Bästa året för Audi A3

Är Audi A3 en bra bil?

Audi A3 är en kompakt familjebil/sedan som har som mål att erbjuda allt du kan förvänta dig av en modern Audi-modell, men utan att vara överdrivet stor eller dyr. A3 har funnits ganska länge och man kan lugnt säga att A3 är en av Audis mest framgångsrika modeller, särskilt på den europeiska marknaden som får både hatchback och sedan.

Det bästa Audi A3-året verkar vara 2017 års modell eftersom den balanserar värde och tillförlitlighet riktigt bra. Med 2017 års modell introducerades också en uppdatering av Audi A3 i mitten av cykeln, vilket innebär att den här A3-generationen överbryggar klyftan mellan den allra senaste A3 och den som kom före den.

Audi A3 2020 representerar den allra senaste generationen av A3 som ärver en hel del delar från den föregående generationen A3 och kombinerar det med en helt omgjord interiör och exteriör. Modellen 2020 är det bästa modellåret för den nyaste A3 på grund av priset och den övergripande kundnöjdheten.

Du bör också överväga att köpa 2016 års A3-modell om du vill spara lite pengar men ändå få en bil som ger dig en relativt lyxig upplevelse. En välutrustad 2016 års modell är billigare eller lika dyr som en ganska barbent 2017 års modell, vilket innebär att du får mycket för pengarna.

2017 Audi A3

Den tidigare generationen av Audi A3 är en enorm succé för Audi, men den mellanliggande uppdateringen av den tidigare generationen av A3 verkar vara det bästa valet av hela gänget i allmänhet. Anledningen till att 2017 års modell är så bra är att den kostar minst pengar av alla mid-cycle refresh tidigare generationens A3-modeller, men erbjuder ändå allt.

  Är Audi SQ8 en bra bil?

Första årets produktionsmodeller tenderar att vara lite mindre pålitliga än bilar som kommer efter, men 2017 års A3 är bara en mid-cycle refresh vilket innebär att bilen underifrån är mer eller mindre densamma som modellen som kom före den. 2017 års modell ser bra ut, särskilt i S-Line-utförande och med en uppsättning bra hjul.

Interiören i 2017 års modell är lika lyxig som den var när den först kom ut. Du kan få 2017 års A3 med högkvalitativa material överallt. Tillförlitligheten är bra, den erbjuder ett hyfsat värde och den ser bättre ut än de flesta A3-modeller som finns där ute.

2020 Audi A3

Om du vill ha den allra senaste generationen Audi A3 bör du överväga att köpa 2020-modellen eftersom den erbjuder allt som 2022-modellen erbjuder, men den kostar betydligt mindre pengar. Som sådan är 2020-modellen det mest prisvärda valet av alla och är därför troligen den bästa A3-modellen du kan få. Den är kanske inte lika pålitlig som 2017 års modell och det är därför den tar andraplatsen, men det är fortfarande en riktigt bra bil.

När det gäller tillförlitlighet fanns det en del problem och återkallelser på 2020 års A3, men de flesta av dessa har nu åtgärdats. Anledningen till att 2020 är så bra är att den ser fantastisk ut både på insidan och utsidan. S-Line-bilar har mycket närvaro på vägen eftersom de ser alldeles för futuristiska ut och knappast kommer att gå obemärkt förbi.

  2022 Mercedes GLE vs Audi Q7

Detta är inte typiskt för Audi eftersom de är kända för att designa bilar som ser ut under radarn, men S-Line Audi A3-modellerna är verkligen annorlunda. Interiören är också otroligt välutrustad med skarpa linjer, stora skärmar och Audis vackra bästa i branschen Virtual Cockpit-mätarkluster.

2016 Audi A3

Om du vill spara lite pengar, men ändå vill ha en relativt ny och kvalitativ Audi-upplevelse bör du kolla in 2016 års modell. Audi A3 2016 är pre-facelift-modellen av den tidigare generationen som inte skiljer sig alltför mycket från post-facelift-modellen. Den yttre designen är fortfarande riktigt snygg, särskilt när den är utrustad med LED-lampor, en fin uppsättning hjul och S-Line-paketet.

Interiören är mer eller mindre densamma som 2017 års modell, med undantag för ratten och några andra detaljer. 2016 års modell är lika pålitlig som 2017 års modell, vilket innebär att det inte finns några bekymmer från den avdelningen. Den erbjuder samma utrymme, samma motorer och samma växellåda.

Visst, den känns inte lika modern som 2017 års modell eftersom den inte finns tillgänglig med Audis Virtual Cockpit, men om du vill spara några kronor är 2016 års modell rätt väg att gå. Det är troligen den mest värdeorienterade begagnade A3-modellen du kan köpa i allmänhet.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa en Audi A3?

Om du gillar kompakta premiumbilar kommer du att älska Audi A3 eftersom det är en riktigt väl avrundad lyxbil som erbjuder alla moderna bekvämligheter som du förväntar dig av ett premiummärke. A3 har funnits ett bra tag och är en riktigt populär bil på andrahandsmarknaden, särskilt i Europa.

  2022 Mercedes AMG EQS vs Tesla vs Audi

Om du inte gillar små bilar kommer du troligen inte heller att gilla A3. Det är inte så att den inte rymmer stora vuxna, det är mer en fråga om komfort och känsla på vägen. Hatchbacken är det rymligare alternativet, men sedanen är en mycket snyggare bil för de flesta.

Vilken Audi A3-modell är bäst?

Om du vill ha den mest effektiva Audi A3 ska du välja antingen 1,6L TDI- eller 2,0L TDI-modellen, om de finns tillgängliga. Om inte bör du välja den bensindrivna A3-modellen med 1,5 liter cylindervolym. Om du vill ha den mest spännande och bästa A3-modellen som går att köpa för pengar är Audi RS3 med en 5-cylindrig turbomotor rätt väg att gå.

Finns Audi A3 som cabriolet?

Audi brukade erbjuda en A3 cabriolet, men cabrioletmodellen lades ner inför modellåret 2020 eftersom populariteten för små cabrioleter (och cabrioleter i allmänhet) har varit på en nedåtgående spiral i årtionden. Vi lever i en era av SUV:er och crossovers vilket innebär att det helt enkelt inte finns tillräckligt intresse för konvertibla bilar, åtminstone inte just nu.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts