Audi vs Teslas pålitlighet – vilken är bäst?

Man skulle kunna förvänta sig att en jämförelse mellan Audi och Teslas tillförlitlighet skulle vara fylld av superlativer och världsnyheter, men så är inte fallet när det gäller tillförlitligheten. Varken Audi eller Tesla är i närheten av toppen när det gäller tillförlitlighet, särskilt när vi endast pratar om elbilar.

Det är sant att elbilar tenderar att vara mer tillförlitliga i sig eftersom de är enkla i sin konstruktion och har färre rörliga delar, men inte ens detta kan göra Tesla mer tillförlitlig än Audi eftersom Tesla fortfarande skrapar botten av tillförlitlighetstunnan i stor skala.

Audi å andra sidan är hygglig när det gäller ICE-bilar, men SUV:n e-Tron är faktiskt lika dålig som de flesta Tesla-bilar är. Tesla Model 3 är mycket bättre jämfört med 1:a generationen Tesla Model S och framför allt Tesla Model X medan den helt nya Tesla Model Y inte är lika bra som Model 3 är.

Den mest tillförlitliga Audi-bilen är Audi A4 medan den mest tillförlitliga Audi EV är e-Tron GT som verkar vara en av de mest tillförlitliga lyx-EV:erna på marknaden. På det hela taget tycks Audi vara överlägsen Tesla i fler segment, särskilt med tanke på att Audi också tillverkar ICE-bilar.

Audis tillförlitlighet – I bästa fall genomsnittlig, men mycket beroende av rätt underhåll.

Enligt branschledande tillförlitlighetsdiagram och tävlingar från J.D. Power, Consumer Reports och WhatCar är Audi medioker. Audi A4 är den mest tillförlitliga nuvarande Audi-modellen eftersom den använder en ganska gammal plattform som successivt har förbättrats med tiden.

Den sämsta Audi när det gäller tillförlitlighet är Q7, särskilt eftersom den också kostar mycket att laga. Audi EV:s är också mediokra medan SUV:n e-Tron verkar vara den minst pålitliga av alla. Detta beror på att e-Tron konstruerades på ett fristående chassi, vilket inte var fallet med resten av Audi EV-utbudet.

  Vilken Tesla har vingdörrar?

Audi Q4 e-Tron delar sitt underrede med VW ID-linjen medan e-Tron GT delar sin plattform med Porsche Taycan. Jaguar I Pace är utan tvekan den minst tillförlitliga EV-modellen på marknaden av samma skäl som i fallet med Jaguar I Pace SUV.

Sammantaget tenderar Audis att lida av mer vanliga lyxbilsegenskaper vilket gör att man ofta är medveten om vad som kan gå fel med en Audi.

Teslas tillförlitlighet – Överallt

Tesla är ett märke som erbjuder helt enkelt kaotiska tillförlitlighetsresultat då vissa av deras modeller som Model 3 verkar överlägset tillförlitliga, medan andra som Model X verkar vara en fullständig röra, särskilt efter några års användning. Model 3 är en av de mest tillförlitliga executive EV:s på marknaden medan Model X är en samling problem som bara väntar på att hända.

Många branschledande tillförlitlighetsdiagram och organisationer anser att Tesla-bilar är några av de sämsta bilarna som finns. Det är dock värt att nämna att Tesla gör mycket för att göra sina bilar mycket mer tillförlitliga, och det verkar som om de lyckades med Model 3.

Detta betyder inte att Model 3 är utan fel, för det är den inte. Alla bilar har fel, men jämfört med resten av branschen är Model 3 hyfsad. Ett stort problem med en Tesla är att du aldrig är medveten om vad som kan gå fel eftersom det finns så många komponenter som tenderar att gå sönder.

  Är Tesla bättre än en Ferrari?

Slutsats: Slutsats: Audi är mer pålitlig

Audi har tillverkat bilar i flera decennier medan Tesla bara kom in på scenen för inte så länge sedan. Detta gjorde att Audi kunde vara något kontinuerlig när det gäller tillförlitlighetsresultat och alla potentiella problem som kan gå fel.

Tesla är överallt eftersom du aldrig är helt medveten om vad som kommer att gå sönder eller när. Äldre Tesla-modeller är otroligt svåra att hålla igång och de är benägna att drabbas av alla möjliga problem, både ytliga sådana och extremt dyra sådana.

Om du underhåller en Audi på rätt sätt kommer du sannolikt att ha glädje av den längre. Å andra sidan är du aldrig alltför säker när det gäller Teslas, även om du underhåller dem så bra som möjligt. Med det sagt är nyare Tesla-modeller, exklusive Model Y, mer jämförbara med Audi-modeller.

FAQ-avsnitt

Är en Tesla värd det?

Vad många verkar glömma är att Tesla i första hand är ett mjukvaruföretag och att det är det som skiljer dem från de flesta inom bilindustrin. Tesla-bilar erbjuder verkligen klassledande egenskaper när det gäller autonom körning, infotainmentsystem och ett överflöd av 2000-talets tekniska funktioner.

Om du vill ha en effektiv elbil som erbjuder en klassledande räckvidd och oöverträffade nivåer av laddningsbekvämlighet kan en Tesla därför lika gärna vara ett perfekt val. Det finns många bra elbilar på marknaden just nu, men Teslas är de enklaste att använda.

  Lexus LFA Tillförlitlighet

Är Audi värt det?

En Audi är ett av de ledande märkena för executive lyxbilar som tenderar att erbjuda innovativa, stilfulla och välbyggda bilar med många lyxfunktioner. Audi erbjuder ett överflöd av modeller och nästan alla ligger i toppen av sina segment. Därför är det ganska lätt att hitta rätt Audi för dig.

Audi-bilar är förvisso inte de mest pålitliga, inte de billigaste och inte de mest spännande att köra, men de utstrålar klass och är ett otroligt plyschigt sätt att göra dina dagliga pendlingsresor. Dessutom utmärker de sig också vid motorvägskörning.

Varför är lyxbilar opålitliga?

Lyxbilar är inte lika tillförlitliga som mer massorienterade bilar eftersom lyxbilsköpare inte är lika intresserade av tillförlitlighet och eftersom lyxbilar tenderar att vara innovativa och otroligt komplexa i sin konstruktion. Lyxbilar erbjuder fler delar, fler funktioner och mer av allt, vilket i slutändan innebär att fler saker kan gå fel.

Dessutom kommer de flesta lyxbilar med långvariga garantier vilket innebär att köpare från nya bilar inte kommer att känna av trubbigheten ändå. Dessa typer av köpare tenderar att sälja sina bilar när garantin löper ut.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts