d är en gammal modell är den fortfarande bränslesnål även enligt dagens standard. 318d har en effektivitet på mellan 55,4 mpg och 58,9 mpg när den är utrustad med en manuell växellåda. Tvärtom har den mellan 52,3 mpg och 55,4 mpg när den är utrustad med en automatisk växellåda.

  Bästa BMW för terrängkörning

Pris

Prisintervallet för BMW 318d ligger mellan 21 000 och 40 000 dollar. Detta är rimligt med tanke på att bilen är mycket pålitlig, bekväm, rymlig och med avancerade funktioner. Trots detta är det viktigt att göra due diligence innan man köper den här bilen av en privatperson. Dessutom bör du kontrollera de kilometer som klockats, om du inte vill tillbringa mer tid i garaget.

FAQ

Är BMW 318d tillförlitlig?

Ja, BMW 318d är en mycket pålitlig bil, men dess kostnader för reparation och underhåll gör att den betraktas som mindre pålitlig. Dessutom är kostnaden för att skaffa BMW-delar mycket högre än de flesta konkurrenterna, vilket gör den här bilen mindre tillförlitlig, totalt sett.

Vad är hög körsträcka för BMW 318d?

BMW 318d är en bil från 3-serien. Det innebär att den kan lägga upp många mil om den underhålls ordentligt. Vissa ägare har sagt att de klockar över 300 000 miles. Men när BMW 318d når 150 000 mil anses det ändå vara hög körsträcka och bilen börjar utveckla allvarliga och kostsamma problem.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW 318d?

BMW 318d är en lyxig och högpresterande sedan med enastående kabin- och lastutrymme. Den här bilen har dock flera problem som du måste ta itu med när den åldras. Några av de vanligaste problemen är fel på styrkedjan, kylmedelsläckage, elektriska problem, felaktig turboladdare, EGR-problem och mycket mer.

Dessutom är det också viktigt att veta att ju äldre bilen blir, desto fler problem dyker upp och desto högre blir underhållskostnaderna.

  BMW M6 Tillförlitlighet

Hur kan jag förlänga livslängden på BMW 318d?

Det bästa sättet att förlänga livslängden på din BMW är att följa tillverkarens rekommenderade schemalagda serviceunderhåll. För det andra bör du utöva korrekta körvanor. För det tredje, håll ett öga på instrumentpanelen och lyssna på din motor. Dessutom ska du fylla på vätskorna vid behov och gå på en kontroll om du misstänker något.

Hur snabb är BMW 318d?

BMW 318d är inte en av de snabbaste bilarna i sin klass. BMW 318d från 2012 har till exempel en 2,0-liters 16v inline4-dieselmotor som levererar maximalt 141 hk. Dessutom kan den accelerera från 0 till 60 på 9,0 sekunder, vilket är bra men inte imponerande. Den har också en topphastighet på 132 mph.

Sammanfattning

BMW 31d är en drömbil för många. Förutom att den har en bekväm och lyxig interiör kan den här sedanen skryta med högklassig teknik, förstklassiga säkerhetsfunktioner och enastående köregenskaper. Ändå har den också flera problem som användarna måste ta itu med som problem med styrkedjan, kylvätska som läcker, motorproblem och så vidare.

Trots att den har flera problem kan rätt skötsel och underhåll hålla bilen i schack och fungera smidigt. Du bör dock vara beredd att spendera pengar eftersom det inte är billigt att underhålla en BMW.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts