Audi vs Honda pålitlighet – vilken är bäst?

Audi är ett tyskt lyxbilsmärke som erbjuder lyxbilar på executive-nivå som både kan vara väldigt roliga att köra och som kan dämpa dig på långa resor. Honda å andra sidan är ett japanskt bilmärke på ekonomisk nivå som syftar till att erbjuda standardbilar av konsumentklass som oftast är utformade för den genomsnittliga köparen.

En som inte är intresserad av lyx eller teknik, utan snarare av pålitlighet och användarvänlighet. Dessa två märken skiljer sig också åt när det gäller tillförlitlighet, eftersom Audis bilar är mycket mer komplexa och därför är mer benägna att få problem, både från början och efter några års användning.

Hondas kan vanligtvis hålla längre utan att behöva spendera orimliga summor på underhåll och reparationer. De tenderar att göra enklare bilar med enklare motorer som är kända för att göra jobbet utan krångel. Audi vill göra sina produkter mer sofistikerade vilket innebär att de är villiga att offra tillförlitlighet för att uppnå det.

På det hela taget är Honda det mer tillförlitliga märket utan minsta tvekan. Detta betyder inte att Audi tillverkar opålitliga bilar eftersom de flesta av deras nuvarande sortiment är mycket mer hållbara jämfört med äldre Audi-modeller.

Audi tillförlitlighet – Medelmåttig och mycket beroende av rätt underhåll.

Som vi nämnde i början är Audi fokuserade på att göra lyxbilar vilket innebär att tillförlitlighet inte är den främsta prioriteringen. Detta beror på att det är mycket svårare att göra en pålitlig bil som samtidigt är fullmatad med all den senaste och bästa tekniken.

Det går att göra, men det skulle sannolikt öka utvecklings- och testkostnaderna alldeles för mycket. Detta innebär att Audi måste välja vad de vill lägga pengar på när de utvecklar en ny modell eftersom sofistikering, komfort, lyx, säkerhet, teknik och design är viktigare än klassledande tillförlitlighet.

  Lotus Exige Tillförlitlighet

Det är därför Mercedes, BMW och Audi alla verkar erbjuda relativt jämförbara resultat över hela linjen. För det andra är Audi-kunderna inte heller ute efter klassledande tillförlitlighet, eftersom de är intresserade av att köpa högkvalitativa produkter som är packade med mer av allt.

På det hela taget tillverkar Audi bilar som erbjuder medelmåttiga förutspådda tillförlitlighetsresultat som i hög grad är beroende av underhåll och rätt skötsel. J.D. Power, Consumer Reports och WhatCar listar alla Audi som medelmåttiga när det gäller tillförlitlighet.

Honda tillförlitlighet – Mycket bra, oftast i topp tre av de flesta bilars tillförlitlighetslistor.

Honda och Toyota befinner sig på samma marknad och konkurrerar ständigt med varandra på samma sätt som BMW och Audi. Honda och Toyota ligger båda i den absoluta toppen av alla tillförlitlighetstabeller och undersökningar och detta kommer troligen inte att förändras inom kort.

Honda köps av människor som är intresserade av prisvärda, pålitliga och effektiva bilar som inte utmärker sig när det gäller lyx, teknik och allmän önskvärdhet. De köps av kunder som vill ha den allra senaste löpande bilen som kan allt.

Det är därför Honda CR-V är en så populär bil eftersom den är relativt prisvärd, praktisk, rymlig, säker och effektiv. Detta är alla kännetecken för en framgångsrik massproduktionsbil och det är anledningen till att många människor köper CR-V.

Med detta sagt är de tydliga tillförlitlighetsfördelarna också uppenbara så fort man tar en titt på undersökningar gjorda av J.D. Power, Consumer Reports och WhatCar eftersom alla tre av dessa ledande tillförlitlighetsundersökningar ger ett klart övertag till Honda.

  Aston Martin DBS Superleggera Tillförlitlighet

Slutsats – Honda är mycket bättre

Det är ganska lätt att dra slutsatsen att Honda tillverkar mer tillförlitliga bilar än Audi, både för att de flesta tillförlitlighetsundersökningar online säger det och för att de flesta ägare också gör det. Verkligheten är att människor som köper japanska ekonomibilar prioriterar tillförlitlighet mycket mer.

Det är därför japanska ekonomimärken tenderar att lägga mycket pengar på tillförlitlighet. Å andra sidan köper de flesta Audi-kunder Audis för att de ser bra ut, är lyxiga, bekväma och fyllda med teknik.

En bil som tillverkas med dessa prioriteringar är sannolikt mer komplex och därmed mer problematisk. Det är sant att vissa märken som Lexus erbjuder tillförlitliga bilar av hög kvalitet, men de är inte lika innovativa eller uppdaterade som de flesta Audi-modeller är.

FAQ-avsnittet

Är Audi värt det?

Det beror på vem du frågar, för många vill ha en Audi, men bara ett fåtal utvalda är villiga att köpa dem. De tenderar att kosta mer pengar att köpa, underhålla och reparera och vissa människor ser helt enkelt inte poängen med det medan andra är villiga att betala mer för att få en mer privilegierad upplevelse.

Det är inte sant att Audis inte är värda sina prislappar eftersom de är det. De är mer tekniskt drivna, mer bekväma, mer lyxiga och de tenderar att få dig att känna dig mer speciell.

  Lexus IS Tillförlitlighet

Är Honda värt det?

Det är mycket lättare att övertyga någon att köpa en Honda än att övertyga någon att köpa en Audi. Honda-modellerna får ständigt beröm för sin tillförlitlighet, överkomlighet och bekvämlighet, vilket gör dem perfekta för människor som bara vill ha en bil för många olika ändamål.

Om du köper en Honda kommer du inte att bli besviken eftersom alla Honda-modeller kan göra sitt jobb utan problem. Om du är van vid att köra lyxbilar kommer du att uppleva en betydande nedgradering när det gäller många byggmaterial och övergripande sofistikering, men du kommer att betala mindre pengar.

Är Audi dyrare att underhålla än Honda?

Audis är betydligt dyrare att underhålla, särskilt om du väljer en Audi-modell i den högre prisklassen. De billigaste Audi-modellerna att underhålla har vanligtvis en 2,0 l 4-cylindrig motor och är utrustade med framhjulsdrift. Högre Audi-modeller, särskilt de med större motorer, är betydligt dyrare än till och med de dyraste Honda-modellerna.

Detta är ganska väntat eftersom ett tekniskt drivet lyxmärke alltid kommer att vara dyrare i drift jämfört med en konsumentklassad produkt. Vissa människor är villiga att betala för det, medan andra inte är det.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts