Vem tillverkar BMW-olja?

BMW tillverkar inte bara lyxiga och högpresterande bilar, utan också några av de mest tillförlitliga bilarna på marknaden. Och för att BMW-bilarna ska fungera optimalt och på hög nivå använder BMW specialolja. Men vem tillverkar BMW-olja?

BMW Groups motorolja tillverkas av BP, som tillverkar Castrol Oil Brands och andra högpresterande smörjmedel. BP fick ett femårigt kontrakt i år. Innan dess var den rekommenderade BMW-oljeleverantören Pennzoil, som lyder under Shell.

Trots detta var BP den officiella leverantören av BMW-olja före 2015. Företaget hade varit BMW:s motoroljeleverantör i över 14 år. BP har valts som motoroljepartner för BMW:s och MINI:s auktoriserade återförsäljare i USA, Kanada och Mexiko.

Pennzoil levererar däremot fortfarande till BMW:s återförsäljare i Europa, Mellanöstern och Afrika. Detta efter att Shell fick en treårig förlängning för några år sedan. Men i Nordamerika är BMW:s oljeleverantör BP.

Är BMW Groups motoroljor helsyntetiska?

Ja, BMW Groups motoroljor är helsyntetiska. För att BMW ska kunna matcha exceptionella specifikationer för prestanda, skydd och bränsleekonomi för sina kraftfulla motorer behöver de förstklassiga basoljor av grupp III. Därför behöver BMW fullsyntetiska oljor för att kunna prestera på en hög nivå.

Varför är det viktigt att använda rätt typ av olja i din BMW?

BMW må ha en pålitlig rak sexmotor, men den kräver rätt typ av olja för att göra höga körsträckor. Bortsett från det är det också viktigt att använda rätt typ av olja. Dessutom måste man också göra korrekta oljebyten för att få effektivitet och exceptionella prestanda.

  BMW M3 Tillförlitlighet

Att använda rätt typ av olja i din BMW leder till maximal livslängd, exceptionell prestanda i tuffa väderförhållanden som kyla, och en syntetisk kvalitetsolja minskar friktionen. Dessutom kan rätt syntetisk olja bidra till att minska slitaget, vilket gör att motorn håller lite längre.

Eftersom olika tillverkare använder olika typer av tillsatser i sin olja, kommer användningen av rätt typ av syntetisk olja att säkerställa att bilen presterar på högsta möjliga nivå. Förutom att välja rätt syntetisk olja måste du också ta hänsyn till oljans viskositet.

Varför valde BMW Castrol-olja som rekommenderad olja?

BMW valde Castrol Oil som sin olja på grund av de exceptionella egenskaperna hos denna motorolja. Castrol olja är en helsyntetisk olja. Dessutom skyddar den motorn och ger styrka under enormt tryck. Dessutom är den här oljan läckagefri, återvinningsbar och tål både värme och kyla.

Är Pennzoil-oljan tillförlitlig och idealisk för BMW?

Pennzoil är också en kvalitetsmotorolja eftersom den också har attribut av högsta kvalitet. Den här oljan är en helsyntetisk olja med den revolutionerande PurePlus gas-till-vätsketekniken. Den ger ett enastående skydd för att bibehålla hög prestanda. Dessutom är den återvinningsbar, förhindrar motorslitage och motstår både värme och kyla.

Hur många liter behöver jag för BMW:s motoroljebyte?

Ett stort antal BMW kräver mellan 5 och 8 quart motorolja. Ändå beror den slutliga kvartsen på motorns storlek. Ju större motorn är, desto mer kvarts behöver du. Dessutom bör du också alltid läsa bilens manual för att veta hur mycket olja din bil behöver.

  BMW 328i vs 428i: Vilken är bättre?

Efter hur lång tid ska jag byta olja i min BMW?

Tidigare rekommenderade BMW sina kunder att byta olja efter var 15 000:e mil. Detta ändrades dock för flera år sedan då BMW föreslår att man byter oljan var 10 000:e mil efter 12 månader. Förutom att byta olja måste du också byta oljefilter.

FAQ

Vilket oljemärke använder BMW?

Även om BMW endast rekommenderar BP som officiell motorolja kan du fortfarande använda andra märken med högklassig helsyntetisk olja. Dessa märken inkluderar Pennzoil från Shell, Valvoline och Mobil 1. Alla dessa oljor har utmärkta egenskaper och de flesta av dem kommer att förbättra din bils prestanda jämfört med att använda standardolja.

Varför skiljer sig syntetisk olja från standardolja?

Huvudskälet till att syntetisk olja skiljer sig från standardolja är att den tillverkas av råolja eller gas med hjälp av avancerade kemiska processer. Å andra sidan skapas standardolja eller konventionell olja genom en komplex kombination av naturligt förekommande kolväten som finns i råolja.

Varför välja syntetisk olja framför standardolja?

Om du vill att din BMW ska prestera optimalt och på högsta möjliga nivå är det viktigt att använda rätt olja. Ja, standardolja är bra, men den är inte på samma nivå som helsyntetisk olja. Syntetisk olja löper smidigt och är renare, vilket gör att bilen kan prestera bättre, ha bättre bränsleekonomi och hålla längre.

Dessutom behöver syntetiska oljor färre tillsatser än standardoljor. Detta leder till mindre nedbrytning under motoranvändning, vilket leder till en motor med längre livslängd. Och eftersom syntetiska oljor förblir mycket tunnare vid kyla fungerar de bättre under sådana förhållanden.

  Allt om BMW 335is tillförlitlighet

Ska jag använda 5w30 istället för 10w30 motorolja?

När du väljer motorolja till din bil är det viktigt att titta på viskositeten. Observera att ju högre viskositet desto bättre. I det här fallet är därför 10w30 den bättre oljan att använda. Det beror på att den har en högre viskositet än den förra. Dessutom kommer den att flyta långsammare vid lägre temperaturer och den är också tjockare.

Slutsats

Nu när du vet vem som tillverkar BMW-olja kan du gå vidare och välja rätt BMW-olja för ditt bilmärke och din bilmodell. Den officiella tillverkaren av BMW-olja är BP. Detta företag står bakom Castrol Oil Brands, som är den olja som används i BMW. Observera att BP-olja endast är avsedd för BMW-handlare i USA, Kanada och Mexiko.

När det gäller Europa, Mellanöstern och Afrika är den officiella tillverkaren av BMW:s olja Pennzoil, som är ett skalmärke. Pennzoil kommer att förse BMW med olja fram till 2022. Detta efter att de fick en förlängning på tre år för några år sedan.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts