Bästa Audi A4 luftintag

Audi tillverkar en lyxbil, så du bör behandla den som en sådan. Du måste ta väl hand om din Audi genom att installera de bästa tillbehören. På så sätt ser du till att din Audi håller sig i bästa möjliga skick medan du äger den. Om du letar efter ett luftintagssystem till din Audi A4 måste du se till att du tittar på rätt årsmodell.

Bilmodellerna förändras med åren i takt med att tekniken förändras och vi hittar bättre sätt att göra saker. Detta gäller även för lyxmärken som Audi. Bildelar är inte en storlek som passar alla, även om det är samma bil bara en annan årsmodell. Vi kommer att täcka en tioårsperiod med början från 2005 års modell och slutar med 2016 års modell.

Vad är ett luftintagssystem?

Ett luftintagssystem är en kritisk del av din bilmotor. Det samlar in luft och fördelar den i hela motorrummet för att hålla din motor kall. Ett insugningssystem drar in luft från utsidan av motorrummet, vanligtvis genom grillen. Luften utanför motorn är i allmänhet svalare och tätare, vilket ger ett mycket rikare syreinnehåll.

Denna process är bättre för effektuttaget, motorns effektivitet och förbränningen. När du väljer rätt insugningssystem till din Audi A4 kan du förvänta dig mer hästkrafter och högre prestanda från din bil.

2005-2008 – AEM Cold Air Induction System 21-681C

AEM Cold Air Intake System ökar hästkrafterna genom att ersätta bilens tillverkade luftfilter och insugningssystem. Det här systemet är särskilt utformat för Audi A4-modellerna 2005 till 2008. Detta överdimensionerade luftfiltreringssystem ger ett otroligt luftflöde och prestanda.

  Audi A3 Sportback e-tron tillförlitlighet

Det syntetiska materialet är tvättbart och lätt att rengöra vid behov, vanligtvis var 100 000:e mil. Du kan känna dig lugn när du vet att detta insugningssystem levereras med en livstids begränsad garanti.

2009-2013 – Volant Air Intake 119206

Det här intagssystemet är tillverkat av polytylen och har mycket låg restriktion, vilket gör att luftvolymen kan öka. Det har förmågan att isolera och skydda sig mot värme från motorn, mygel och skräp som du kan stöta på när du kör. Din motor kommer att få en ökad mängd kall luft, vilket ger dig fler hästkrafter. Detta system har en garanti på 4 år eller 100 000 mil.

2010-2013 – Injen SP Cold Air Intake System SP3080P

Injen Air Intake System ger din motor chansen att andas djupt och öka den prestanda som du har väntat på. Det första luftintagssystemet som innehar fyra patent på inställningsprocessen, du kommer att bli extremt nöjd med hur det här intaget fungerar. Aluminiummaterialet möjliggör ett jämnt och extremt effektivt luftflöde till din motor.

2013-2016 – AEM Cold Air Induction System 21-750

Det här AEM-intagssystemet är en nyare modell av det tidigare som vi diskuterade för modellerna 2005 till 2008. Det har utformats för att sänka temperaturen på luften som det tar in och ökar hästkrafterna genom att göra det. Du kan använda det här systemet i upp till 100 000 mil innan du behöver tänka på att rengöra det.
Det här insugningssystemet har cylindrisk form, är tillverkat av ett oljefritt syntetiskt material och har en sensor för luftmassaflöde. Det är superenkelt att installera och levereras till och med med en begränsad livstidsgaranti.

  Är Volvo mer pålitlig än Audi?

2014-2015 – K;N Typhoon Intake Kit 69-9508T

Ännu ett system tillverkat av aluminium, du kommer att bli otroligt imponerad av den förbättrade prestandan som din bil kommer att ge dig. Systemet levereras med ett återanvändbart luftfilter tillverkat av oljad bomull. Du kan också förvänta dig en värmesköld som är utformad speciellt för Audi A4 och som kommer att reglera temperaturen i ditt motorrum. Installationen är enkel och kan genomföras på 90 minuter eller mindre.

Slutsats

När du köper en lyxbil som en Audi A4 vill du vara säker på att du sätter in högkvalitativa delar i den. Ett luftintag efter marknaden kan ge dig fler hästkrafter och ökad prestanda. Du kan inte välja vilket luftintagssystem som helst, men det finns några som är särskilt utformade för att fungera med Audi A4.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts