Bästa året för Audi Q3

Audi Q3

Audi Q3 är en mycket populär kompakt SUV/crossover i lyxutförande för dem som vill ha en bil med högre tyngdpunkt, men som inte är villiga att betala mycket pengar för Q5 eller till och med Q7. Q3 är en av Audis minsta SUV:er och den tillverkas på det chassi som delas mellan många VAG-produkter, bland annat Audi A3 hatchback.

Q3 introducerades för första gången för modellåret 2011 och den har blivit bättre sedan dess. Den konkurrerar med Mercedes Benz GLA och BMW X1, vilket innebär att dessa tre är några av de mest populära tyska crossoverna. Som sådan är det verkligen viktigt att veta vilken Q3 man ska köpa eftersom alla Q3-modeller inte är lika bra.

Den bästa Audi Q3 att köpa är 2019 års modell eftersom det är en uppfräschad modell vilket innebär att du får allt som i den nyaste Q3, förutom priset. Q3 från 2016 är också ett riktigt bra köp eftersom den verkar vara en riktigt pålitlig bil överlag. Slutligen är 2012 års Audi Q3 också värd att överväga eftersom den är det mest prisvärda valet av alla.

Oavsett vilken Q3-modell du väljer måste du komma ihåg att alla behöver underhållas, annars kommer de att misslyckas så småningom. Dessa bilar är komplexa och packade med massor av förbrukningsbara funktioner som behöver underhåll för att hålla en avsevärd tid.

1. 2019 Audi Q3

Audi Q3 2019 är troligen det bästa Q3-modellåret att köpa av flera skäl. 2019 års modell kostar upp till 40 % mindre jämfört med en 2022 års modell trots att det är en riktigt likadan bil överlag. 2019 års och 2020 års Q3 är i stort sett identiska, men 2019 års modell är ändå billigare. Det innebär att du får en toppmodern bil till ett betydligt rabatterat pris.

  Är Audi S5 en bra bil?

Visst, en fyra år gammal modell kommer sannolikt inte att vara lika välskött som en 2021- eller 2022-modell, men om du vet hur du ska köpa verkar en 2019-modell vara ditt bästa alternativ. När det gäller tillförlitlighet är det egentligen inte så stor skillnad mellan 2019 års modell och de modeller som kom efter den.

Diagrammen över kundnöjdhet visar att Q3 är en bil som de flesta är mer än nöjda med. Vissa klagar på att bilen är lite för långsam, men det beror mer på dina motorval än något annat. På det hela taget verkar 2019 års modell verkligen vara en bil du bör överväga om du är ute efter den bästa Q3.

2. 2016 Audi Q3

Om du är intresserad av att köpa den tidigare generationen av Q3 är 2016 års modell ditt bästa val. Den kostar mycket mindre jämfört med den faceliftade (2019 och framåt) modellen. Du får njuta av betydande besparingar samtidigt som du får ta del av majoriteten av den moderna teknik som finns i Audis senaste modeller. 2016 års modell verkar också hålla sig riktigt bra när det gäller tillförlitlighet.

Enligt ett gäng ägare är 2016 års Q3 en riktigt välsorterad bil som utstrålar kvalitet, vilket är fallet med de flesta Audi-modeller. Vissa ägare klagar dock på vissa interiöraspekter som till exempel klimatkontrollknapparna som ser lite för gamla ut.

  BMW Z4 VS Audi TT - vilken är bäst?

Förutom det är 2016 års Q3 en ganska fräsch modell både invändigt och utvändigt. Utrymmet som erbjuds är inte mycket mindre än hos de senaste Q3-modellerna och om du inte har något emot designen kommer du att bli riktigt nöjd med 2016 års modell. 2016 är här för att det kan vara ett av de mest pålitliga Q3-modellåren, men den kostar ändå mycket mindre pengar än den senaste omdesignade Q3-modellen.

3. 2012 Audi Q3

Om du vill spara lite pengar, men ändå vill ha en bil som ser ut och känns förstklassig, är 2012 års Q3 den rätta. Den här bilen är nu 10 år gammal, men den är mer eller mindre densamma som 2016 års modell. Visst, 2016 är en uppfräschad modell och den har olika delar som är nyare, snyggare och mer premium.

Men 2012 års modell är fyndet i hela Q3-sortimentet eftersom den underskrider andra Q3-modeller rejält. Tillförlitligheten är inte lika bra som med 2016 års modell, men välskötta exemplar är i nivå med även de senaste Q3-modellerna.

Om du därför kan hitta en välskött 2012 års modell med inte alltför många mil på klockan bör du definitivt överväga den eftersom den ger en äkta Audi-upplevelse till rabatterat pris.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa Audi Q3?

Om du är intresserad av en kompakt crossover/SUV och vill att den ska kännas premium och bekväm, bör Audi Q3 definitivt vara på din radar. De allra första Q3-modellerna ser lite konstiga ut, men 2019 års modeller och modellerna efter faceliftet ser mycket bättre ut enligt min mening.

  2022 Mercedes GLA vs Audi Q5

Hur som helst är kompakta premium crossovers hela hypen just nu, vilket innebär att dessa befinner sig i ett av de mest populära marknadssegmenten idag. Som sådan, om du gillar den här typen av bilar bör du definitivt överväga att köpa Q3 eftersom det är en riktigt bra bil.

Vilken Audi Q3-modell är bäst?

Om du är ute efter en Q3 med dieselmotor är 2.0L TDI med cirka 150 hästkrafter det bästa valet eftersom det är gott och väl för Q3:s storlek. Den fyrcylindriga 1,5L TFSI med ungefär lika många hästkrafter är det mest populära bensinvalet för Q3 eftersom den är sofistikerad, relativt effektiv och tillräckligt kraftfull.

Se till att även välja Audis Quattro AWD-system eftersom det är en nödvändighet för alla Audi-bilar med högre tyngdpunkt. Slutligen, om du vill ha mest kul i en Q3 bör du kolla in Audi RS Q3 eftersom den bilen är riktigt rolig att köra.

Är Audi Q3 bättre än Audi Q2?

Audi Q2 är den instegs-SUV från Audi som ligger under Q3. Q2 är mindre, billigare och inte lika välutrustad som Q3. Som sådan är Q3 den bättre bilen totalt sett eftersom den erbjuder mer av allt.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts