Audi vs Range Rover pålitlighet – Vilken är bäst?

Audi är ett tyskt lyxmärke som fokuserar på att tillverka premiumbilar som utmärker sig på områden som komfort, teknik, säkerhet och önskvärdhet. Du kan välja mellan en myriad av olika modeller som inkluderar sedans, SUV:er, kombibilar, hatchbacks, crossovers, sportbilar, superbilar och fullstora lyxlimousiner.

Range Rover är ett undermärke till Land Rover som fokuserar på att tillverka lyxiga SUV:er som Range Rover Vogue, Range Rover Sport och Range Rover Velar. Dessa tre är de enda Range Rover-modellerna som finns tillgängliga för närvarande, där Range Rover Vogue är den nyaste och bästa modellen.

Med en sådan stor lyx kommer några invändningar som ökad komplexitet, många innovationer och många problem som väntar på att uppstå. Mellan dessa två märken är Audi det märke som kontinuerligt tillverkar mer tillförlitliga bilar, inte för att Audi är klassledande utan snarare för att Range Rover ligger långt under genomsnittet.

Båda dessa märken är i bästa fall mediokra, men det verkar som om Range Rovers produkter är några av de mest opålitliga lyxbilarna på marknaden. Det enda sättet hur man kan få dessa att hålla länge är att alltid underhålla dem ordentligt och att alltid göra vad som krävs för att hålla dem igång optimalt.

Audi – Medelmåttig tillförlitlighet, mycket beroende av rätt underhåll.

Det finns några tydliga skäl till varför Audis utmärker sig på vissa avdelningar och varför de tenderar att misslyckas på andra. De utmärker sig när det gäller teknik, marknadens attraktionskraft, komfort, lyx och säkerhet eftersom det är de viktigaste försäljningsargumenten som Audi fokuserar på.

  Genesis G70 Tillförlitlighet

Det betyder att företaget är villigt att lägga ner stora summor pengar på att se till att kraven uppfylls när det gäller dessa faktorer. Detta innebär att Audi måste offra andra, förmodligen ännu viktigare faktorer som t.ex. värdebevarande, tillförlitlighet och enkelhet i konstruktionen.

Den mest tillförlitliga Audi-modellen är den nuvarande generationen av A4 eftersom den använder en ganska gammal plattform som successivt har uppdaterats genom åren. De minst tillförlitliga Audi-modellerna är 10-20 år gamla flaggskeppssedaner som A8, särskilt om de är utrustade med motorer med stor cylindervolym.

Världens ledande tillförlitlighetstabeller och undersökningar som J.D. Power, Consumer Reports och What Car anser att Audi i bästa fall är medioker, men ändå bättre än Range Rover.

Range Rover – Under genomsnittlig tillförlitlighet och dessutom mycket beroende av rätt underhåll.

Det är numera allmänt känt att produkter från Land Rover och Jaguar inte är de mest tillförlitliga märkena på planeten. Även om båda dessa märken ständigt förbättras ligger de fortfarande långt under industristandarden, särskilt efter några års användning.

Range Rover-produkter är kända för att ha massor av problem i samband med luftfjädring, alla typer av elektronik, läckor, motorproblem, karosseriproblem och så vidare. Dessa kan ibland förstöra hela upplevelsen av att äga en Range Rover, särskilt om du köper en från ny.

Detta beror på att Range Rovers är otroligt komplexa och att de ofta tenderar att fokusera på stil snarare än substans. Alla vet att en Range Rover är en statussymbol vilket innebär att Range Rover kan offra tillförlitlighet eftersom de vet att Range Rovers ändå kommer att sälja som en galning.

  Polestar vs Audi tillförlitlighet - vilken är bäst?

Om du är någon som köper en Range Rover från ny bryr du dig inte om vad som kommer att hända med bilen när garantin löper ut eftersom du troligen kommer att sälja den innan det händer. På det hela taget är Audi medioker, men Range Rover är ännu värre.

Slutsats – Audi är inte lika opålitlig som Range Rover

Även om dessa två märken riktar sig till liknande marknader är Audi fortfarande ett större märke som omfattar några mer prisvärda bilsegment, såsom hatchback-segmentet eller crossover-segmentet. Många Audi-bilar delar sina delar med VW, Seat, Škoda, Bentley och Porsche, vilket innebär att dessa delar tenderar att vara bättre än de flesta.

Men eftersom bilar byggs med några tiotusentals delar i åtanke finns det alltid något som så småningom kommer att gå fel. Det är en verklighet som alla bilägare måste acceptera, men skillnaden här är att lyxmärken som Audi och Range Rover är mycket sämre jämfört med märken som Toyota, Honda eller Lexus.

Trots detta är det fortfarande ett stort avstånd mellan Audi och Range Rover när det gäller tillförlitlighet eftersom Range Rover ständigt hyllas som några av de mest opålitliga bilarna på planeten.

FAQ-avdelning

Är det värt att köpa en Audi?

Det beror på vilken typ av person du är. Om du är en person som inte ägnar bilarna någon större uppmärksamhet och inte kör så många mil dagligen är du bättre med en mer prisvärd och ekonomisk bil, vilket innebär att du förmodligen tycker att det inte är värt att köpa en Audi.

  Audi TT RS tillförlitlighet

Om du däremot uppskattar lite lyx, en bil som kommer att underhålla dig på längre resor och en som håller dig fräsch även efter hundratals mil bakom ratten, är en Audi verkligen värd det.

Är det värt att köpa en Range Rover?

Det är ännu knepigare att svara på den här frågan eftersom Range Rovers kostar mycket pengar, de erbjuds uteslutande i SUV-form och de är kända för att drabbas av problem mycket oftare. Men de är också extremt åtråvärda, så mycket att många anser att en Range Rover är världens bästa SUV.

Men om du inte är ute efter en flashig livsstil och vill ha en pålitlig bil med hyfsad komfort och lyx bör du hoppa över att köpa en Range Rover. Om du tvärtom är villig att offra pengar, bekvämlighet och subtilitet för en SUV som får dig att känna dig speciell är en Range Rover den du ska köpa.

Är Range Rovers dyrare att underhålla än Audis?

Ja, det är de. Även om Audis tenderar att vara relativt dyra att underhålla jämfört med till och med vissa andra lyxmärken är Range Rovers i en helt annan liga. Eftersom de är mer utsatta för problem och eftersom det inte finns så många av dem kostar de mycket mer att underhålla än de flesta Audis.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts