Bästa året för Audi Q5

Bästa året för Audi Q5

Audi Q5 släpptes för första gången 2008 och har tillverkats sedan dess. Genom två generationer och två uppfräschningar i mitten av cykeln har Q5 lyckats bli en av, om inte den mest eftertraktade Audi SUV:n hittills. Vissa generationer av Q5 klarade sig dock inte lika bra som andra, och vi kommer att rangordna de bästa Audi Q5-modellåren i den här artikeln.

Det bästa Q5-modellåret verkar vara 2017 års modell enligt de flesta online-tabeller och undersökningar om ägarens tillfredsställelse. 2017 års Q5 är det första modellåret av den andra generationen av Q5 och den förtjänar den här förstaplatsen både för att den erbjuder en riktigt pålitlig upplevelse samtidigt som den erbjuder ett stort värde.

Det näst bästa modellåret av Audi Q5 är 2021 års modell eftersom det är den bästa andra generationens Q5-modell efter faceliftet. Anledningen till att den tar andraplatsen är att den totalt sett är den mest avancerade Audi Q5 och den billigaste nuvarande generationens Q5.

Om du gillar 1:a generationen av Q5 är den bästa modellen utan tvekan Audi SQ5 efter facelift 2016 med den komprimerade V6:an på 3,0 liter. Anledningen till att just denna 1:a generations Q5 tar tredjeplatsen är att den är en av de allra senaste modellerna med sannolikt den bästa Q5-motorn någonsin.

2017 Audi Q5

Audi Q5 2017 är den allra första 2:a generationens Q5-modell som förde Q5 in i den moderna eran. När den först kom ut var det många som inte var sålda på hur den såg ut, men ingen kritiserade 2017 Q5 när det gäller interiörkvalitet och interiördesign.

  Bästa Audi familjebil med 7 platser

Anledningen till att 2017 års modell tar första platsen som det bästa året för en Audi Q5 är att den erbjuder det bästa värdet för en modern Q5 samtidigt som den är lika pålitlig som alla Q5-modeller före faceliftet av andra generationen som efterföljde den. 2017 års modell är nu en av de mest populära Q5-modellerna på andrahandsmarknaden av just dessa skäl.

2017 års Q5 är också en bil som fått mycket beröm av sina kunder och den totala kundnöjdhetsstatistiken för 2017 års Q5 är en av de bästa som finns för Q5. Allt som allt erbjuder 2017 års Q5 ett stort värde eftersom den balanserar mellan den nyaste Q5 och den något daterade 1:a generationen efter faceliftet av Q5. Priset är helt perfekt eftersom den erbjuder allt du behöver från en modern SUV.

2021 Audi Q5

När det gäller att stryka ut små brister representerar 2021 Q5 en bra utveckling av 2017 års Q5 som inte klarade sig så bra på designavdelningen. Många (inklusive jag själv) tyckte att den andra generationens Q5 före faceliftet aldrig fångade fantasin helt och hållet och jag anser fortfarande att den första generationen efter faceliftet ser bättre ut på utsidan.

Tack och lov ser 2021 års Q5 mycket bättre ut från utsidan även om inredningen inte förändrades så mycket. Dessutom introducerade 2021 års Q5 för första gången Sportback-modellen som ger en liten extra känsla till den redan iögonfallande standard-Q5:an.

En annan anledning till att Q5 från 2021 är så här högt rankad är att det är en riktigt pålitlig SUV. Audi har den här vanan att ständigt förbättra sina modeller och deras modeller efter facelift tenderar att vara mycket mer pålitliga eftersom de stryker ut de flesta brister under bilens livslängd.

  Audi vs Range Rover pålitlighet - Vilken är bäst?

2016 Audi SQ5

Anledningen till att vi valde 2016 års modell för att avsluta den här listan är att den lyckades perfektionera den välmogna Q5:an efter facelift genom att göra den mycket mer pålitlig och bättre ihopskruvad. 2016 är det allra sista modellåret för post-facelift 1:a generationen av Q5 vilket innebär att det är den mest avancerade 1:a generationen av Q5 generellt sett.

Anledningen till att vi valde SQ5 är att det är en riktig helhetsbil. Visserligen finns det effektivare och billigare motorer att köra än den komprimerade V6:an på 3,0 liter, men ingen annan motor är lika rolig att köra som den här. Audi gjorde även en diesel-SQ5 i den här eran, men en riktig S-bil bör drivas av en bensinmotor.

Audi 2016 är också bättre utrustad än de tidigare generationerna och den är också en av de snyggaste Q5-modellerna genom tiderna. Audi levererade verkligen med Audi A5 och Audi Q5 efter faceliftet, eftersom dessa två fortfarande ser fräscha ut även några decennier efter att de ursprungligen släpptes.

FAQ-avsnitt

Vilka är de sämsta åren för en Audi Q5?

När det gäller att välja de sämsta åren för Q5 måste vi nämna 2014 års Q5 som verkar vara den mest problematiska Q5:an hittills. I nöjdhetslistorna för ägarna står det att 2014 års Q5 helt enkelt har för många problem för att bilen ska vara så njutbar som den borde vara. Det var bara de allra värsta tiderna under Audis era med överdriven oljeförbrukning som ökade bilens driftskostnader ganska kraftigt.

  Vanliga problem med Audi Q7

Bilen drabbades också av fem olika återkallelser. Audi Q5 från 2012 är inte så mycket bättre eftersom den ingick i 6 olika återkallelser som berörde mer än 150 000 modeller. Jag ägde dock en Audi Q5 från 2014 i nästan fyra år och jag hade aldrig ett enda problem med bilen. Det betyder att rätt underhåll och en fullständig servicehistorik ofta är viktigare än vad som står på internet.

Är Audi Q5 värd det?

Audi Q5 är definitivt värd det eftersom den har den perfekta storleken för en SUV eftersom den ger dig den upphöjda körställning som vi alla älskar samtidigt som den inte offrar bilen när det gäller att parkera och navigera genom trängre luckor.

Q7 är helt enkelt för stor för de flesta medan Q3 aldrig var lika lyxig som Q5 och troligen aldrig kommer att bli det.

Är Audi Q5 en bra familjebil?

Audi Q5 är en av de bästa familjebilarna man kan köpa för pengar nuförtiden eftersom den erbjuder massor av familjevänliga funktioner samtidigt som den är bekväm, lyxig och rymlig. Q5 erbjuder en riktigt jämn och dämpad körkvalitet samtidigt som säkerhetsreferenserna är lysande.

Den är lätt att kliva in och ut ur, den har stora kupéutrymmen, är laddad med krockkuddar och erbjuder ett stort bagageutrymme.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts