BMW F31 – Allt du behöver veta

BMW F31

BMW har en lång historia av stora innovationer. De tillverkar några av de finaste bilarna på marknaden och erbjuder en mängd olika karosseristilar. BMW F31 är en av de bästa BMW touringbilarna som någonsin har producerats. Men vad har BMW F31 att erbjuda?

BMW F31 3-serie touring eller vagn är en elegant och vackert utformad bil. Den har plats för upp till fem personer och kommer med gott om lastutrymme. Som ett resultat är det en av de bästa praktiska bilarna på marknaden eftersom den kan användas för olika ändamål.

Dessutom har F31 också en förstklassig interiör med utmärkt finish. Den är också rolig att köra på grund av den exceptionella prestandan och den enkla hanteringen. F31 är dock ganska dyr att underhålla, även om den är pålitlig.

BMW F31:s historia

BMW 3-serien har funnits från 1975 till dags dato. 3-serien är för närvarande i den sjunde generationen, vilket är en stor bedrift. Den första generationen av 3-serien fanns endast som en tvådörrars coupé, men detta ändrades med åren då 3-serien erbjuder kupéer, sedans, cabrioleter och vagnar eller touring.

BMW F31 kom till i BMW 3-serien sjunde generationen. Dess syskon, F30, tillverkades 2009, medan BMW F31 tillverkades 2010. Senare lade BMW också till F34, som är en hatchback, även kallad Gran Turismo. Observera att BMW F30 är en sedan.

Några av de anmärkningsvärda BMW 3-serie-modellerna som tillverkas under F31 är 328i, 320d och 330d. Alla dessa modeller tillverkades 2011. Modellerna 320i, 316d och 318d tillverkades däremot från 2012.

Funktioner hos BMW F31

Utseende

När det gäller utseendet är BMW F31 touring en av de snyggaste vagnarna på marknaden. Detta beror på att de flesta vagnar ser intetsägande ut, vilket är normalt. Tack vare funktioner som den mellanstora njurgrillen som är vackert insprängd mellan två vackra LED-strålkastare.

  Vanliga problem med BMW 330e

Dessutom har den också stora hjul, och BMW:s standardiserade sidofalslinje smälter perfekt in i resten av bilen. Interiören är också på en annan nivå eftersom den inte bara är rymlig utan även lyxig med dyra material och avancerad teknik.

BMW F31 är en lång och vacker bil med en hjulbas på 110,6 tum, en längd på 182 tum, en bredd på 71,3 tum och en höjd på 56,3 tum.

Prestanda

Om du önskar prestanda bör du överväga att titta på BMW F30 M-varianten eftersom BMW F31 inte är byggd för prestanda. Trots detta har den fortfarande några utmärkta varianter med kraftfulla motorer och hastighet. Till exempel har BMW F31 330d en kraftfull motor och kan accelerera från 0 till 60 på 5,6 sekunder med en toppfart på 155 mph.

Komfort och lastutrymme

BMW F31 är en touringvagn, vilket innebär att den är mycket rymlig. Den här bilen kan rymma upp till fem personer med stor komfort. Den har också ett stort lastutrymme, men baksätena kan också fällas ner när de inte används för att öka utrymmet. Därför är det en mycket praktisk bil och perfekt för en familj.

Bränsleeffektivitet

De flesta BMW 3-seriebilar är bränsleeffektiva. BMW F31-modellerna är också bränsleeffektiva, där 316d är den mest effektiva, medan 330d är den minst bränsleeffektiva. BMW 316d har till exempel en bränsleeffektivitet på 64,2 mpg, medan 330d har 54,3 mpg.

  Bästa oljan för BMW X3 och BMW X5

Pris

Eftersom BMW upphörde med F31-utbudet 2019 kan du bara hitta begagnade BMW F31 av hög kvalitet på marknaden. De flesta av dem ligger mellan 10 000 och 30 000 dollar. Se alltid till att göra en grundlig inspektion när du köper begagnade bilar, ännu mer från privatpersoner eller privata återförsäljare.

FAQ

Är BMW F31 tillförlitlig?

Ja, BMW F31 är mycket tillförlitlig. Många tillförlitlighetsorgan har rankat den något över genomsnittet, vilket är bra. Kostnaden för att underhålla den här bilen är dock fortfarande hög och det är därför den inte rankas så högt som den borde på tillförlitlighetsbetyg.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW F31?

BMW F31 är en exceptionell lyxvagn som många människor skulle vilja ha. Ändå har den här bilen också flera problem som intresserade köpare eller användare bör känna till. Några av de problem som BMW F31 har är överhettning av motorn, problem med styrkedjan, felaktiga krockkuddar, felaktig vevaxelsensor och många andra.

Även om F31 har många problem att brottas med finns inte alla problem på en och samma bil. Vissa problem finns endast under vissa årsmodeller. Dessutom kan du besöka ett BMW-servicecenter eller en certifierad tekniker för att åtgärda ovanstående problem med stor lätthet.

Hur snabb är BMW F31?

BMW F31 touring wagon är inte byggd för hastighet. Men den presterar ändå exceptionellt bra och är snabbare än de flesta bilar i sin klass. Den bäst presterande bilen i denna serie är till exempel BMW F31 330d.
BMW F31 330d M Sport kommer med en 3,0-liters singelturbo straight-six-motor med enkel turbo. Den här kraftfulla motorn levererar upp till 254 hk och 413 lb-ft vridmoment. Den kan också accelerera från 0 till 60 på bara 5,6 sekunder och har en topphastighet på 155 mph.

  Vem tillverkar BMW-olja?

Hur länge håller BMW F31?

Den här touringvagnen är utrustad med en av de mest pålitliga BMW-motorerna. Om den här bilen underhålls på rätt sätt kan den därför hålla över 250 000 mil. Om den däremot inte underhålls ordentligt kanske den inte klarar sig över 150 000 mil.

Är BMW F31 lätt att laga?

BMW:s har inte bara sofistikerad teknik, utan de går också sönder ofta. Och när de går sönder kräver de flesta problem specialutrustning för att åtgärdas. Även om BMW:er är svåra att reparera är BMW F31 inte så svår att reparera, så länge du har rätt verktyg.

Slutliga tankar

På det hela taget är BMW 3-serie F31 touring en utmärkt bil med många funktioner att erbjuda. Den här vagnen är pålitlig, bekväm, lyxig, rymlig, elegant och säker. Ändå har den också en del saker att ta itu med, som oljeläckage, överhettning av motorn, problem med styrkedjan och mycket mer.

Men om BMW F31 underhålls på rätt sätt kommer den inte att ha de flesta av ovanstående problem. Den enda utmaningen kommer att vara underhållskostnaden, som är ganska hög. Oavsett detta är detta en utmärkt lyxbil och den är mycket pålitlig.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts