Bästa året för Audi A6

Audi A6 är en mellanstor lyxsedan som konkurrerar med BMW 5-serien och Mercedes Benz E-klass. Dessa tre bilar är pelarna för premium executive tyska sedans eftersom de har funnits sedan alla tre märkenas start. De är rymliga, lyxiga, snabba, bekväma, säkra och riktigt åtråvärda.

Även i dagens tid med SUV:er och crossovers säljer A6, E-Klass och 5-serien fortfarande riktigt bra. I den här artikeln kommer vi dock att fokusera specifikt på A6 och vilka A6-modellår som är de bästa att köpa.

Det bästa Audi A6-modellåret att köpa är 2017 års modell eftersom det är den snyggaste A6:an, den med de bästa tillförlitlighets- och kundnöjdhetsdiagrammen och den som har ett riktigt bra pris. 2017 års A6 är postfaceliftet av den tidigare generationen A6, vilket innebär att den fortfarande är modern, även om den kostar betydligt mindre pengar än den nuvarande generationen A6.

Den näst bästa A6-generationen är 2022 års modell eftersom det är den mest avancerade och mest eftertraktade modellen. Du bör också överväga att köpa 2012 års modell eftersom den erbjuder 85 % av det som 2017 års modell erbjuder, men till en mycket mer lättillgänglig prislapp.

2017 Audi A6

2017 års Audi A6 verkar vara den som ska köpas enligt en hel del onlinekällor som uppger att 2017 års A6 är en av de mest pålitliga A6-modellåren genom tiderna. Detta beror på att den här plattformen för A6 har funnits sedan 2011, och Audi har lyckats stryka ut de flesta av de brister som fanns med just den här plattformen.

  Bästa året för Audi A8

Dessutom är 2017 års Audi A6 utan tvekan den snyggaste A6 hittills, särskilt när den är utrustad med Matrix LED-strålkastare och det riktigt viktiga S-Line-paketet med en fin uppsättning hjul. Interiören i 2017 års A6 utstrålar kvalitet eftersom den också är en av de bäst sammansatta Audi-interiörerna genom tiderna.

Audi A6 2017 har imponerande kundnöjdhetsresultat, den får all modern teknik och den överbryggar klyftan mellan den gamla goda lyxtiden med högkvalitativa material och den nuvarande lyxtiden med stora skärmar och teknik. Motorerna som erbjuds är rikliga, pålitliga och riktigt kraftfulla.

2022 Audi A6

Om du vill ha det största och nyaste är 2022 års A6 verkligen något att titta på. Den helt nya A6 introducerar ett djärvare tillvägagångssätt när det gäller den yttre designen, men är starkt beroende av vilka alternativ du väljer. Det betyder att en 2022 A6 kan se både underdimensionerad eller uppmärksammad ut beroende på din utrustning och dina färgval.

2022-modellen verkar också vara hyfsat pålitlig eftersom den nuvarande generationen av A6 har funnits ute i några år nu. Interiören är minimalistisk och perfekt utformad med tre stora och ljusa skärmar med bra upplösning och displayteknik.

A6 2022 är också den mest praktiska A6-modellen hittills, och toppmodellen 2022 Audi RS6 Avant är lika snabb som de flesta superbilar är, men lika praktisk som de flesta minibussar är. Oavsett hur man ser på det är 2022 A6 det verkliga flaggskeppet för den tyska premiumsedanen i mellanstorlek.

  Audi Q7 - Allt du behöver veta

2012 Audi A6

Audi A6-modellen 2012 är den modell som har minst rapporterade problem av alla tidigare generationer av A6-modeller, vilket automatiskt placerar den på den här listan. 2012 års modell är nu 10 år gammal vilket innebär att du kan köpa den med en betydande rabatt eftersom bilen redan har skrivits av ganska mycket.

Visst, det kanske inte verkar vara en bra idé att köpa en 10 år gammal tysk lyxbil, men om du vet hur du ska köpa den är det alldeles förnuftigt i världen att överväga 2012 års A6. 2012 års modell är också otroligt lik 2017 års modell eftersom den använder i princip samma interiörlayout och en något annorlunda exteriörlayout.

Välutrustad 2012 års modell med Matrix LED, S-Line-paket och andra avancerade tillval kan du få för ett betydligt lägre pris än 2017 års modell. 2012 års modell är utan tvekan det mest prisvärda valet i klassen, vilket innebär att du kan få det mesta av det som 2017 års modell erbjuder, men till ett mycket mer lättillgängligt pris.

FAQ avsnitt

Ska jag köpa en Audi A6?

Audi A6 är utformad för dem som vill ha en premiumupplevelse och som inte är villiga att kompromissa med vare sig praktiska egenskaper eller prestanda. A6 är stor, rymmer upp till fem vuxna bekvämt och kan resa tusentals mil utan att slita dig alltför mycket. Som sådan är dessa bilar utformade för öppna vägar, cruising och långdistansresor.

Det betyder dock inte att A6 inte kan köra i staden, det är bara det att den är lite för stor för vissa människor. Om du å andra sidan inte är i behov av en mellanstor sedan och inte behöver så mycket utrymme, kommer du troligen att klara dig bättre med något lite mindre som en Audi A5 eller en Audi A4.

  Vilka är de bästa tvättprodukterna för Audi?

Vilken Audi A6-modell är bäst?

Om du är ute efter en Audi A6 med dieselmotor är tävlingsmodellen 3.0L TDI med över 300 hk den bästa att köpa eftersom den erbjuder en fantastisk effektivitet och samtidigt ett otroligt vridmoment. Om du vill ha en tyst, ansträngningslös upplevelse bör du kolla in Audi S6 eftersom den balanserar effektivitet, sofistikering och prestanda på ett vackert sätt.

Om du däremot vill gå all in i det sista ska du välja den snabba Audi RS6 Avant. En 600 hk stark familjekombi som klarar 0-60 mph på 3 sekunder är precis vad vi alla behöver för att känna oss lyckliga. Audi RS6 kan lika gärna vara den bästa enbilen för att göra allt.

När kommer Audi med den nya Audi A6?

Det verkar som om Audi kommer att erbjuda en helt ny Audi A6 i slutet av 2023/början av 2024 med tonvikt på elektrifiering. Många källor uppger att Audi siktar på att släppa en e-Tron A6 som ska konkurrera med Tesla Model S och Mercedes EQE. Vi får vänta och se om det verkligen är så, men chansen är stor att det är så.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts