Bästa Audi familjebil med 7 platser

Bästa Audi med 7 platser

Familjebilar med sju sittplatser är gjorda för stora familjer och är utformade för att vara stora, rymliga, säkra och fyllda med alla möjliga förvaringsutrymmen och familjeorienterade prylar. Den enda Audi som erbjuder sju säten är för tillfället Audi Q7 tills den efterlängtade Audi Q9 kommer ut.

Q7 är Audis största SUV och den har inte sju säten som standard. Med sju säten på plats kan Q7 bekvämt packa in fem vuxna och två barn i baksätet, vilket är helt i linje med alla andra bilar från detta segment som Mercedes GLE, Land Rover Discovery och BMW X5.

Den första generationen av Q7 släpptes i mitten av 2000-talet och den andra generationen släpptes 2017. Den andra generationens post-facelift Q7 släpptes för ett eller två år sedan vilket innebär att den snart kommer att ersättas med en helt ny modell.

Q7 är en riktigt bra familjebil vilket innebär att den är tyst, bekväm, säker, lätt att köra och fullmatad med familjefunktioner som lättåtkomliga IsoFix-monteringspunkter på nästan alla säten, underhållningspaket för baksätet, dörrar med vidöppna dörrar, barnlås och ett stort lastutrymme.

Varför finns det bilar med sju säten?

När det gäller sjusitsiga bilar kan du välja mellan mellanstora SUV:er, fullstora SUV:er och minibussar. Segmentet mellanstora SUV:er är det mest populära segmentet för sjusitsiga bilar, men det kan inte mäta sig med fullstora SUV:er och minibussar när det gäller passagerarutrymme. Bilar som Q7 var ursprungligen inte tänkta att finnas tillgängliga med sju säten, men biltillverkarna beslutade att göra det eftersom alla inte ständigt använder sju säten.

  Audi A8 tillförlitlighet

Q7, Mercedes Benz GLE och BMW X5 är de tre mest populära tyska executive mid-size SUV:erna med sju säten, och endast en liten del av dessa köps med alternativet med sju säten. SUV:er som dessa finns eftersom biltillverkarna kan bredda marknadens attraktionskraft för dessa, men de offrar utrymme för att göra det.

Fullstora SUV:er som Mercedes Benz GLS, BMW X7, Chevy Suburban och Cadillac Escalade är de största SUV:erna man kan köpa nuförtiden. Att packa sju säten i dessa SUV:er är ännu mer vettigt eftersom de är tillräckligt stora för att inte lida när det gäller passagerarutrymme.
Minibussar är de bästa bilarna med sju sittplatser eftersom de utnyttjar det tillgängliga utrymmet bäst. De är också bäst när det gäller familjevänliga funktioner samtidigt som de är säkrast.

Audi Q7 – Är det en bra familjebil?

En bra familjebil erbjuder några tydliga fördelar som utrymme, säkerhet, komfort och olika familjevänliga prylar. Q7 erbjuder ett överflöd av utrymme med endast 5 sittplatser i bruk vilket innebär att lastutrymmet i Q7 är klassledande. Om du sänker ner den tredje sätesraden blir lastutrymmet dock lite mer begränsat.

När det gäller det direkta sittplatsutrymmet saknar första och andra sätesraden nästan aldrig utrymme, men den tredje raden är endast användbar för barn. Säkerhetsmässigt är det Q7 som gäller, eftersom den har alla 2000-talets säkerhetsfunktioner och samtidigt är en bil med fem stjärnor i säkerhetsklass.

  Är Audi eller BMW mer prestigefyllda?

Q7 är också en tyst och bekväm bil vilket innebär att det är så lätt som möjligt att somna i Q7, något som dina barn sannolikt kommer att uppskatta. Körkvaliteten i Q7 är bäst när bilen är utrustad med luftfjädring, utan det är det en ganska fast SUV.

När det gäller familjeprylar finns Q7 med underhållning i baksätet, IsoFix-monteringspunkter på nästan alla säten, individuell låsning av bakdörrar, luftventiler på pelarna, justerbar körhöjd, massor av USB-portar och massor av invändiga fack.

Kommer Audi Q9 att bli en SUV för hela familjen?

Mercedes Benz GLS och BMW X7 är numera de två största och lyxigaste tyska executive SUV:er i fullstorlek. X7 kom bara ut för några år sedan medan Mercedes GLS/GL har funnits sedan 2006. Vi vet alla hur konkurrenskraftiga dessa tre märken är, så det är bara en tidsfråga innan Audi släpper sin egen fullstora SUV, Audi Q9.

Att döma av tillgänglig information kommer Q9 att bli den största, dyraste, mest bekväma och lyxigaste Audi SUV:n hittills. Detta innebär att den går direkt mot GLS och X7 för att bli den bästa familje-SUV:n på planeten.

FAQ-avdelning

Finns Audi Q8 med sju säten?

Audi Q8 erbjuds inte med sju säten och kommer troligen aldrig att erbjudas med sju säten eftersom chassit som den bygger på aldrig var avsett för sju säten. Om Q8 skulle erbjuda sju säten skulle de bakre sätena vara extremt trånga tack vare Q8:s lutande taklinje.

  Har bilar från Audi många problem?

Dessutom finns Q7 redan med sju säten, så det finns egentligen inget behov av att Q8 skulle vara en SUV med sju säten. Q8 är positionerad som en mer ungdomlig och modern strategi för att bygga en SUV.

Ska jag köpa Audi Q7?

Om du är intresserad av att köpa en stor familje-SUV är Audi Q7 verkligen en bil du bör överväga. Först och främst är det den största och mest rymliga Audi SUV:n vilket i sig gör den otroligt konkurrenskraftig. Den nuvarande Q7 är den bästa av dem alla medan den första generationen Q7 är den sämsta.

Om du är intresserad av att köpa Q7 bör du fokusera din uppmärksamhet på den nuvarande 2:a generationen efter faceliftet eftersom den är bäst ur alla perspektiv, förutom priset förstås.

När kommer Audi Q9 ut?

Enligt tillgängliga uppgifter kommer Audi Q9 troligen att se dagens ljus väldigt snart, men det finns bilder på den som redan rullar runt i Kina. Det betyder att Q9 troligen är runt hörnet och vi bör förvänta oss att den släpps även under 2022.

Allt som allt kommer Q9 sannolikt att bli en av de mest spännande SUV:erna i år, så om du vill ha en SUV för familjen och inte har bråttom bör du vänta ett tag innan Q9 ser dagens ljus.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts